Artikkelforfatteren har sin fritidseiendom lenger ut enn Gjevilvasshytta, der dette bildet er tatt.
Artikkelforfatteren har sin fritidseiendom lenger ut enn Gjevilvasshytta, der dette bildet er tatt.

Hytteeier med åpent brev til politikerne i Oppdal:

Krever løypesvar fra ordføreren

Hytteeier lengst ut i Gjevilvassdalen frykter at hun blir avskåret fra fritidseeindommen sin dersom skiløypa forsvinner, og krever i et åpent brev til ordføreren svar på hva som skjer i dalen.

Ønske om informasjon

Som hytteeier i Gjevilvassdalen er jeg berørt av brøytestriden som har pågått i lang tid. Jeg er forundret over at kommunen ikke har gitt meg noen form for orientering eller oppdatering underveis på hva som skjer og vil skje, og hvilke konsekvenser dette vil få for meg.

Jeg har fått min informasjon fra Facebooksiden «Vi som elsker skiløypa i Gjevilvassdalen» og fra gode hyttenaboer som bor i kommunen. Dersom jeg ikke hadde vært medlem i denne gruppen eller hadde kjent noen som bor i Oppdal, så hadde jeg ikke visst noen ting. Ikke et eneste brev, mail eller noen form for informasjon er blitt sendt ut til oss. Dette er i seg selv ganske oppsiktsvekkende, da denne striden har stor betydning for oss som har eiendom langs Gjevilvassvegen.

En ting er at den vakre dalen med den fine skiløypa, med glade skiturister med Norges fineste turisthytte som mål for turen forsvinner, en annen ting er hvorledes vi som har hytte langs Gjevilvassvegen skal komme til vår eiendom vinterstid.

Kan kommunen svare meg på følgende:

Dersom veien brøytes, vil jeg kunne benytte meg av min eiendom på vinterstid?

Til nå har jeg benyttet leiescooter. Med brøytet vei vil dette bli problematisk, fordi jeg holder til innenfor Gjevilvasshytta. Jeg kan heller ikke se for meg å kjøre bil til Gjevilvasshytta, uten parkeringsplass, og med et forsatt behov for transport videre. Og, – hvis dette var en mulighet, hva ville dette koste?

Videre, – har ikke dere som kommune et ansvar for å holde oss som blir berørt av slike domsavgjørelser orientert om hva som vil skje?

Hva kan man forvente er inkludert i eiendomsskatt og andre utgifter vi betaler til Oppdal kommune?

Er det riktig at man ikke lenger skal ha adkomst til hytten sin pga at kommunen tillater at adkomsten blir umuliggjort?

Dette innebærer en betydelig verdiforringelse, både med tanke på livskvalitet og økonomisk verdi.

Jeg imøteser et informativt og snarlig svar.

«Det gode liv i ei attraktiv fjellbygd»? Nei, en vakker kommune som ødelegger for seg selv. Det unike dere har hatt langs Gjevilvatnet er dere i ferd med å ødelegge.

Med vennlig hilsen

Elsbeth Flood

Brevet er gjengitt i sin helhet på opp.no etter avtale med avsenderen.

2 Comments
eldste
nyeste mest reagert på
Inline Feedbacks
Vis alle kommentarer
TORE VOGNILD
TORE VOGNILD
14 dager siden

Ja du kan benytte deg av din eiendom vinterstid, og parkeringsplasser vil brøytes der det er behov. Ordføreren er ikke svar skyldig vedrørende veien da denne er privat, men håper han og øvrige politikere i Oppdal nå bidrar til at det blir skiløype(r) utover dalen selv om veien blir brøytet. Anbefaler å lese dette innlegget som gir svar på flere av spørsmålene: https://opp.no/2020/11/debatt/hvem-har-rett-til-a-kjore-pa-broytet-vei/

DYPBUKT ASBJØRN
DYPBUKT ASBJØRN
14 dager siden
Svar til  TORE VOGNILD

Tore