Kinosjef Morten Haagensen har kjørt familiekino i to uker nå, der folk som bor i samme husstand kan gå på kino.
Kinosjef Morten Haagensen FOTO: Randi Grete Kalseth-Iversen

Besøket er over all forventning, ifølge kinosjefen:

1200 på kino i juli

Nærmere 1200 har besøkt Oppdal kino i juli, og det er familiefilmene som er mest populære.

I følge kinosjef Morten Haagensen er sommerens norske film «Knerten og Sjøormen» publikums-vinneren.

– Jeg synes trenden er veldig positiv og besøket har vært litt over forventning med tanke på den våren vi har hatt, sier kinosjef i Opppdal, Morten Haagensen, i en pressemelding.

– Vi ser at familiefilmene på ettermiddag og tidlig kveld er populære. Knerten og Sjøormen, Fremad og Bølle i trøbbel har rullet og gått på kino i hele sommer med godt besøk.

Med begrenset tilgang på film og stor usikkerhet rundt premieredatoer på flere filmer var kinonorge spente på hvordan sommeren kom til å bli, ifølge Haagensen. Med dagens restriksjoner er det få som tør slippe filmene ut på kino.

Storfilmer som Mulan og Tenet samt en rekke andre ble flyttet til høsten fordi den globale smittesituasjon fremdeles er vanskelig.

– Selv om de aller største titlene uteble har vi hatt gode ferske filmer på plakaten. Og heldigvis ble Knerten-filmen fremskyndet fra høsten til sommeren. Vi visste at Oppdal ville få mange besøkende i sommer. Så istedet for å redusere kraftig, satset vi på å gi publikum muligheten til å gå på kino i ferien. Det er jeg veldig glad for nå, sier kinosjefen som pr. 30. juli har 1150 besøkende på kino i juli.

Han opplyser at dette er under normalen som ville vært mellom 2500 og 3000 besøk i juli.

– Med tanke på situasjonen hele samfunnet er i, er dette positive tall, sier Haagensen.

Det er fremdeles restriksjoner i salene, to seter mellom hver person med mindre man er i familie eller tilsvarende nær relasjon. Saler og toaletter desinfiseres mellom hver visning og håndsprit er tilgjengelig.

Haagensen forteller at de kommende helgene vil Oppdal kino ha en til to premierer hver helg. Og godbiten alle venter på ser ut til å komme i august.

–  I disse tider tør jeg ikke garantere at det skjer, men det ligger an til at storfilmen Tenet, regissert av Cristopher Nolan, får norsk premiere 28. august. Filmen er delvis innspilt i Norge og det er alltid stort når regissøren bak Dark Knight-trilogien, Inception og Dunkirk slipper en film. Hele verden venter på denne nå.

0 Comments
Inline Feedbacks
Vis alle kommentarer