Trekker brøytevarsel mellom Grøtsetra – Gjevilvasshytta:

– Åpner for løype i vinter

Hva skjer på opp.no

En sivil politibil måtte kjøre inn i siden på kjøretøyet for å få stanset ferden. Bilen ble presset opp i brøytekanten ved avkjørselen til Halland camping i Rennebu.

BILJAKT: Politiet måtte kjøre på stjålet bil

Stanset vill ferd på E6

Guro Ytterhus (15) fra Rennebu IL måtte ut på én strafferunde etter siste skyting og gikk inn til en 8. plass.

HOVEDLANDSRENNET: Fine forhold og rask løype i Kåsen:

Sprintet inn til topp ti

Annonse
Annonse

Kommuneadvokaten mener løypeutspillet er uten innhold:

Sender invitt i retur

 1. Heiki Tande For 3 dager siden

  Tja... Den ene avisa som kaller seg Opdalingen kan like gjerne skifte navn til RennbyggNytt, da det som står der, er 95 ... Vis mer Tja... Den ene avisa som kaller seg Opdalingen kan like gjerne skifte navn til RennbyggNytt, da det som står der, er 95 % nytt fra Rennebu, 5% blir da delt på resten av fylket. OPP avisa, derimot, er det 95% OppdalsNytt, mens resten blir fordelt utover fylket. Og så var det alle skriveleifene i Opdalingen, da...!

 2. Odd Nyberg For 3 dager siden

  Bra det er 2 lokalaviser i Oppdal. Mye nytt som skjer hele tiden - spesielt om vinteren.

Legg inn kommentar
Brøytetilhengernes advokat Ivar Chr. Andersskog i samtale med sine klienter Geir Sparling Jacobsen (t.h), Per Henrik Vognild og hans datter Elin Hammern Vognild under Høyesterets behandling i april.

Andersskog: Åpner for løype på deler av Gjevilvassveien:

– Goodwill fra brøyterne

 1. Inge Bertil Bruseth For 21 timer siden

  Det fåregår mye i Oppdal,snøen tinnet bort! Men noe som hender i bygda "tinner"aldri bort,og blir til evigheten tung snø... Vis mer Det fåregår mye i Oppdal,snøen tinnet bort! Men noe som hender i bygda "tinner"aldri bort,og blir til evigheten tung snø for mange for mange 🌷

 2. Carl S. Bjurstedt For 1 dag siden

  (Til forrige: Hvorfor forsvinner alle avsnitt? Blir jo håpløst å lese...)

Legg inn kommentar

Siste fra Oppslagstavla

Mogens Juul Rasmussen
5 dager siden i Kunngjøringer
Jubileums workshop Dovrebanen 100 år

Dovrebanen kan markere sitt 100 års jubileum i 2021. Derfor inviteres det til regional Jubileumsverksted for alle interesserte i de fire kommuner Dovre, Oppdal, Rennebu og Midtre-Gauldal.

Formålet med workshopen er å få frem kreative innspill og konsepter til arrangement og aktiviteter gjennom hele jubileumsåret i 2021.

Verkstedet skal være en arena for å frem flest mulige ideer men med en hensikt om å konkretisere forslag som kan prioriteres i det videre arbeid frem mot jubileet.

Innledere på workshopen er bl.a. Ivar Lauritzen fra Bane Nor, Museumsdirektør Eirik Kristoffersen fra Norsk jernbanemuseum og Nils-Kristian Møller fra Norsk jernbaneklubb.

Ønsker du å bidra til en markering av Dovrebanens jubileum, da meld deg på Jubileums workshopen innen 22. februar til: rebekka@nasjonalparkhagen.no

Arrangør: Lokal arbeidsgruppe for Dovrebanens 100 års jubileum

Kommenter
Helene Steigedal
5 dager siden i Nyfødte
William Steigedal Bjerkaker

28.januar kom vår lille skatt til verden, med sine 2220 g og 42 cm. Lillebror ble født 8 uker for tidlig og blir nok liggende på nyfødt intensiv en stund til, men er en skikkelig tøffing!
Stolte brødre er Markus, Joachim, Mathias og Steffen.
Stolte foreldre er Helene og Trond Sverre

Kommenter
Helene Steigedal
5 dager siden i Gratulasjoner
Mathias 11 år

Vår fantastiske sjarmør, Mathias fyller 11 år 14.februar! Gratulerer så masse med dagen, godgutten vår! Uendelig glad i d! Bursdagsklem fra William, Markus, Joachim, Steffen, mamma og Trond Sverre

Kommenter
15-årige Ragne Lauritzen gikk inn på en overbevisende 6. plass under sin åpningsdistanse på Hovedlandsrennet. Hun er fornøyd med innsatsen på hjemmebane og leverte feilfri skyting.

HOVEDLANDSRENNET: Ragne (15) trosset utfordrende vind på standplass:

Fullt hus ga 6. plass!

Hallvard Killingberg (16) under åpningsdistansen i Hovedlandsrennet i skiskyting i Oppdal.

HOVEDLANDSRENNET: Litt «kant-ut» på åpningsdistansen:

– Håpet på bedre plassering

Siste kommentarer

 • Inge Bertil Bruseth for For22 timersiden i – Goodwill fra brøyterne

  ADet fåregår mye i Oppdal,snøen tinnet bort! Men noe som hender i bygda "tinner"aldri bort,og blir til evigheten tung snø... Vis mer Det fåregår mye i Oppdal,snøen tinnet bort! Men noe som hender i bygda "tinner"aldri bort,og blir til evigheten tung snø for mange for mange 🌷

 • Carl S. Bjurstedt for For1 dagsiden i – Goodwill fra brøyterne

  (Til forrige: Hvorfor forsvinner alle avsnitt? Blir jo håpløst å lese...)

 • Carl S. Bjurstedt for For2 dagersiden i – Goodwill fra brøyterne

  ATil Bøe: 1- prioritering Kommunestyret behandler mange viktige saker. Hva som er viktig for oss er forskjellig. Men d... Vis mer Til Bøe: 1- prioritering Kommunestyret behandler mange viktige saker. Hva som er viktig for oss er forskjellig. Men det som nå gjør at denne saken tar mye politikertid og oppmerksomhet, er jo at et mindretall ikke aksepterer flertallsvedtaket, men kjører omkamp på omkamp. Mye tid og energi kunne ha vært nyttet bedre om ikke det var tilfelle. 2 At dette er en «privat tvist»… …er jeg uenig i. I mange år greide grunneierne gjennom veilaget å forvalte veien til Oppdalsamfunnets beste. Et stort flertall av grunneierne tok samfunnsansvaret – som kanskje kommunen burde tatt gjennom regulering FØR konflikten tilspisset seg. Jordskiftedommen satte foreløpig bom for en grunneierstyrt løsning. Ut fra at denne skiløypa er en viktig del av reiselivsproduktet Oppdal og har stor positiv samfunnsøkonomisk betydning, regulerte kommunen da veien til skiløype om vinteren (her er selvsagt en l a n g historie bak) – dette overstyrer jordskiftedommen gjennom å gi grunnlag for ekspropriasjon av brøyteretten. Så prøvde veilaget å sette jordskiftedommen til side for å ta tilbake grunneierflertallets styring – det vant i to rettsinstanser men tapte i Høyesterett. Kommunen hadde satt gjennomføring av reguleringsplanen på vent – om veilaget hadde vunnet i Høyesterett, hadde planen vært unødvendig på kort sikt. Dommen i H.r. betyr bare at jordskifteloven- og -dommen går foran veilagets styring etter sitt lovverk. Altså samme situasjon som etter jordskiftedommen. Ikke mer, ikke mindre. P.g.a. at første vedtak om ekspropriasjon var foreldet, måtte det vedtaket gjøres på ny. Da burde omkampene til SP, hoveddelen av Høyre og Frp være unødvendige. Reguleringsplan er rett løsning fordi: Det er samfunnet som har interesse av løypa, først og fremst. Ved ekspropriasjon i medhold av plan har grunneiere som taper på det krav på erstatning. Noe som er rimelig ved avståelse av inntektsmuligheter til samfunnets beste. Så lenge det var grunneierflertallet som sa det ikke skulle brøytes, fikk ikke mindretallet noen erstatning.

Far og sønn, Ståle og Ole Andreas Flotten i bresjen for Hovedlandsrennet i skiskyting i Oppdal, som henholdsvis rennleder og leder av hovedkomiteen.

HOVEDLANDSRENNET: Rekordvarme i går - fine forhold i dag:

Kulda berget føret

Politiet holdt kontroll på E6 ved Gisna:

Bøtela åtte bilister

 1. Heiki Tande For 3 dager siden

  Skulle ha tatt alle som ikke bruker blinklys, også. Men da hadde det dessverre blitt bilfritt i oppdal...!

Legg inn kommentar

Debatt

Iver Vammervold

Oppdal Venstre forventer raus erstatningsordning:

Krever importforbud på pels


Mest delt siste 7 dager

Mest kommentert

Debatt

Asbjørn Dypbukt
Skiløypa ved Gjevilvasshytta.

Hytteeeier om fraværet av skiløypa i Gjevilvassdalen:

«Nå ulmer det blant hyttefolket»

 1. Bernt-Olav Simonsen For 6 dager siden

  Jeg slutter meg helt Dybbukt sin ros og takk til flertallet blant grunneierne og ikke minst de folkevalgte i Oppdal kom... Vis mer Jeg slutter meg helt Dybbukt sin ros og takk til flertallet blant grunneierne og ikke minst de folkevalgte i Oppdal kommune som har stått på for å sikre skiløype i Gjevillvassdalen langs vegen. Det er noen som i debatten hevder at "man gikk da på ski før også før det var oppkjørte løyper". Jeg har levd et aktivt liv med "ski på bena" i et halvt århundre og har vært med å tråkke opp løype til skirenn. Det er i praksis ingen som seriøst kan mene at det er kurant eller ønskelig å reversere utviklingen tilbake til det. Dagens skiutstyr (bl.a. felleski) forutsetter at det er oppkjørte løyper og en kan like det eller ikke men de aller fleste som går på ski "forventer" oppkjørte løyper. Det er ellers helt riktig som Dypbukt skriver at mange av oss som har investert i hytte på Oppdal har både blitt "lokket" med fantastiske skiløyper der Gjevillvassdalen har vært krumtappen i løypetilbudet, noe som også er riktig. Løypa i Gjevillvassdalen passer alle uansett alder og ferdighetsnivå, den ligger skjermet til værmessig og er "trygg" å ferdes i, dag som kveld. Jeg gikk ca. 1500 km på ski i løypene på Oppdal i 2018, der mange av disse var i Gjevillvassdalen, jeg så ved selvsyn omfanget av antall biler som kom til Osen både i helger og i vinter-/påskeferien. Det vil rett og slett ikke være plass til å "avvikle" skiutfarten kun fra Grøtsætra og til en viss grad Skarvatnet. Det vil skape så mye frustrasjon hos mange at det vil gå utover bruken av Oppdal som vinterdestinasjon med påfølgende tap av omsetning hos bedriftene i Oppdal. Ja, jeg kjenner til flere tilfeller der hyttefolk kutter helgetur til Oppdal pga. manglende løype i Gjevillvassdalen, for meg og min familie sin del så har vi lagt andre planer for påska i år for første gang siden 1993.

 2. Rune Bendiksen For 6 dager siden

  Veldig gode innlegg fra både Asbjørn Dypbukt og Børge Dahle. Det er jo nå (mer enn noen gang) åpenbart at det ikke finn... Vis mer Veldig gode innlegg fra både Asbjørn Dypbukt og Børge Dahle. Det er jo nå (mer enn noen gang) åpenbart at det ikke finnes noe alternativ til den skiløypa som har eksistert i over 40 år. Viser b.l.a. til brev sendt til kommunestyret fra grunneiergruppering samt uttalelse fra Trønder Energi. Jeg regner med at fornuftige representanter fra SP, Høyre og uavhengige ser det samme og støtter opp om reguleringsplanen. Det holder ikke lengre å si at dette er et privatrettslig forhold og å oppfordre til dialog. Dialog har vært forsøkt i mange år og man kommer ikke videre. Hvis SP, Høyre og uavhengige forsetter som før så er det like bra at de går på talerstolen og forteller at de overhodet ikke ønsker noen skiløype i Gjevilvassdalen. Det er jo det som blir realiteten hvis det skjøre flertallet for ekspropriering faller. Takk til flertallet av grunneierne langs Gjevilvassveiene som støtter løpa slik den har vært i "alle" år! Takk til ordfører og flertallet i kommunestyret for å utøve sine plikter ovenfor storsamfunnet og fremtidige generasjoner!

Legg inn kommentar

Tre jerver felt i Rennebu:

Kan felle to til før lørdag

Debatt

Børge Dahle

Børge Dahle om løypekonflikten:

Foreldet syn på eiendomsretten

 1. oddvar magne skjørstadmo For 1 uke siden

  "Foreldet syn på eiendomsretten"? Går det an å ha det også nå? Eiendomsretten er vel beskrevet svart på kvitt, og i klar... Vis mer "Foreldet syn på eiendomsretten"? Går det an å ha det også nå? Eiendomsretten er vel beskrevet svart på kvitt, og i klartekst, som et solid fundament i Norsk Lov, for å beskytte den som har kjøpt, og eier en eiendom i kongerike Norge ! ( og faktisk betaler skatt for den). Kanskje dette på død og liv skal gjelde i Gjevilvassdalen, og ikke andre steder. (kanskje på Gisnåsen ?)

Legg inn kommentar