Kommunen vil be butikkene stenge smågodtdiskene.
Kommunen vil be butikkene stenge smågodtdiskene. FOTO: Per Roar Bekken

Oppdal kommune med nye hygiene-tiltak:

Vil unngå snopsmitte

Ordfører Geir Arild Espnes (Sp) sier kommunen vil be butikkene om å stenge ned smågodt, salat- og nøttedisker.

Det kommer fram i en pressebrief mandag ettermiddag.

I Oppdal er så langt 42 mennesker testet for koronaviruset, og 5 har testet positivt. De fem tilhører alle det samme bryllupsfølget og sitter i isolasjon på Bjerkeløkkja. Det er ingen nye tilfeller blant gjestene onsdag.

Sunndal kommune fikk sine to første tilfeller onsdag ettermiddag, og Orkland fikk også to personer med bekreftet smitte tirsdag kveld. Disse kommunene har begge innført innreisekarantene; det vil si at om du kommer fra kommuner med bekreftet smitte sør i landet, skal du holde deg hjemme i fjorten dager.

Les mer om situasjonen i Orkland her: Oppdatert informasjon om koronasmitte

I Rennebu er kulturskoleelever satt i karantene etter at en av lærerne har testet positivt for korona, vedkommende kommer fra en annen kommune.

Ordfører Geir Arild Espnes skriver i en epost til OPP at kommunen nå vil be butikkene og servicebedriftene gå over egne smittevernsrutiner:

«Dette handler selvfølgelig igjen om håndhygiene, og hostehygiene, men også informasjon om å holde god avstand i kø, og stenge ned smågodt, salat- og nøttedisker. »

Samtidig varsler han at kommunen onsdag har hatt møter med politiet, og varsler økt patruljering av hyttefelt og hytteområder.

«– Men oppfordringen må stå ved lag. Vi må alle hjelpes åt med å kontrollere slik at ikke aktivitet skjer med uvedkommende».

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments