BYR OPP TIL DANS: SVs Ingvild Vikan bød Geir Arild Espnes (Sp) opp til dans da Ola Borten Moe kom med et helt danseorkester i det aller siste minutt av valgstandinnspurten.
SVs Ingvild Vikan bød Geir Arild Espnes (Sp) opp til dans da Ola Borten Moe kom med et helt danseorkester i det aller siste minutt av valgstandinnspurten i fjor. Nå er dansen over..

– Takk for dansen, herr ordfører.

Kommunestyregruppa og styret i SV avviser at de er dårlige tapere når de trekker seg fra den grønnrøde alliansen etter at samarbeidspartner Sp gikk sammen med Høyre og stoppet løypesaken i Gjevilvassdalen.

Takk for dansen, herr ordfører.

Vi ser at det blir gjort ivrige forsøk på å fremstille oss i SV som dårlige tapere fordi vi denne uken trakk oss fra den politiske alliansen med Senterpartiet. Det stemmer ikke, ordfører.

  1. Vi opplever at velbegrunnede fakta ikke lenger får være en del av det politiske beslutningsgrunnlaget. Debatten er flyttet ut av kommunestyresalen og inn på kammerset til Senterpartiet. Og når en pågående rettssak ikke får gå sin gang i rettssystemet, så strider det mot vår rettsoppfatning.
  2. I avtalen sto det at vi skulle informere hverandre om utspill og forslag. Vi hørte aldri noe om at Senterpartiet hadde bestemt seg for å gå til sengs med motparten, og fremmet et felles forslag med Høyre. Vi på vår side ga tydelig beskjed om konsekvensene på gruppemøtet før avstemningen.
  3. Vi kjenner sterkt på at ordføreren har misforstått sin rolle som ombud for alle i kommunen og hele Oppdal, ikke bare noen få grunneiere i Gjevilvassdalen.
  4. Det som hamret den siste spikeren i kista, var representanten Arne Braut (Sp) sin raljering fra talerstolen om hvor dårlig de kommuneansatte hadde forholdt seg til prosessen. Den totale neglisjeringen av deres faglige råd, arbeidsinnsats og integritet, var så graverende at der og da raknet alliansen. Når SP-representanten i tillegg prosederer på en slik måte at det høres ut som han leser høyt fra motpartens dokumenter, så var det i all anstendighet ingen vei tilbake. Da var terningene kastet.

Kommunestyrerepresentant Ingvild Vikan (SV)
På vegne av kommunestyregruppa og styret i Oppdal SV

1 Comment
eldste
nyeste mest reagert på
Inline Feedbacks
Vis alle kommentarer
OLAV KVAM
OLAV KVAM
8 dager siden

Ser at SV og V sier at SP er på lag med motparten, men motparten er også innbyggere i Oppdal kommune, administrasjon og komunedirektøren skal vel jobbe for alle i kommunen, kanskje kan det resultatet som ble bli like bra, det beste er om vi legger ballen ned, få på plass skiløyper så ser vi om noen år hvordan det ble.