F.v. Eli Arnstad / Sparebank1 SMN, Aslaug Rustad / Oi! Trøndersk Mat og Drikke, Siv Remetun Lånke / Trollheim Nerskogen, Ståle Gjersvold / TrønderEnergi.
F.v. Eli Arnstad / Sparebank1 SMN, Aslaug Rustad / Oi! Trøndersk Mat og Drikke, Siv Remetun Lånke / Trollheim Nerskogen, Ståle Gjersvold / TrønderEnergi. FOTO: Wil Lee-Wright/Oi! Trøndersk Mat og Drikke

Trøndersk Matfestival åpnet i Trondheim:

Heder til lokale produsenter

Siv Remetun Lånke fra Trollheim Nerskogen og Turid Nordbø fra Grindal Ysteri mottok priser på Trøndersk Matfestival.

Hvert år kåres årets produkt i forbindelse med Trøndersk Matfestival. En jury bestående av erfarne kokker smaker seg gjennom de mange innsendte bidragene, og kårer en vinner. To lokalmatbedrifter fra Rennebu stakk av med hederen Årets produkt under åpningen som ble markert i Trondheim i går.

Siv Remetun Lånke fra Trollheim Nerskogen mottok prisen Årets kjøttprodukt for Trollheim Flank Steak

Remetun Lånke forteller til Radio E6 at prisen gir inspirasjon til videre satsing:

– Det gir en ekstra guts. Vi har egentlig aldri vært så flinke til å melde inn produktene på konkurranse, dette var første gangen. Takket være Ketil Jacobsen meldte vi det inn . Når en driver så smått som vi gjør, har vi prioritert å holde kvaliteten oppe.

Hun forteller mer om produktet, Trollheim Flank Steak.

– Det er egentlig ikke noe vanlig norsk måte å bruke dette kjøttet på. Det er en stek som hentes ut fra mageregionen til kua eller oksen, som veldig ofte blir brukt i kjøttdeig. I USA har det vært vanlig å tatt ut den delen og brukt den som biff.

Juryen beskriver at «dette kjøttproduktet overrasket dommerne. Et veldig godt produkt med både god konsistens, fint kutt og mange bruksområder».

Juryen bestod av Lars Erik Vesterdal fra Scandic Hotels og Martin Trana Flak fra Scandic Nidelven.

Grindal Ysteri fra Rennebu ble kåret til Årets meieriprodukt med sin Jåblom – fersk chèvre, opplyser matfestivalen. Det var Turid Nordbø som mottok prisen.

(artikkelen fortsetter under bildet):

F.v. Eli Arnstad / Sparebank1 SMN, Sparebank1 SMN, Aslaug Rustad / Oi! Trøndersk Mat og Drikke, Turid Nordbø / Grindal Ysteri, Ståle Gjersvold / TrønderEnergi. Foto: Wil Lee-Wright/ Oi! Trøndersk Mat og Drikke

Dette er juryens begrunnelse:

«Kokkene er helt enige i ysteriets egen omtale av produktet: Fløyelsfrisk chèvre av heilt fersk, rå geitemjølk. Med ein bit av jåblom i munnen kan du sjå for deg eit bilete av ein vakker, sart fjellblomst og ei livleg, kvit geit».

Juryen bestod av Reneé Fagerhøi fra Bula Neobistro og Martin Hovdal fra Røst Teaterbistro.

Arrangøren av matfestivalen skriver i pressemeldingen at Trøndelag utpekes stadig som landets mest spennende matregion, med både nye og kjente produkter. Årets matfestival markeres i år hovedsakelig rundt om i kommunene på grunn kronoakrisen.

0 Comments
Inline Feedbacks
Vis alle kommentarer