Kommuneoverlege Arne Opdahl i Rennebu
Kommuneoverlege Arne Opdahl i Rennebu

Rennebu viderefører koronatiltak

Mens Oppdal vil slippe opp karantenereglene for innbyggerne, fortsetter Rennebu en streng praksis for både rennbygger og utenbygdsboende.

Rennebu kommune viderefører de strenge begrensningene på reise inn og ut av Rennebu.

De lokale tiltakene for å hindre spredning av koronasmitte ble innført sist søndag av kommuneoverlege Aren Opdahl og vedtatt for å hindre smittespredning i kommunen. Ifølge en pressemelding fra Rennebu kommune skal reglene videreføres i sju nye dager fram til 2. april.

Reglene innebærer at personer i bygda som har vært på reise i fylkene sør for Dovrefjell må gå i 14 dagers hjemmekarantene.

Utenbygdsboende fra fylker sør for Dovre får overhodet ikke oppholde seg i kommunen. Pendlere er unntatt fra regelen.

Kommuneoverlegen peker på at fylkene sør for Dovrefjell har kommet over i en ny fase i smittespredningen, mens Rennebu fortsatt har bare fire smittede som alle har kjent smittekilde.

Oppdal har hatt lignende begrensninger siden lørdag, men politikerne kan torsdag komme til å oppheve karantenepåbudet for oppdalinger som reiser ut av kommunen. 

Kommunene har nesten 6000 hytter tilsammen, og har begge støttet hytteforbudet.

Rennebu vil imidlertid ikke forhindre unntak fra regjeringens forskrift ved å forby overnatting av utenbygdsboende slik Oppdal har poengtert i sin lokale forskrift.

Kommunedirektøren vil imidlertid gi unntak for pårørende til eldre og syke i Oppdal som vil hjem og pleie sine i påska.

Vennligst Logg inn for å kommentere