Ingvild Kjerkol (Ap)
Ingvild Kjerkol (Ap) FOTO: NTB scanpix

Ap halveres i Sør-Trøndelag - Kjerkol erkjenner:

– Det er helt rævva tall

Ap går på en voldsom smell i en meningsmåling ett år før stortingsvalget og Kristian Torves stortingshåp svekkes.

I  en ny meningsmåling for NRK og Adresseavisen faller Arbeiderpartiet dramatisk. Partiet er mindre enn Høyre i Sør-Trøndelag for første gang.

– Dette er veldig dårlige tall for oss. Vi synes ikke det er spesielt artig å kommentere så lave tall, sier nyvalgt leder Ingvild Kjerkol i Trøndelag Arbeiderparti til NRK.

Til Adresseavisen er hun enda mer direkte.

– Det er helt ræva tall, sier fylkeslederen.

Målingen, som ble utført av Norstat, viser at Arbeiderpartiet har en oppslutning på 19,8 prosent i Sør-Trøndelag, mot 32,8 prosent ved stortingsvalget i 2017. For første gang er Høyre (20,3) større enn Arbeiderpartiet på en måling i fylket. Ap går fra fire til to mandater på Stortinget fra fylket, mens Sp går fra ett mandat til to. Rødt går fra null til en.

Det er dårlig nytt for oppdalingen Kristian Torve som i dag er vararepresentant til tinget. Han håpet å sikre seg en plass blant de fire mandatene Ap har hatt de siste periodene.

Etter at Trond Giske trakk seg fra renominasjon før årsmøtet, åpnet muligheten seg for Torve.

Nå kan det se ut til at oppdalingen, som er AUFs kandidat, må bli fremste mannlige Ap-kandidat dersom det skal bli fast plass etter valget. Da må han isåfall slåss i nominasjonen mot Jorodd Asphjell, som har sittet på Stortinget siden 2005.

Til tross for at trøndelagsfylkene ble slått sammen til ett Trøndelag i 2018, er fylket fortsatt delt i to valgdistrikter til stortingsvalg.

Verre for Arbeiderpartiet er at det også er store utslag fra februar i år. Siden februar har partiet falt med 10,9 prosentpoeng i Sør-Trøndelag.

Målingen er tatt opp en drøy uke etter et kaotisk fylkesårsmøte i Trøndelag Ap, med store omveltninger rundt ledervalg og Trond Giske.

– Jeg tror det er en kombinasjon av uro og at velgerne ikke kjenner igjen Arbeiderpartiet, sier Kjerkol.

1 Comment
eldste
nyeste mest reagert på
Inline Feedbacks
Vis alle kommentarer
ODD GUNNAR HORVLI
ODD GUNNAR HORVLI
3 dager siden

Kanskje noe av skylda er di Ingvild ?