Statsminister Erna Solberg
Statsminister Erna Solberg FOTO: Lise Åserud / NTB scanpix

Ok for besteforeldre å ta norgesferie med barnebarna:

Glem sydenturen i sommer

Nå kan du reise hvor du vil – i Norge. Men utenlandsturene kan du glemme i sommer.

Det er klart etter at regjeringen i dag offentliggjorde at en fraråder utenlandsreiser og innreise til Norge fram til 20. august. Reise innad i Norge er nå tillatt. Utenriksdepartementets reiseråd gjelder fram til 20. august.

– Jeg vil anbefale folk å planlegge for Norgesferie i sommer. Norge er et vakkert ferieland, og selv om årets ferie blir annerledes enn vi hadde planlagt, er jeg sikker på at den kan bli veldig fin, sier statsminister Erna Solberg (H).

Dette betyr at alle reiser til utlandet som ikke er strengt nødvendige frarådes.  Innreiseforbudet til Norge opprettholdes også inntil videre til 20. august. 15. juni vil regjeringen revurdere reiserådene for reiser til Norden, samt forbudet mot innreise til Norge. 20. juli vil regjeringen revurdere reiserådene for reiser til enkelte andre nærliggende europeiske land, samt forbudet mot innreise til Norge.

Personer med lett forhøyet risiko kan reise som alle andre. Dette gjelder blant annet eldre personer, og betyr at besteforeldre nå kan reise på ferie i Norge med familie og barnebarn.

Vennligst Logg inn for å kommentere