Tidligere fra et møte der krisestaben samlet i Oppdal.
Tidligere fra et møte der krisestaben samlet i Oppdal.

Krisestaben vil lage egenevaluering av krisehåndteringen i Oppdal:

Øker kommunelegens stilling igjen

137 personer er testet i Oppdal, og det er fremdeles ingen positive tester siden 25.mars.

Det utføres testing for koronavirus tirsdager og torsdager på Oppdalshallen.

– Det fungerer veldig bra. 137 personer er testet hittil i Oppdal. Ingen nye positive tester siden 25 mars. Det virker som videre skoleåpning har gått bra, alle jobber godt, skriver krisestaben i en pressemelding.

Der kommer det fram at kommuneoverlegens stilling økes igjen, denne gangen til 60 prosent fra 01.06.20 – 31.10.20.

20 prosent av dette vil være ubunden tid.

Krisestaben fortsetter arbeidet.

– Så lenge vi er pålagt å rapportere til Fylkesmannen fortsetter krisestab med ukentlige møter, skriver ordføreren.

Åpner for politiske møter

Rådhuset ble åpnet mandag der det har vært en egen servicevert som har tatt i mot besøkende.  – Dette har fungert bra og vi er glade for å kunne ønske folk velkommen igjen. Alle besøkende skal ha avtale på forhånd.

Enhetslederne gjør vurderinger rundt hjemmekontor for sine enheter.

– De enhetene som har forutsetninger til å overholde sentrale smittevernregler kan ønske alle velkommen tilbake til kontoret.

Fylkesmannen har definert politiske og administrative møter som offentlig arrangement. Det betyr at inntil 50 stk kan samles så lenge smittevernreglene ivaretas. Det undersøkes om kommunestyresalen er stor nok til å kunne avholde fysiske kommunestyremøter, hvis ikke vurderer krisestaben andre mulige lokaler.

I tillegg til at smittevernreglene skal overholdes, skal det føres lister over hvem som er med på møtene. Disse listene skal oppbevares i 10 dager.

Innvandrertjenesten kontaktes for å høre om vi har nådd ut til våre innbyggere med fremmedspråk med tilstrekkelig informasjon, evt hva som mangler slik at vi kan etterkomme dette.

Krisestaben ønsker å lage en egenevaluering av krisehåndteringen.

Vårflom – orientering etter møte med Fylkesmannen:

NVE hadde en orientering til kommunene i Trøndelag mandag 11 mai rundt prognoser på årets vårflom. Dette har vært den mest snørike vinteren siden 1958 og det ligger mye snø i fjellene. Prognosen er at det er 80 prosent sjanse for storflom med en topp i midten av juni.

0 Comments
Inline Feedbacks
Vis alle kommentarer