Redsningshelikopteret fikk i likhet med turgåerne utfordringer med vinden.
Redsningshelikopteret fikk i likhet med turgåerne utfordringer med vinden.

Skituren ble i tøffeste laget for par:

Vindfaste ble berget

Da paret i 50-årene innså at det ble i tøffeste laget, ringte de etter hjelp. Men helikopterflyvning i strid vind er en ting; å lande noe helt annet.

Det var klokka 17.40 fredag ettermiddag to skiløpere, en mann og kvinne i 50-årene, ringte etter bistand. Paret, som er fra henholdsvis Berkåk og Hølonda, hadde vært på toppen av Svarthøtta i Trollheimen, hvor det blåste kraftig.

– Det var orkan på toppen da de kom opp. Det hadde tydeligvis blåst opp noe voldsomt; nesten 60 knop, forteller Rune Brandmo, operasjonsleder ved Trøndelag politidistrikt til OPP.

Den sterke vinden og krevende forhold med stedvis gjennomslagsføre, gjorde at paret valgte å ringe etter hjelp til å komme seg ned fra fjellet. Dermed ble en redningsaksjon igangsatt; og under ledelse av politiet i Oppdal, ble både hovedredningssentralen involvert med et Seaking-helikopter, samt tre scooterpartjuler fra Røde Kors hjelpekorps, ifølge Brandmo.

– Utfordringen var vinden. Den gjorde at seakingen ikke klarte å sette seg ned, forklarer han og legger til at en lege og redningsmann ble satt ned på bakken for å gå de to i møte.

– De gikk til fots i retning de to turgåerne, som skal være forholdsvis fjellvant og var greit utstyrt til en kort dagstur, forteller Brandmo.

Etter at legen og redmingsmannen hadde fått kontakt med skiløperne startet de turen ned fra fjellet. En time senere kunne politiet rapportere om at de to skiløperne ble flytt ut av området og til parkeringen som ligger ved vegen inn til Jøldalshytta. Herfra skal skiløperne fått skyss av mannskapene fra Røde Kors.

– De var ved godt mot, men slitne, sier Brandmo, og tilføyer at aksjonen varte fram til klokka 20.45, fredag kveld.

Vennligst Logg inn for å kommentere