Dette bildet ble tatt i forbindelse med siste intervjuet med Per Christiansen i januar 2018.
Dette bildet ble tatt i forbindelse med siste intervjuet med Per Christiansen i januar 2018. FOTO: Randi Grete Kalseth-Iversen

Kolleger i sorg over Per Christiansens (63) bortgang:

Tente lys for Per

Tidligere lensmann i Oppdal, Per Christiansen, døde brått fredag.

Per Christiansen ble 63 år gammel og etterlater seg hustru og tre voksne barn. Christiansen har etter politiutdanningen tilbrakt 40 år i politiet. Først ved kriminalvakta i Oslo, og deretter som livvakt ved kongehuset i to år før han og kona Sigrun flyttet til Oppdal i 1992 med sitt første barn.

Christiansen begynte som lensmannsbetjent under lensmann Rasmus Husby. Han steg raskt i gradene og var lensmann i Oppdal fra 2003 til 2007, før han fortsatte som førstebetjent til han gikk av med pensjon i 2018.

Avsnittsleder ved politiet i Oppdal, Finn Skårsmoen, var kollega med Christiansen i 18 år ved lensmannskontoret.

Skårsmoen sier til OPP at hele kollegiet i Oppdal har mottatt meldingen om Christiansens bortgang med stor sorg.

–  Jeg vet det ble tent stearinlys rundt om i flere stuer blant både nåværende og tidligere kolleger i går kveld. Selv om han har hatt en hjertehistorikk, var det litt uventet at dette skjedde så brått, sier Skårsmoen, og legger til:

–  Per var en livsglad pensjonist med mange prosjekter på gang. Han var en familiemann til de grader, og derfor føler vi med familien.

Skårsmoen beskriver sin mangeårige kollega slik: – Ærlig, omsorgsfull, raus og god på alle måter.

ROSTE ANDRE

Da Christiansen pensjonerte seg i 2018 ble han portrettintervjuet i OPP. Der var det viktigere for ham å rose sine kolleger og fremheve det gode samarbeidet mellom nødetatene i Oppdal, enn å snakke om sitt eget lange yrkesliv i politietaten.

Christiansen, som foruten arbeidet i politiet også var sauebonde på Driva, omtalte ikke bare kollegene i primærnæringen, men hele oppdalssamfunnet i rosende ordelag.

Han var svært opptatt av å bevare nærpolitiet da arbeidet med politireformen nærmet seg sin avslutning.

– Det må satses på nærpoliti på bygda. Lensmannskontorene burde vært modellen for hvordan politiet bygges opp. Det er den eldste etaten i landet, og den er godt fundamentert i befolkningen. Hvis politiet bare skal komme med blålys og sirener når folk møter oss, er det ikke sikkert vi blir så godt mottatt lenger, sa Christiansen, og la til:

– Skal politiet sitte i Trondheim, er det ikke nærpoliti.

Pårørende er varslet om dødsfallet fredag, som førte til at det planlagte ljåmesterskapet i Drivdalen lørdag ble avlyst.

(Enke, Sigrun Setrom Christiansen, er innforstått med at Per Christiansen var en offentlig person. Hun har derfor ingen innvending mot at OPP publiserer denne nyheten så kort tid etter ektemannens bortgang.)

SKRED: Politiførstebetjent Per Christiansen ved skredet som gikk i Skardbekkdalen i 2018.

Odd Tjemsland slår like godt til når Per Christiansen auksjonerer ut en bag full av elektroverktøy med mere. Bildet er fra mai 2017. Foto: MORGAN FRELSØY

Politiførstebetjent Per Christiansen ute på trafikk-kontroll.

2 Comments
eldste
nyeste mest reagert på
Inline Feedbacks
Vis alle kommentarer
SIVERT H. SÆTEREN
SIVERT H. SÆTEREN
15 dager siden

Vi tenker på dere alle i sorgen, fra oss oppi Sætra .

KLEVSTUEN MAGNUS
KLEVSTUEN MAGNUS
14 dager siden

Utrule trist, kondolerer te familie og kolleger ❤️