Ordfører Geir Arild Espnes og varaordfører Elisabeth Hals i møte med krisestaben
Ordfører Geir Arild Espnes og varaordfører Elisabeth Hals i møte med krisestaben FOTO: Per Roar Bekken

Ber opposisjonen lede evalueringsarbeidet etter kriseberedskapen:

Avslutter krisestaben

Oppdal kommune avvikler krisestaben, men beholder beredskapen etter koronaepidemien.

Det er Fylkesmannen i Trøndelag som ber kommunene avvikle kriserapporteringen. Det har ikke vært oppdaget tilfeller av smitte i Oppdal siden 26. mars, og 2,7 prosent av befolkningen er testet, det vil si 194 personer.

Ordføreren presiserer i en pressemelding at det ikke er over.

– Det er viktig at overvåkningen fortsetter. FHI skriver at vi må forberede oss på at epidemien kan vare flere år og muligheter for smittesporing fortsetter. En tenker nå at det kan komme en ny bølge høst/vinter 2020.

Det er viktig nå som ting normaliseres stadig mer, at vi minner hverandre på at selv om det har gått bra så langt, så ser vi fra andre plasser i verden oppblomstringer, så vi må være på vakt.

Fylkesmannen vil også gå gjennom smittevernsplanene for kommunene i fylket.

Ordføreren skriver i sin rapport at han vil foreslå for kommunestyret en evaluering av krisestabsarbeidet, og vil etter hvert komme med forslag til mandat.

Forslaget vil innebære at en ber det største opposisjonspartiet Arbeiderpartiet, lede evalueringen. Han skriver samtidig at krisestaben vil foreta en egenevaluering som vil bli stilt til rådighet for den politisk ledede evalueringen.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments