Dette er kommunens smittesporingsteam: Foran (f.v): Dordi Aalbu, Vigdis Lauritzen Thun og Lill Wangberg. Bak (f.v): Hanna Westmann, Ane Hoel, Kirsten Vikan Opdahl, Turi Teksum og Frøydis Lindstrøm.
Dette er kommunens smittesporingsteam: Foran (f.v): Dordi Aalbu, Vigdis Lauritzen Thun og Lill Wangberg. Bak (f.v): Hanna Westmann, Ane Hoel, Kirsten Vikan Opdahl, Turi Teksum og Frøydis Lindstrøm. FOTO: Morgan Frelsøy

Trøndelag har minst smitte i landet nå:

Koronagruppa gir juleferieråd

Oppdal kommune ber utflytta oppdalinger som skal hjem til Oppdal på juleferie om å være ekstra forsiktig – dersom de kommer fra områder med mye smitte.

Det er i dag ingen som er smittet av covid 19 i Oppdal. Denne uken er det testet 61 stykker. En person sitter i karantene etter nærkontakt med en fra en annen kommune som var innom Oppdal i en kort periode. Det opplyses det i en pressemelding fra Oppdal kommune.

Koronagruppa i kommunen mener innbyggerne i Oppdal er flinke til å overholde smitteverntiltak, og at vi er i en svært heldig situasjon. Også i Trøndelag er det en reduksjon i antall påvist smittende.Trøndelag fylke har i dag lavest antall smittende pr 100 000 innbyggere av alle landets fylker.

Det har vært to dager med influensavaksinasjon i Oppdal. Det er bestilt flere vaksiner, men Folkehelseinstituttet melder at de bestilte ekstra dosene er forsinket og det er forventet at de kommer til Oppdal først i uke 49/50.

Oppdal kommune vil gi nærmere informasjon om eksakt dato. Influensavaksine kan da fås ved å henvende seg til fastlegekontoret. Det er også mulighet for vaksinering på apotekene i Oppdal.

JULEFERIE

Mange utflytta oppdalinger bosatt i utlandet ønsker å kommer hjem til jul. Det er nå innført karantenehotell for alle som kommer fra utlandet. Det er Fylkesmannen som har ansvar for å inngå avtaler med et tilstrekkelig antall kommuner for opprettelse av karantenehotell. For Trøndelag er det foreløpig Stjørdal kommune som har karantenehotell.

Også oppdalinger bosatt i resten av landet ønsker å komme til Oppdal på juleferie. For de som er bosatt i områder med høy smitte vil koronagruppa oppfordre disse til å være ekstra oppmerksomme på smitteverntiltak.

Reiser fra et område med mye smitte til et område med lite smitte utgjør en risiko for spredning – uavhengig av om man krysser en landegrense. I slike tilfeller må du huske på at du de første 10 dagene etter reisen har høyere risiko enn de rundt deg for å være smittet, selv om du føler deg helt frisk.

Folkehelseinstituttet anbefaler følgende forholdsregler i 10 dager etter reiser i Norge fra et område med mye smitte til et område med lite smitte:

  • Redusere antall kontakter.
  • Hold 2 meters avstand til personer i risikogruppen.
  • Vær særlig nøye med hånd- og hostehygiene.
  • Vær særlig oppmerksom på symptomer.
  • Ha lav terskel for å teste deg hvis du får symptomer eller tror du kan har vært utsatt for smitte.
  • Og før du reiser; tenk over hva du skal gjøre dersom du blir syk og må isolere deg, eller dersom du må i karantene.
0 Comments
Inline Feedbacks
Vis alle kommentarer