HELT FEIL: Blomsterurnene skulle stå på skråen der bilene her parkerer.
HELT FEIL: Blomsterurnene skulle stå på skråen der bilene her parkerer.

Følger ikke kommunens planer – og mangler skilt:

Her kan du ikke parkere

Bilister sliter med å overholde trafikkreglene i Oppdal sentrum – og det er mangel på skilt.

Biler som ikke holder fartsgrensa og tett parkering ved veien, gjør at den nye sentrumsgata i Oppdal sentrum oppleves trafikkfarlig.

Utenfor Mathallen og Bakeriet Sprø parkeres det på begge sider av veien. I tillegg holder ikke alle bilene de tilmålte 15 km/t politikerne i Oppdal har tenkt at de skal i sentrumsgata.

Avdelingsleder for tekniske tjenester avdeling samferdsel i Oppdal kommune, Eirik Kvål, innrømmer overfor OPP at det er noen utfordringer med parkeringen utenfor den svært godt besøkte mathallen.

– Vi har satt ut blomsterurner som vi gjorde i fjor, og vi har økt antallet for å unngå at bilene parkerer ved trappa ned mot Sprø, sier han.

Ved en feil er blomsterurnene plassert nede på fortauet nedenfor trappa.

– Disse skal vi flytte opp der det er meningen at de skal stå.

Men onsdag ble urnene flyttet opp, uten at det hjelper nevneverdig:

Bilene parkerer på skråen utenfor Sprø. der det etter planen ikke er meningen at det skal stå biler. Det har politikerne selv vedtatt. Men det er ikke skiltet «Parkering forbudt»

Det er ikke skiltet parkering her, og Kvål sier at det egentlig er å bryte parkeringsreglene å parkere på denne siden av Ola Setroms veg.

– Også foran bingoen ser vi at det parkeres, det er heller ikke tillatt. Det er utfordrende når ikke skiltinga blir fulgt, sier han. Han mener skiltene er tydelige, selv om det ikke er skiltet med «Parkering forbudt».

Skiltet som viser at fartsgrensen er 15 km/t i sentrumsgata, var snudd feil vei, og pekte sørover. Nå er skiltet snudd.

– Eieren bør ta grep

I forbindelse med at Siva-bygget er under oppføring, er Husa-smuget mellom Husfliden og Inge Krokanns veg tatt i bruk til enveiskjøring.

Nå bygger Marion Eiendom ny lekeplass på uteområdet for beboerne i Marion Skifer park langs det som tidligere var gågate i Oppdal, ved gamle Ottar Stenbergs plass. Når Husa-smuget er åpent for biltrafikk, kan det bli trafikkfarlig for små trafikanter å løpe til lekeplassen fra sentrum, hvis de følger den gamle gågata.

Husene står såpass nært veien at bilene ikke har sikt.

– Den gågata er egentlig avviklet, sier Kvål.

– Men den ligger der ennå?

– Ja, den gjør jo det for folk som ikke kjenner til planen.

Han viser igjen til at åpningen av Husa-smuget er midlertidig, mens Siva-bygget settes opp.

– Men så var det vel noen forslag om å gjøre om gata fra Husfliden til Mølla til gågate, og da vil kanskje Husa-smuget åpnes  permanent, sier han.

– Kan det være aktuelt å lage en fartshump i Husasmuget, ved gågata?

– Kanskje det bør gjøres når det kommer lekeplass der. Det er mulig vi må gjøre tiltak, det må trafikksikkerhetsgruppa ta en befaring på. Hvis de mener det må gjøres noe her, så kanskje eieren av lekeplassen bør ta grep. Det får vi se på når vi tar befaringen.

Kvål sier trafikksikkerhet er høyt prioritert i Oppdal, og nå vil de også ha med politiet inn i trafikksikkerhetsgruppa.

– Vi får innspill på en del ting nå som sentrum er under utvikling, sier han.

1 Comment
eldste
nyeste mest reagert på
Inline Feedbacks
Vis alle kommentarer
KJELLAUG AALMEN
KJELLAUG AALMEN
1 måned siden

Biler med henger og bobiler burde kunne parkere langs sørsiden
av Nyveien. Det er nok med fortau på den ene siden av veien her.