Flere feil og mangler ved tilhengere ble avdekket under Statens vegvesens kontroll lørdag.
Flere feil og mangler ved tilhengere ble avdekket under Statens vegvesens kontroll lørdag. FOTO: Statens vegvesen

Vegvesenet gjennomførte teknisk kontroll i Oppdal:

Fem fikk kjøreforbud

Avskilting, bilbeltegebyr og en rekke tekniske mangler ble avdekket under Statens vegvesens tekniske kontroll i Oppdalsområdet lørdag. Det ble dokumentert feil ved flere bilhengere.

Til sammen ble det stanset 29 kjøretøy i kontrollen, opplyser kontrolleder Tommy Arras i Statens vegvesen.

– Fokus har vært bruk av verneutstyr, samt tektniks kontroll av lette og tunge kjøretøy, samt dokument- og brukskontroll, kommenterer Arras i rapporten som er sendt ut til media.

Lørdagens kontroll resulterte i to anmeldelser for manglende strømkontakt mellom bil og tilhenger, samt at det manglet lys.

Videre ble det skrevet ut tre gebyr for manglende bruk av bilbelte, og ilagt fem kjøreforbud/bruksforbud. Årsaken var manglende transportløyve og kjøreseddel for prøvekjennemerke, mens tre fikk bruksforbud for manglende lys på henger.

Et kjøretøy ble også avskiltet fordi feil etter EU-kontroll ikke var rettet. I alt ti mangellapper ble skrevet ut for solfilm, lys og manglende underkjøringshinder, heter det i vegvesenets rapport.

219 tunge kjøretøy ble kontrollert.

– Statens vegvesen har kontroller for å sørge for bedre trafikksikkerhet for alle trafikkanter. Alle skal komme trygt fram på norske veger, sier Arras.

Kontrollene skal også bidra til å sikre konkurransevilkårene i transportbransjen og yrkessjåførenes arbeidsvilkår, legger han til.

0 Comments
Inline Feedbacks
Vis alle kommentarer