Eskil Følstad på Gjevilvasshytta onsdag 20.mai. I 2018 klippet de plena (under fonna) 24. mai..
Eskil Følstad på Gjevilvasshytta onsdag 20.mai. I 2018 klippet de plena (under fonna) 24. mai.. FOTO: TT

Se forskjellen på hvor langt våren var kommet på Gjevilvasshytta 20. mai 2020 og 20. mai 2019:

– Det er ufattelig!

Fagansvarlig hytter i TT, Eskil Følstad, har tatt det samme bildet på den samme tiden fra Gjevilvasshytta tre år på rad. Snømengdene i Gjevilvassdalen 20. mai er enorme.

Dette bildet er tatt samme dag, med ett års forskjell. Skli markøren over bildet for å se den store forskjellen. Det er Eskil Følstad i TT som har tatt bildet, og OPP har laget grafikken.

Følstad er fagansvarlig hytter i Trondhjems Turistforening, og er på Gjevilvasshytta tirsdag for å legge om takene. De skal oppdateres og moderniseres, og den gamle bølgeeternitten under torvtaket skal ned. Det gikk an i fjor, men i år er arbeidet utsatt:

– Torva er bunnspekt. Så vi gjør alternative aktiviteter som å male vinduskarmer og gulv, istedet, forteller han.

Han legger til at de hadde tenkt å gjøre noe ute foran hytta også, men det går heller ikke. Der ligger det to meter snø. (Se bildet).

– Det er jo fascinerende.

Følstad sier det nesten ikke er til å tro at det er så forskjellig vær tre påfølgende år på rad.

– Det ser ut som to måneders forskjell. Samtidig må man huske at 2018 var et ekstremt år, det var tørt, og snøen smeltet raskt. I hele april og mai var det varmt, og en ser på bildet fra 2018 hvor langt lauvet var kommet.

Artikkelen fortsetter under bildet:

Gjevilvasshytta 23.mai 2018 FOTO: Eskil Følstad

Året etter var det ikke fullt så varmt, og dette bildet, som er tatt 23. mai 2019, viser at det er noe mindre grønt i omgivelsene:

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Følstad er egentlig ikke overrasket:

– Dette er årlige svingninger. Men når du sammenligner 2018 og i fjor med i år; så er det nok i år som er nærmest normalen.

Skiføret er upåklagelig:

– I dag tidlig var det to damer som passerte hytta her på ski, vi så ikke sporene etter dem på den harde skaren. Men det begynner å tine litt nå, i sola.

20.mai 2020:

20. mai 2020 ser det sånn ut på Gjevilvasshytta FOTO: Eskil Følstad

0 Comments
Inline Feedbacks
Vis alle kommentarer