Her avgjøres everksaken. Kun seks av kommunestyrets 25 representanter stemte for å selge 50,1 prosent av aksjene i Oppdal Everk til TrønderEnergi. Det trønderske kraftselskapet har fra før kjøpt 49,9 av aksjene og kraftomsetningen.

Varslet fellesforslag ble vedtatt:

Massivt nei til everksalg

Hva skjer på opp.no

Hallvard Storli og Linda-Mai Helmersen Weiseth med ektemannen Rune Weiseth bak, forlater fornøyd kommunestyresalen etter møtet der det ble vedtatt at Lønset skole består.

Sp mener det er «forsvarlig, men ser faremomentene»:

Lønset får ett år

 1. Aud Marie Bøe For 6 timer siden

  Kan trøste Meslo med at å bevare Lønset oppvekstsenter ikke er unnfallenhet styrt av følelser. Tro det eller ikke, men v... Vis mer Kan trøste Meslo med at å bevare Lønset oppvekstsenter ikke er unnfallenhet styrt av følelser. Tro det eller ikke, men vi foreldrene utenfor sentrumskjernen er også oppgående voksne og foreldre, med utdanninger, livserfaringer som gjør oss i stand til å vite hva som er best for våre barn. Vil faktisk påstå at jeg vet bedre hva som er bra for mine barn, enn Meslo tror er best for mine barn ☺

 2. Sigmund Fostad For 7 timer siden

  Og kommunestyreflertallet i everksaka tok samtid bort det økonomiske grunnlaget for å følge opp tidligere lovnader om sk... Vis mer Og kommunestyreflertallet i everksaka tok samtid bort det økonomiske grunnlaget for å følge opp tidligere lovnader om skole og oppvekstsenter ut over 2019. Kondolerer Lønset!

Legg inn kommentar
De hemmelige dokumentene viser hvor mye Oppdal kommune får for halve everket og kraftomsetningen som er solgt til TrønderEnergi

EVERK-SALGET: Kommunestyret anmelder everk-lekkasje

Ber om politijakt på aviskilde

Skiløypa på Gjevilvassvegen.

Knapt flertall for regulering av skiløype:

Åpner for bruk av tvang

 1. Sigmund Fostad For 7 timer siden

  Etter det som beklageligvis allerede har skjedd av feildisponeringer, kan en fortsatt grunnløs rådmannslojalitet bli sær... Vis mer Etter det som beklageligvis allerede har skjedd av feildisponeringer, kan en fortsatt grunnløs rådmannslojalitet bli særdeles dyr for kommunen på mer enn en måte. Skiløyper utenom kjørevegene vil bli en nødvendighet. Hvorfor ikke være litt framtids- og løsningsorientert?

Legg inn kommentar
Annonse
Mega kundeavis
Ordfører Kirsti Welander refset kommunestyret for lekkasjen som ligger bak forrige ukes oppslag i OPP om everksalget. Welander vurderer anmeldelse.

EVERK-SALGET: Hevder kommunen taper 3 mill. på OPP-artikkel:

Vurderer å anmelde lekkasje

Annonse
Annonse
Annonse

Siste fra Oppslagstavla

Dennis van Leur
1 dag siden i Kjøp og salg
Tømmerstokker

Ønsker tømmerstokke, trenger ikke å se bra ut eller i perfekt kvalitet. Trenger ca 30 meter, kan være i forskjellige lengder
Tlf: 93664341 eller dennis@vanleur.eu

Kommentarer (1)
Andreas Rønning

Har tømmer til overs, må hentes asap

Sarah Margrethe Skjetne
3 dager siden i Gratulasjoner
Ileah Therese 3 år

3x hipp hurra for snuppa vår som blir hele 3 år den 22. juni! Gratulerer så mye med dagen. Ingen er som du, og vi er veldig gla i deg ♥
Stor klem fra onkel Martin og Sarah

Kommenter
Marianne Myran Wognild
3 dager siden i Gratulasjoner
Lucas André Fjelle Myran

Den flotte godgutten vår fyller 4 år i dag. Gratulerer så mye med dagen Pompinj. Vi er uendelig glad i deg. Klem fra bestemor og bestefar, tante Turi og onkel Tore.

Kommenter
POPULÆRE TRESKJÆRERE: Iver Bjørndalsæter ble uteksaminert fra Hjerleid for 49 år siden sammen med tvillingbror Sigmund, mens Jon (bak) tok treskjærerutdanningen for 50 år siden. Sammen med John Aalbu fra Småbruket (til venstre) holder de utstilling i Galleriet med håndverkersammenslutningen Luggumt fra og med tirsdag.

Luggumt har sommerutstilling i Galleriet:

Feirer femti år med treskjæring

 1. Kristin Austegard For 2 dager siden

  Gratulerer med 50års jubileum.

Legg inn kommentar

Debatt

Bård Jystad
Slik ser arkitektfirmaet Pir II for seg innovasjonssenteret i Oppdal.

Ønsker innovasjonssenteret velkommen:

– Vi trenger et signalbygg

 1. Ingrid Mellem For 2 dager siden

  Ja, vi trenger, som Jystad sier, en varig motor for vekst og utvikling. Vi trenger nytenking og attraktive arbeidsplasse... Vis mer Ja, vi trenger, som Jystad sier, en varig motor for vekst og utvikling. Vi trenger nytenking og attraktive arbeidsplasser. Jeg tror på et signalbygg og et innovasjonssenter i sentrum og er spent på utseende og innhold. Det må debatteres! Bygget må gjøres i stand til å "bære frukt". Lykke til videre med arbeidet. Ingrid Mellem

Legg inn kommentar
Mega kundeavis
Ordfører Kirsti Welander og fungerende gruppeleder Anne Grete Hoelsether går inn for salg av hele everket. Flertallet i Ap- gruppa vil beholde kommunalt eierskap og ordføreren konkluderer med at det ikke blir flertall i kommunestyret for å selge alt.

Ap avviser opsjonsavtalen med TrønderEnergi:

Neppe flertall for everksalg

 1. Sigmund Fostad For 18 timer siden

  Nå går toget! Betydningen av 100% salg kan verdimessig sammenlignes med følgen av at eiendomsskatt ble innført i 1980. S... Vis mer Nå går toget! Betydningen av 100% salg kan verdimessig sammenlignes med følgen av at eiendomsskatt ble innført i 1980. Salget av 50,1% betyr ca. 90 mill kr. Til kommunen. Sannsynligheten for at det er siste gang vi kan regne verdi for denne delen i omsetning er nå. All erfaring tilsier at OE ikke oppnår en effektivitet som kan bevare denne verdien, Nettleia som følge av ikke salg nå vil etter beregningene bety et årlig tap for oppdalingene på anslagsvis 10-12 mill pr år i snitt, eller kapitalisert: Ca 200-240 mill kr. Tilsammen vil tapet ved ikke gjennomføre salgsavtalen nå utgjøre samlet ca 300-330 mill kr. I minus for oppdalssamfunnet. Når en vet hva slike beløp betyr, jfr eiendomsskatten, er det en alvorlig tildragelse bevisst å unndra lokalsamfunnet slike verdier.

Legg inn kommentar

Siste kommentarer

 • Andreas Rønning for For 7 timer siden i

  Har tømmer til overs, må hentes asap

 • Aud Marie Bøe for For 8 timer siden i Lønset får ett år

  AKan trøste Meslo med at å bevare Lønset oppvekstsenter ikke er unnfallenhet styrt av følelser. Tro det eller ikke, men v... Vis mer Kan trøste Meslo med at å bevare Lønset oppvekstsenter ikke er unnfallenhet styrt av følelser. Tro det eller ikke, men vi foreldrene utenfor sentrumskjernen er også oppgående voksne og foreldre, med utdanninger, livserfaringer som gjør oss i stand til å vite hva som er best for våre barn. Vil faktisk påstå at jeg vet bedre hva som er bra for mine barn, enn Meslo tror er best for mine barn ☺

 • Sigmund Fostad for For 9 timer siden i Åpner for bruk av tvang

  AEtter det som beklageligvis allerede har skjedd av feildisponeringer, kan en fortsatt grunnløs rådmannslojalitet bli sær... Vis mer Etter det som beklageligvis allerede har skjedd av feildisponeringer, kan en fortsatt grunnløs rådmannslojalitet bli særdeles dyr for kommunen på mer enn en måte. Skiløyper utenom kjørevegene vil bli en nødvendighet. Hvorfor ikke være litt framtids- og løsningsorientert?

Annonse
Varaordfører Marit Bjerkås i Rennebu. Bildet er fra næringskonferansen i fjor.

Rennebu-politiker refser Høyre-topp for fusjonsutspill:

Ser ikke bare mot Oppdal

 1. Marianne Dolpen For 5 dager siden

  Del Rennebu i 3, og la Oppdal få sørdelen. Orkland områdene nedenfor Eibakkan og restene kan Midtre Gauldal få. Det vil ... Vis mer Del Rennebu i 3, og la Oppdal få sørdelen. Orkland områdene nedenfor Eibakkan og restene kan Midtre Gauldal få. Det vil være det mest logiske, og det eneste som vil skape en fredelig løsning.

Legg inn kommentar
Øivind Carstens foran Grendahuset som også skal pusses opp.

Alpintun-leiligheter går unna:

– Nå blir det lys i husa´n!

 1. Kjetil Mæhle For 17 timer siden

  Det at Carstens i det innlegget her sier at det er nok varme senger i Oppdal, er en helt meningsløs kommentar. Hvertfall... Vis mer Det at Carstens i det innlegget her sier at det er nok varme senger i Oppdal, er en helt meningsløs kommentar. Hvertfall mtp at han også er hovedaksjonær i Skifer. Det har i flere år vært for lite varme senger, med et salg av både Fjelltunet og Alpintunet begynner dette faktisk å bli kritisk for reiselivsoppdal. Bare det at bygningsrådet har godkjent et slikt salg, er for mange næringslivsaktører i Oppdal, helt uforståelig. Arrangører og overnattingssteder har måtte begynt å si nei til større arrangement pga av for liten kapasitet. For utelivsbransjen i bygda, vil disse salgene helt klart merkes.

Legg inn kommentar
Det har bare gått fjorten dager siden Terje Vindal la ut en pen slump penger for 2006-modellen Corvette til høyre. 511 hester sparket bra fra da han hentet den fra Gran i Hadeland og er nok den han bruker på langturene. Camaroen (69-modell) til venstre brukes til cruiseturer på Auna....

Over hundre biler vist fram på Oppdalsmuseet:

Bare glis å se!

 1. oddvar magne skjørstadmo For 5 dager siden

  Kjempearrangement! En flott dag med mange fine biler og motorsykler av alle slag (skulle vært flere motorsykler) Bare tr... Vis mer Kjempearrangement! En flott dag med mange fine biler og motorsykler av alle slag (skulle vært flere motorsykler) Bare trivelige folk, og det hele omkranset av vårt fine museum!

Legg inn kommentar

Mest delt siste 7 dager

Mest kommentert

Mega kundeavis
Annonse

Ap vil stoppe arbeidet med ny brannstasjon i Vikavegen:

Rykk tilbake til start – igjen!

 1. Inge Bertil Bruseth For 2 dager siden

  Når det gjelder barna så er det til og fra skolen jeg mente.

 2. Inge Bertil Bruseth For 5 dager siden

  Brannvesenet rykker ut til Brann og bilulykker m, m sammen med Ambulanse og politi. La ikke plasseringa føre til flere u... Vis mer Brannvesenet rykker ut til Brann og bilulykker m, m sammen med Ambulanse og politi. La ikke plasseringa føre til flere ulykker. Utrykning er spennende å se på. Og noen barn tror at brannbilen kan stoppe momentant. Syrenene kan skremme barna! Noen kan springer ut i veien istedet for ut av veien. Industriområdet har god plass til brannstasjon.

Legg inn kommentar