Grindal ysteri fikk i fjor etterlengtet pris til osten Råblå. Her daglig leder Turid Nordbø.
Daglig leder i Grindal Ysteri, Turid Nordbø, her med osten Råblå som ysteriet har mottat priser for. FOTO: Thomas Digervold, arkiv

Grindal Ysteri lanserer alternativ gatemat under matfestivalen:

Går til kamp mot burgeren

Grindal Ysteri går til kamp mot burgeren som enerådende gatemat. Slaget står under Trøndersk Matfestival som starter på torsdag.

–  Vi synes det er på tide å velte burgeren ned fra trona som enerådende gatemat. Gode råvarer og håndverksoster kan like gjerne nytes som hverdagsmat som på topprestauranter, sier Turid Nordbø fra Grindal Ysteri, i en pressemelding.

Sammen med Frannremsgården Grønt frå Grindal har Grindal Ysteri inngått et samarbeid med Sellanraa bok og bar i Trondheim.

–  Matfestivalen er perfekt for samarbeid. Vi som lokalmatprodusenter står med beina godt planta i jorda, og kapasiteten til nytenking begrenser seg. Derfor har vi gått sammen med Sellanraa bok og bar for å hente frem nye smaksopplevelser, sier Nordbø.

Sellanraa i Trondheim har satt sammen et utvalg av spennende små pannekakeretter, der grønnsaker og melkeprodukter får spille hovedrollen. Boden vil være i Kongens gate foran Sellanraa og kunsthall Trondheim. I tillegg tilbys mykis, oster, rømme, smør og grønnsaker.

15-årsjubileum

Årets festival starter førstkommende torsdag med offisiell åpning på Torvet i Trondheim der 40 matprodusenter fra hele matriket i Trøndelag er samlet.

I tillegg har festivalen i år over 100 festivalaktiviteter over hele regionen, også i Oppdal og Rennebu med både matmarked og smaksopplevelser på flere spisesteder.

– I år måtte Trøndersk Matfestival gjøre noe annet enn å samle 225 000 mennesker i Trondheim sentrum. Nå kommer festivalen til deg. Sammen med venner og familie kan folk finne fram til lokalmatopplevelsen og lage sin egen festivalstemning. Vi oppfordrer vårt publikum til å oppsøke de lokale arrangementene denne helga. Vi har laget en egen oversikt over hva som skjer i vår aktivitetskalender på matriketmidt.no, sier daglig leder Aslaug Rustad i Oi! Trøndersk Mat og Drikke, som arrangerer Trøndersk Matfestival.

I løpet av festivaluken vil 7 retter, 7 serveringssteder og 7 oppskrifter blir samlet i en meny basert på lokale råvarer. Du kan få servert disse 7 rettene om du besøker et serveringssted i Oppdal eller Rennebu. Liker du å lage maten selv, vil oppskrift med råvarer være tilgjengelig slik at du kan lage dette selv på ditt eget kjøkken. Råvarene vil være tilgjengelig på flere av de lokale dagligvarebutikkene og på Smak og Behag i Oppdal.

1 Comment
eldste
nyeste mest reagert på
Inline Feedbacks
Vis alle kommentarer
IVAR HORVLI
IVAR HORVLI
11 dager siden

Fint tiltak med lokal mat!