Etter koronautbruddet på cruiseskipet MS Roald Amundsen stopper Hurtigruten alle seilinger med skipene Roald Amundsen, Fridtjof Nansen og Spitsbergen.
Etter koronautbruddet på cruiseskipet MS Roald Amundsen stopper Hurtigruten alle seilinger med skipene Roald Amundsen, Fridtjof Nansen og Spitsbergen. FOTO: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix

Alle passasjerer fra to seilinger må i karantene:

To oppdalinger i karantene

Flere titalls bestingsmedlemmer på Hurtigrutens ekspedisjonsskip har teset positivt for koronaviruset, nå må alle passasjerene, inkludert to oppdalinger, i karantene.

– To av hurtigrutepassasjerene som er satt i karantene i forbindelse med smitte på hurtigrutetur er oppdalinger. De er satt i karantene og følges opp, skriver ordfører Geir Arild Espnes i en e-post til OPP lørdag.

I en SMS opplyser Espnes at de to sitter i hjemmekarantene, og at de følges opp ved regelmessig kontakt og de har fått grundig informasjon. I tillegg er de bedt om å overvåke seg selv og ta kontakt dersom de har behov eller får symptomer.

Meldingen om at 33 av de 158 besetningsmedlemmene på Hurtigrutens ekspedisjonsskip MS Roald Amundsen har testet positivt for koronaviruset, kom fredag.

Hurtigruten har sendt ut informasjon til alle gjester som har vært med på MS Roald Amundsens seilinger som startet 17. og 24. juli. Rederiet bistår gjestene med transport, overnattinger, mat og andre behov.

Folkehelseinstituttet opplyste sent fredag kveld at alle passasjerene på de to seilingene må i karantene. Alle følges opp av den lokale helsetjenesten der de bor. Karantenen gjelder i ti dager etter man gikk av skipet.

60 Hurtigruten-passasjerer som ikke bor i Tromsø, er satt i karantene i byen, opplyser kommuneoverlege Kathrine Kristoffersen til NRK.

0 Comments
Inline Feedbacks
Vis alle kommentarer