ILLUSTRASJONSBILDE: Det er flere store hyttefelt i Oppdal som her i området ved Raudhovden.
ILLUSTRASJONSBILDE: Det er flere store hyttefelt i Oppdal som her i området ved Raudhovden. FOTO: Per Roar Bekken/ARKIV

Hytteeier krever at kommunen tar ny vurdering over helga:

Ber om oppmykning av hytteforbudet

Hytteeier skriver at hvis Oppdal kommune ikke åpner opp for påska, vil hytteeierne sørge for å holde seg godt unna bygdas fastboende for lang tid framover,med den konsekvens dette får for bygdas næringsdrivende.

– Oppdal kommune har sendt ut en hyggelig melding til alle hytteiere i Oppdal i anledning påsken 2020.
Vi er mange hytteiere som følger nøye med på Corona smitteutbredelsen i Oppdal og ser at statusen er at åtte er blitt smitta totalt.
Argumentet for å stenge Oppdal bygda for hyttebesøk er at helsebetjeningen har nok med å betjene egne innbyggere i denne situasjonen.
Det må være lov av ledelsen i kommunen å ta en vurdering over helga basert på belastningen på det lokale helsevesenet om det vil gjøre noen forskjell om det kommer besøk til bygda fra hytteboere basert på smittestatusen da.
Hvis vurderingen om å fortsatt forby hyttebesøk i påska står ved lag vil vi som hytteiere konkludere med at vi må holde oss unna innbyggerne i Oppdal for lang tid framover.
Det blir ikke automatisk slik at hytteierne gjenopptar kontakt med bygdas innbyggere bare fordi sentrale myndigheter åpner for det.
Vi vil sørge for å holde oss godt unna bygdas fastboende for lang tid framover selv om vi besøker hyttene våre, med den konsekvens dette får for bygdas næringsdrivende.
Helsebelastningen på grunn av andre plager enn Corona vil kunne belaste det lokale helsevesenet for hardt og da er logikken at vi må la være å ta kontakt med innbyggerne.
Min henstilling til kommunens politiske ledelse er at man står opp og signaliserer til sentrale helsemyndigheter at kommunen har kontroll på smittesituasjonen og ønsker å åpne for at at hytteeiere får besøke hyttene og bygda siste del av påsken.
Da vil vi skjønne at det går an å ta kontakte med butikker og lokale næringsdrivende, med de råd som ellers gjelder for samfunnet nå, og lokal næringsvirksomhet vil kunne ta seg normalt opp etter at det åpnes for normal aktivitet.
Hvis ikke tror jeg at den politiske ledelsen har undervurdert grundig muligheten for å få igang igjen den normale aktiviteten for hyttemarkedet i bygda.

Signalet om ikke å starte en gradvis oppmykning nå når man synes å ha kontroll vil være langvarig og dramatisk for de næringsdrivende i bygda.

Hilsen
Jon Arne Øren
Hytteier i Midtre Rasmusslættet
og flittig bruker av naturen i Oppdal.
Vennligst Logg inn for å kommentere
2 Kommentartråd
3 Svar
0 Følgere
 
Kommentar med flest reaksjoner
Mest populære kommentartråd
3 Kommentarforfattere
ØREN JON ARNEGRØSETH BJØRNJAN MYRAN Siste kommentarforfattere
nyeste eldste mest reagert på
GRØSETH BJØRN
Member
GRØSETH BJØRN

Dette er jo direkte dumme trusler fra en hytteeier her på Oppdal. Nok en gang er det næringslivet på Oppdal som skal trues etter at alt ikke er som det skal for «hytteeierne. Sist var det brøyting av «skiløypa» i Gjevilvassdalen som gjorde at hytteeierne, skulle boikotte næringslivet i Oppdal. Dette er faktisk en global pandemi som faktisk «noen» ikke klarer å ta innover seg og skjønner alvoret av. Og, «noen» mener at det å kunne tilbringe påska i hytta si er det viktigste av alt. ER DET MULIG. Hytteforbudet er ikke noe Oppdal kommune har fattet, men en midlertidig… Les mer »

JAN MYRAN
Member
JAN MYRAN

Helt enig Bjørn. Er det mulig av voksne folk!?😰

GRØSETH BJØRN
Member
GRØSETH BJØRN

HVEM ER VI? Tenkte egentlig at jeg hadde sagt mitt under denne artikkelen. Men etter å ha blitt oppringt av en oppbragt og tildels illsint hytteeier, lovde jeg å sette inn denne notisen også. Han var meget forbanna og irritert, på at du Jon Arne Øren i artikkelen bruker «VI, og VI HYTTE EIERNE» i dine trusler mot næringslivet på Oppdal. Dette var vel også noe jeg selv undret meg over i det forrige rinnlegget mitt. Jeg tror nemmelig at ‘Ragna på Intersport’, ‘Vegar på Spisbar’, ‘Fiona på Festa’ og ‘Frode på REMA 1000’ er ennå mer lei seg, for… Les mer »

ØREN JON ARNE
Member
ØREN JON ARNE

Jon Arne Øren

ØREN JON ARNE
Member
ØREN JON ARNE

Jeg ser av de kommentarer som er gitt at innholdet som jeg fokuserer ikke er forstått eller misstolket. Jeg er over hodet ikke uenig i at vi alle skal delta i den nasjonale dugnaden som er satt igang. Jeg er heller ikke ute etter å la vær å bruke det lokale næringslivet. Det jeg tar opp er logikken som sentrale myndigheter sender ut der det vises til at hyttekommuners helsetjeneste er dimensjonert for å ivareta egne innbyggere. Vi ser at feks. Oppdal kommune pr. dato har 8 smittede. Jeg antar at disse får en riktig oppfølging og er normalt isolert.… Les mer »