STREKKER SEG: Å ikke kunne få røre hverandre er tøft, men til nå er det slik det må være. Audny og Anniken Mjøen fikk iallefall se hverandre i ti minutter.
STREKKER SEG: Å ikke kunne få røre hverandre er tøft, men til nå er det slik det må være. Audny og Anniken Mjøen fikk iallefall se hverandre i ti minutter. FOTO: Randi Grete Kalseth-Iversen

Åpner dørene for pårørende:

Beboere kan få besøk igjen

Pårørende på Lusletta og Boas får fra i dag av ta imot besøk i leilighetene sine igjen.

Det er klart etter at krisestaben hadde møte onsdag. I halvannen måned var det totalt besøksforbud ved både sykehjem og Boas, og eldre og pårørende fikk kun ha digital kontakt. Siden 30. april har pårørende kunnet treffe sine kjære i ti minutter av gangen utendørs – på to meters avstand.

I dag blir det åpnet for ordinære besøk igjen.

Boas og Lusletta åpner for besøk fra og med i dag. Besøkende kan komme fra 11-13 og fra 16-19. Det må gjøres avtale på forhånd og det er kun lov til to sammen. Bare to beboere på samme avdeling får ha besøk samtidig, heter det i informasjonen fra krisestaben ved Oppdal kommune. Ved Sanatelltunet og sykehjemmet fortsetter en som før med mulighet for utendørsbesøk.

Det er fortsatt ikke påvist noen nye personer med koronavirus i Oppdal siden 26. mars og det er nå totalt tatt 153 prøver. Testedager ved Oppdalshallen er tirsdager og fredager. Folk oppfordres til å komme i bil, og det må avtales besøk på forhånd.

Legene styrer både legevakt og luftveispoliklinikk, men det er liten pågang.

– Men vi må være på vakt nå som samfunnet åpner gradvis, mener krisestaben som er forberedt på å teste flere nå som et ledd i smitteobservasjon. Men hovedregel er fortsatt håndvask og avstand.

Krisestaben vil heretter ha møte hver 14. dag og vil forsette med krisestabsmøter så lenge Fylkesmannen ønsker rapporter. Dette gjør også de andre kommunene i Trøndelag.

I Rådhuset åpner kantina 2. juni og smitterådene håndheves strengt.

Krisestaben har også diskutert karantene for turister som kommer til Oppdal, og understreker at hovedregelen er at hvis mistanke om smitte av koronavirus skal en reise hjem så fort det lar seg gjøre.

Kommunen klargjør også et smittesporingsteam som skal bistå smittevernsmedarbeiderne i kommunen ved behov.

Vennligst Logg inn for å kommentere