Vinstradalen
Vinstradalen FOTO: Norgeskart

Leteaksjon etter savnet mann i 70-årene i Vinstradalen i natt:

Fant reinsjeger i god behold

En mann i 70-årene som var meldt savnet under en jakttur i Vinstradalen i Oppdal, er funnet i god behold. Leteaksjonen etter en jeger i Selbu i Trøndelag pågår fortsatt.

Mannen ble funnet i nærheten av Sprenbekktjønna i Vinstradalen.

– Mannen er nå funnet i god behold av luftambulansen, melder Trøndelag politidistrikt på Twitter fredag morgen.

Han ble meldt savnet i Vinstradalen i Oppdal natt til fredag. Han hadde kontaktet familien torsdag kveld og bedt om hjelp til å få ned reinen han hadde skutt, men dukket ikke opp.

–  Mannen ble funnet i god behold i nærheten av Sprenbekktjønna, og hadde holdt varmen ved hjelp av en jervenduk, sier avsnittsleder ved politiet i Oppdal, Finn Skårsmoen.

Jegeren i Selbu ble meldt savnet etter at han ikke dukket opp på en hytte som planlagt torsdag kveld.

Politiet fikk melding om den savnede mannen klokken 21.17 torsdag kveld. Mannen hadde bestilt rom på Schultzhytta i Skarvan og Roltdalen nasjonalpark, men dukket aldri opp.

– Letingen foregår i området fra Øverdalen i Selbu, der bilen til mannen ble funnet, og mot Schultzhytta. Mannen dro ut på jakt ved 9-tiden torsdag, forteller operasjonsleder Stig Roger Olsen i Trøndelag politidistrikt til NTB.

Røde Kors, Norske Redningshunder og Norsk Folkehjelp har bidratt i letingen, som vil bli trappet opp fredag. Heimevernet og Sivilforsvaret er kontaktet for å bistå i letearbeidet fredag.

(©NTB)

0 Comments
Inline Feedbacks
Vis alle kommentarer