Øyvind Frich driver spise- og overnattingssteder flere steder i Midt-Norge.
Øyvind Frich driver spise- og overnattingssteder flere steder i Midt-Norge. FOTO: Vigga

Tar over Kongsvold Fjeldstue

Han driver flere spise- og overnattingssplasser i fjellregionen. Nå overtar dovringen også driften av Kongsvold Fjeldstue.

Øyvind Frich søkte og tar over som driver av Kongsvold Fjeldstue etter Knut og Ellen Nyhus som ga seg i fjor høst etter 22 år. Fra før driver han overnattingsstedet Hjerkinnhus bare ei mil lenger sør.

«Vi er glade for at Øyvind Frich via Frichs Hotel & Spiseri Kongsvold AS skal gå i gang fra 15. juni. Dette ser vi fram til og vonar det blir ei bra tilbod , både for dei som køyrer forbi og for dei som har Kongsvold som base for fjellturar», skriver Riksantikvaren på sine Facebook-sider onsdag ettermiddag.

Frich driver i dag en rekke spise- og overnattingssteder i Innlandet og Trøndelag. Hans selskap driver Oppdalsporten på Fagerhaug under navnet Frich´s Oppdal, Hjerkinnhus på Hjerkinn, samt Frich´s på Dombås, Rudshøgda, Maihaugen og Alvdal, samt trehotellet i Brumundal under navnet Wood Hotel by Frich´s.

Nå skal den driftige dovringen også drive Kongsvold Fjeldstue i 2020, med mulighet for forlengelse ut 2021.

Fjellstua gjennomgår i øyeblikket en renovering i regi av Statsbygg. Riksantikvaren, som har det formelle driftsansvaret, har også ryddet i den gamle veikroa på Kongsvold som eierne ønsker å gjenåpne til sommeren.

Knut og Ellen Nyhus løftet Kongsvold Fjeldstue til å bli et svært veldrevet og etterspurt gourmetsted på høyfjellet før de ga seg i fjor høst etter 22 års drift. De ønsket å kjøpe stedet, men fikk nei.

0 Comments
Inline Feedbacks
Vis alle kommentarer