Geir Arild Espnes viste fylkespolitiker Hallgeir Grøntvedt brua som må skiftes ut i Oppdal sentrum.
Geir Arild Espnes viste fylkespolitiker Hallgeir Grøntvedt brua som må skiftes ut i Oppdal sentrum. FOTO: Morgan Frelsøy

Høyrepolitikere om «bruproppen» i Oppdal:

Når er så raskt som mulig? 

Det brenner for ny bru om det skal bli ny brannstasjon i Oppdal. Det mener Høyres fylkespolitikere i dette leserinnlegget der de utfordrer Sp om å ordne opp i bru-proppen i Oppdal sentrum.

Oppdal kommune har en propp i sentrum som utfordrer utbyggere. Næringslivet har gjort og må gjøre store investeringer for å flomsikre sine byggBrannstasjonen kan ikke bygges, da Ålma bru kan demme opp for mulig 200- og 1000-årsflom. 

I januar foretok hovedutvalgsleder for vei, Hallgeir Grøntvedt fra Senterpartiet, befaring av Ålma bru, sammen med blant andre ordfører og administrasjon i Oppdal.

Sitat fra hovedutvalgslederen etter befaringen: «En uholdbar situasjon som vi må løse så raskt som mulig. Med tanke på kravene som stilles i dag og at kommunen per nå ikke får lov til å utvikle sentrum på grunn av flomfaren, så er det klart at vi må komme fram til en løsning på dette. Sånn kan vi ikke ha det. Oppdal skal selvfølgelig få på plass en ny brannstasjon og å utvikle sentrum på en god måte, sier Hallgeir Grøntvedt (Opdalingen 11. januar 2020).

8 måneder senere ser saken ut til å være uløst og uavklart.

Nå er det brannstasjonen som haster i Oppdal, nye brannstasjoner bygges i hele fylket, for å innfri kravene til mannskapets sikkerhet.

Brannfolk og feiere er betydelig mer utsatt for å utvikle en rekke sykdommer og lunge- og luftveislidelser enn befolkningen ellers. Eksponering for helseskadelige kjemikalier i brannrøyk antas å være årsaken til at det er slik. Nye brannstasjoner innfrir krav til skitten og ren sone og avanserte vaskemaskiner, for å beskytte brannmannskapet. Dette er en av grunnene til at ny brannstasjon «brenner».

Det gleder Høyre å lese i dagensutgave av avisa OPP, at Senterpartiet vil prioritere Ålma bru i neste års budsjett.

Høyre prioriterer fylkesveinettet i hvert budsjett og ser frem til at Senterpartiet følger Høyre i denne saken.

Trøndelag Høyre

Nesteleder hovedutvalg vei Henrik Kierulf

Gruppeleder Pål Sæther Eiden

Fylkespolitiker Ingvill Dalseg 

1 Comment
eldste
nyeste mest reagert på
Inline Feedbacks
Vis alle kommentarer
NYBERG ODD
NYBERG ODD
7 dager siden

Bygg ny bru. Må da være rimelig iforhold til å bygge et helt nytt fjell i sentrum.
I Nord-Sverige, Kiruna flyttet de hele sentrum – kanskje det er enklere ?