Kristian Torve og Ingvill Dalseg får med seg Ola Husa Risan som også sitter i det nye fylkestinget.
Kristian Torve og Ingvill Dalseg får med seg Ola Husa Risan som også sitter i det nye fylkestinget.

Ny leder for nasjonalparkstyret

Ola Husa Risan tar over som leder i Dovrefjell nasjonalparkstyre etter Bengt Fasteraune.

I det konstituerende styremøtet onsdag ble Ola Husa Risan (Sp, Oppdal) valgt til ny leder i Dovrefjell nasjonalparkstyre og Sidsel Pauline Rykhus (Ap, Molde) valg til ny leder og nestleder.

På grunn av risiko for koronasmitte, reiserestriksjoer og møteforbud, ble møtet arrangert som nettmøte i MS Teams. Dette fungerte godt, selv om møtedeltakerene savnet å treffe hverandre fysisk og muligheten for å delta på den avlyste to-dagers kompetansesamlingen for nasjonalparkstyrene knyttet til Fylkesmannen i Innlandet.

Husa Risan er gruppeleder for Oppdal Senterparti i kommunestyret, sitter i formannskapet og er også fylkestingsrepresentant for Sp i Trøndelag.

I tillegg ble det valgt et arbeidsutvalg med fem medlemmer, leder, nestleder sammen med Guri Ruste (Dovre, Bygdelista), Ståle Refstie (Sunndal, Ap) og Gry Sletta (Lesja, Ap).

Vara i arbeidsutvalget er Per Egil Solli-Mork (Rauma, Sp), Marit Bjerkås (Trøndelag FK, Ap) og Carl Johansen (Møre og Romsdal FK, MDG).

I tillegg sitter Kristin Langtjernet (Folldal, AP), Ola Engen (Tynset, SP) og Aud Hove (Innlandet FK, Sp) i styret, – det er altså sju kvinner og fire menn i styret. Fem er fra Arbeiderpartiet, fire fra Senterpartiet og en hver fra MDG og Bygdelista i Dovre.

Vennligst Logg inn for å kommentere