Silje Øyre Slind (t.v) sammen med lillesøster Kari.

Ingen fellestur på søstrene:

Kun én går Tour de ski

Hva skjer på opp.no

Annonse
Reporter Morgan Frelsøy både intervjuet og spilte gitar, her med Morten Olsen, Kirsti Mundal, Mette Myran og Erik Håker.

Video Julesangstafetten i Radio E6:

Fikk uventet drahjelp

Annonse
Gjevilvassveien ble brøytet mandag morgen.

Kommuneledelsen tatt på senga mandag morgen:

Brøytet Gjevilvassveien

 1. jan arve nyberg For 10 timer siden

  Saken i Gjevillvassdalen er et stort varsko/skrekksenario for oss grunneiere og vegeiere. Torvald Storli beskriver det m... Vis mer Saken i Gjevillvassdalen er et stort varsko/skrekksenario for oss grunneiere og vegeiere. Torvald Storli beskriver det meget godt.

 2. Thorvald Storli For 22 timer siden

  Jeg har uttalt meg før i denne saken, så jeg skal fatte meg i korthet: Ett flertall av politikerne er villig til å bruk... Vis mer Jeg har uttalt meg før i denne saken, så jeg skal fatte meg i korthet: Ett flertall av politikerne er villig til å bruke store resurser for att de aller friskeste av oss skal forskånes for å måtte gå på løype lagt på skogbunn. De samme politikerne går i front og legitimerer att folk som liker å gå med vei under snøen fritt kan mobbe innbyggere som lovlig har bygget sin veg med transport som formål. Hvorledes kan tanken å ekspropiere slå inn når vi har 27 km. løype på skogbunn fra Lønset, via Storli til Vassenden. Gjevilvassdalen er ett takknemmelig sted å legge løype, sammenlignet med de bratte steinete liene i Storlidalen. Skiløype trenge ikke fundament, men planering og bortleding av vann. Politikerne burde for lengst stoppet denne galskapen, og heller bevilget noe av de pengene som allerede er brukt til å forberede, tilrettelegge og bearbeide løypetrase utenom veg. Er det nok att dersom mange synes det er fint å gå på andres veg, er det bare å ta seg til rette å overta denne til skiløype. En slik holdning vil jeg tro kun gjelder for andres vei. Til slutt: Det er kun som politiker en får makt og myndighet til å skalte og valte med andres økonomi, uten å personlig være ansvarlig, her er det lett å skjule seg kollektivt bak kommunestyret, formannskap, utvalg. Dette igjen pålegger en å være varsom ved egenkontroll, det er som regel mennesker bak saksnummeret, en bør evne å se så langt som mulig konsekvensene av sine avgjørelser/stemmegivning. Etter min mening, står det svært liten heder å ære bak det enkelte av dere nå utseter noen av våre gode borgere for.

Legg inn kommentar
Annonse

Debatt

Lars Ole Bjørnbet

Fem pelsdyrbønder går til sak etter nedleggingsforslag:

Derfor saksøker vi staten

Siste fra Oppslagstavla

Nina Constanse Jørgensen
13 timer siden i Gratulasjoner
Axel Andre 6 år!

Hipp hurra for Axel Andre Holum som blir 6 år 22.12. Mange klemmer fra Thea Elise, Harald, Mamma og Pappa.

Kommenter
Leif Jære
2 dager siden i Kjøp og salg
snøkost for støvler

Tre piasavakoster,- en under og to på siden, festet med metallbøyle på tung gummimatte m godt og skånsomt grep mot underlager. Funksjonell, solid og fin. Kr. 350,-
Bestilling; gjærne SMS, Leif, tlf 99642940

Kommenter
Mari Grendal
4 dager siden i Gratulasjoner
Emrik 7 år

Hipp hurra for Emrik Sesaker som fyller 7 år den 20. desember. Stor klem fra mamma, pappa, Oliver og Victoria

Kommenter
Mega kundeavis

Siste kommentarer

 • jan arve nyberg for For 11 timer siden i Brøytet Gjevilvassveien

  ASaken i Gjevillvassdalen er et stort varsko/skrekksenario for oss grunneiere og vegeiere. Torvald Storli beskriver det m... Vis mer Saken i Gjevillvassdalen er et stort varsko/skrekksenario for oss grunneiere og vegeiere. Torvald Storli beskriver det meget godt.

 • Thorvald Storli for For 23 timer siden i Brøytet Gjevilvassveien

  AJeg har uttalt meg før i denne saken, så jeg skal fatte meg i korthet: Ett flertall av politikerne er villig til å bruk... Vis mer Jeg har uttalt meg før i denne saken, så jeg skal fatte meg i korthet: Ett flertall av politikerne er villig til å bruke store resurser for att de aller friskeste av oss skal forskånes for å måtte gå på løype lagt på skogbunn. De samme politikerne går i front og legitimerer att folk som liker å gå med vei under snøen fritt kan mobbe innbyggere som lovlig har bygget sin veg med transport som formål. Hvorledes kan tanken å ekspropiere slå inn når vi har 27 km. løype på skogbunn fra Lønset, via Storli til Vassenden. Gjevilvassdalen er ett takknemmelig sted å legge løype, sammenlignet med de bratte steinete liene i Storlidalen. Skiløype trenge ikke fundament, men planering og bortleding av vann. Politikerne burde for lengst stoppet denne galskapen, og heller bevilget noe av de pengene som allerede er brukt til å forberede, tilrettelegge og bearbeide løypetrase utenom veg. Er det nok att dersom mange synes det er fint å gå på andres veg, er det bare å ta seg til rette å overta denne til skiløype. En slik holdning vil jeg tro kun gjelder for andres vei. Til slutt: Det er kun som politiker en får makt og myndighet til å skalte og valte med andres økonomi, uten å personlig være ansvarlig, her er det lett å skjule seg kollektivt bak kommunestyret, formannskap, utvalg. Dette igjen pålegger en å være varsom ved egenkontroll, det er som regel mennesker bak saksnummeret, en bør evne å se så langt som mulig konsekvensene av sine avgjørelser/stemmegivning. Etter min mening, står det svært liten heder å ære bak det enkelte av dere nå utseter noen av våre gode borgere for.

 • oddvar magne skjørstadmo for For 1 dag siden i Brøytet Gjevilvassveien

  AEn bør vel kanskje først og fremst forholde seg til fakta vedr. Gjevilvassveien. Fram til nå, så er vel det eneste som e... Vis mer En bør vel kanskje først og fremst forholde seg til fakta vedr. Gjevilvassveien. Fram til nå, så er vel det eneste som er vedtatt, er en dom som tillater brøyting (og en kommunal reguleringsplan), og ingen ekspropriasjon. Skiløypa den har levd på en mangeårig velvillighet fra grunneierne. Tidene forandrer seg, og grunneierne vil vel bruke veien til det den er laget for å brukes til, nemlig å kjøre med bil og traktor på. Vi andre må kjøpe oss en rett til å ferdes etter veien, med å betale bompenger.

Mega kundeavis

Meninger

Haakon Nordseth
RADIODEBATT: Haakon Nordseth og Ola Husa Risan i studio i Radio E6 denne uka.

Haakon Nordseth mener partiet har glemt å lytte:

– Sp trenger «høretterapparat»

 1. Harald Kr. Jære For 2 dager siden

  Flere av oss trofaste Sp-velgere sitter igjen med ett, eller egentlig mange ubesvarte spørsmål i dette spetakkelet. Sp. ... Vis mer Flere av oss trofaste Sp-velgere sitter igjen med ett, eller egentlig mange ubesvarte spørsmål i dette spetakkelet. Sp. må på banen og gi en skikkelig begrunnelse for sitt vedtak, ellers er jeg redd pilen kan begynne å peke nedover. (Det er også mulig at jeg og sikkert andre kanskje ikke har skjønt hva Sp- politikk egentlig er.).

 2. Inge Bertil Bruseth For 3 dager siden

  Her lukter det "skismøring"🤔

Legg inn kommentar
Jarleif Vågen har satt opp et eget skilt nede ved vegen som vise hvilken frekvens du kan stille inn radioen din på for å høre julemusikken som lyset «spiller i takt med».

Video Julemusikk på radio lyser opp huset:

Sjekk Jarleifs lysshow!

 1. Frank Abildsten For 3 dager siden

  Jarleif dette er helt fantastisk. Ikke la deg stoppe av noen smålige nettroll som ikke har kompetanse til å gjøre det ... Vis mer Jarleif dette er helt fantastisk. Ikke la deg stoppe av noen smålige nettroll som ikke har kompetanse til å gjøre det samme som deg. Kanskje du kan hjelpe meg neste år slik at jeg kan få samme lysshow på huset mitt👍 PS Arnt OWE jeg har fortsatt den tshirt 😉

 2. Andor Sæther For 3 dager siden

  stilig! ;D Men hvorfor har ingen tenkt på å pynte opp masta på berget? det hadde også vært stilig mener jeg :) den vises... Vis mer stilig! ;D Men hvorfor har ingen tenkt på å pynte opp masta på berget? det hadde også vært stilig mener jeg :) den vises jo over storparten av bygda

Legg inn kommentar

Mest delt siste 7 dager

Mest kommentert

Mega kundeavis
Annonse
Her vedtar flertallet på 14 bruk av tvang for å sikre skiløypa på Gjevilvassveien. Mindretallet på 11, som holder opp stemmesedlene på bildet, ønsket å stanse ekspropriasjonsprosessen. NRK Trøndelag var til stede for å dekke saken.

Flertall for ekspropriasjon i Gjevilvassdalen:

Her sikres løypa med tvang

 1. oddvar magne skjørstadmo For 2 dager siden

  Jeg synes det er noe som virker litt rart. I noen kommentarer så er det hevdet at Høyesterettsdommen ikke har noen innvi... Vis mer Jeg synes det er noe som virker litt rart. I noen kommentarer så er det hevdet at Høyesterettsdommen ikke har noen innvirkning på en eventuell ekspropriasjon av skiløype på Gjevilvassveien. Høyesterettsdommen gir mehold til 5-6 av grunneiere til å brøyte veien, opp mot flertallet av grunneierne som er positiv til skiløype. Rådmannen har ei opptelling på at 61 av grunneierne (altså flertallet), er positiv til skiløype. Men er det da ikke slik at Høyesterettsdommen fratar flertallet nettopp dette. Så hvis Kommunen skal basere et flertall av grunneierne som grunnlag for ekspropriasjon, så setter vel dommen i Høyesterett en stopper for det? Og Høyesterettsdommen er vel overordnet, og har mer tyngde, enn det kommunen bestemmer?

 2. Per Indergård For 4 dager siden

  Jeg har gått mye på ski (både tynne og breie – på og utenfor spor) både i nedre trase og oppe på flyene på oversiden av ... Vis mer Jeg har gått mye på ski (både tynne og breie – på og utenfor spor) både i nedre trase og oppe på flyene på oversiden av veien. Vernemyndighetene har viselig nok sagt nei til øvre trasé. Det er fint her - ja fint i godvær! Når det snør og blåser vil en øvre løype ikke ha det skyddet for uvær en får nede langs løypa på veien. Det vil også være en større høydeforskjell på en slik løype. Når det er værhardt viser løypa langs veien virkelig fram sine fremste kvaliteter der den ligger i ly. Så til den nedre løypa. Jeg har også gått der mange ganger og allerede i mars begynner de mange myrene og manglende fundament og gjøre sitt for spor og snøsåle. I mildvær allerede i mars får vi isgang og overvann her slik at løypa ikke er farbar hverken på ski eller på beina. Dette er det gitt innspill på fra mange. I seine påsker med plussgrader er løypa nede ofte ufremkommelig.

Legg inn kommentar
Kommunestyret i Oppdal ønsker å være med på det grønne skiftet og vil blant annet satse på ladbare biler i kommunen.

Kommunen vil bli miljøfyrtårn og ta det grønne skiftet:

Vurderer el-sykler og ladbare biler

 1. Espen Nyberg For 5 dager siden

  Velkommen etter :) Bra regjeringen har likestilt elsykkel med vanlig sykkel i utmark også.

 2. Egil Hjelmeland For 6 dager siden

  Så bra! Et tiltak som vil gjøre mye for vintersyklistene kan gjennomføres umiddelbart: Brøyte veier og fortau i sentrum ... Vis mer Så bra! Et tiltak som vil gjøre mye for vintersyklistene kan gjennomføres umiddelbart: Brøyte veier og fortau i sentrum bedre (tenker spesielt på Inge Krokanns vei).

Legg inn kommentar