Trafikklærer Tove Isbrekken, daglig leder Eli Skaslien og faglig leder Arne Hage ved Oppdal trafikkskole tror det kan bli travelt utover sommeren.
Trafikklærer Tove Isbrekken, daglig leder Eli Skaslien og faglig leder Arne Hage ved Oppdal trafikkskole tror det kan bli travelt utover sommeren. FOTO: Randi Grete Kalseth-Iversen

Trafikkopplæringen kan starte opp igjen etter å ha vært stengt ned i to måneder:

Får grønt lys!

Trafikkopplæringen kan starte opp igjen.

Trafikkopplæringen på kjøreskolene kan nå gjenopptas, bekrefter samferdselsminister Knut Arild Hareide (KrF) overfor TV 2.

– Både kjøreskolene og elevene som har ventet på å få førerkort, har vært imponerende tålmodige. Siden det har bygget seg opp en stor kø, vil det ta litt tid før kjøreopplæringen kan gå som normalt, men nå kan de sette i gang, sier samferdselsminister Knut Arild Hareide (KrF) til TV 2.

Både kjøretimer og oppkjøringer har vært stanset på grunn av koronapandemien.

Han roser bransjen, som i samarbeid med Statens vegvesen har laget en egen veileder for hvordan opplæringen nå kan foregå.

30.mars skrev NTB at nær 10.000 elever ventet på førerprøven. Det tallet har økt betraktelig den siste måneden. I april sa daglig leder Eli Skaslien til radio E6 at rundt 40 elever ventet på førerprøven. I tillegg er det stadig elever som skal ha kjøreopplæring.

Det skorter ikke på pågangen, og nå er det sommersesong snart, noe som innebærer en økning av trafikken, for nå skal folk ha både henger lappen og campingvognlappen.

For koronakrisen har fått myndighetene til å oppfordre folk til å ha norgesferie.

– Da skal vel alle skal ha seg campingvogn, men det er veldig få som har campingvognlappen, påpeker faglig leder ved Oppdal trafikkskole, Arne Hage til Radio E6.

For Oppdal trafikkskole får ikke stenginga noen konsekvenser, annet enn at de får lange køer når de åpner. Siden de er pålagt å stenge, mottar bedriften kontantstøtte.

– Men det blir spennende å se hvordan det går framover for Statens vegvesen når det blir trykk på førerprøvene, sier Hage.

0 Comments
Inline Feedbacks
Vis alle kommentarer