Ordfører Geir Arild Espnes
Ordfører Geir Arild Espnes FOTO: Per Ole Aalberg

Barn, foreldre og barnehageansatte, samt deltagere på 4H-arrangement berørt:

100 personer i korona-karantene

Alle deltagerne på en 4H-tilstelning på Driva lørdag, samt de fleste barna i Torshaug barnehage, samt fire foreldre og like mange ansatte, samt en av legene i bygda er satt i karantene etter nærkontakt med korona-smittede.

De siste døgnene er over 100 personer i Oppdal satt i karantene. Det skjer etter at flere av dem har hatt nærkontakt med covid-19 positiv, opplyser ordfører Geir Arild Espnes i en pressemelding søndag kveld.

To personer som lørdag ble satt i karantene etter nærkontakt med covid-19 positiv har i dag utviklet symptomer, ifølge ordføreren.

Dette har ført til at alle deltagerne på en 4H – tilstelning på Driva lørdag 24. oktober er satt i karantene frem til testresultatet for den som har utviklet symptomer foreligger.

Flertallet av barna i Torshaug barnehage, 4 foreldre og 4 ansatte er også satt i karantene frem til testresultatet for en ansatt foreligger.

Den ansatte har utviklet symptomer etter å ha vært i nærkontakt med påvist covid-19.

– Alle forholdsregler er fulgt både ved tilstelningen i Drivdalen og på Torshaug barnehage. Karantene for de berørte er iverksatt etter samråd med Folkehelseinstituttets smittesporingsteam og smittevernlege. Formålet er å begrense mulig smitte, sier Espnes.

En av de covid-19 positive fra siste døgn var innom Oppdal legesenter 22. oktober. Vedkommende hadde ikke symptomer på covid-19, alle rutiner og forholdsregler ble fulgt.

En av legene ved Oppdal legesenter, og en medarbeider er satt i karantene etter dette, i tillegg til en håndfull pasienter.

Pasientene som er berørt er varslet. Situasjonen er avklart og under kontroll, sier Geir Arild Espnes.

Mer om den siste korona-utviklingen i Radio E6, kommunens beredskapsradio, mandag fra klokka 09.00!

0 Comments
Inline Feedbacks
Vis alle kommentarer