VAKRESTE: Samuel Burns har reist mye, men aldri sett vakrere omgivelser enn i Norge. – Det hjelper meg å holde ut å være så langt borte fra familien når det er så vakkert her, sier han.

Trident Juncture: Lang kø foran bygdas ferske burgersjappe for amerikanske soldater på Voll:

– Beste burgeren jeg har smakt!

Hva skjer på opp.no

Mega kundeavis
Annonse
Moskus

Stammen er for stor, mener myndighetene:

Vil skyte 20 moskus i vinter

 1. Arne Løland For 20 timer siden

  Hvis en vil redusere sykdoms utfordringene, hva da med utfordringene rundt dette med saltstein til sau ? Det er jo bevis... Vis mer Hvis en vil redusere sykdoms utfordringene, hva da med utfordringene rundt dette med saltstein til sau ? Det er jo bevist at lungebetennelse smitter via sau. Hvis løsningen er å skyte moskus så kan en nok en gang stille spørsmål rundt forvaltningen av moskus. Det er helt greit å ha stammen under kontroll, men da bør en og legge til rette for at de som blir igjen skal klare seg greit.

Legg inn kommentar

Trident Juncture: I dag passerer de første kolonnene Oppdal:

Nå øker den militære trafikken

Jon H. Solum og Per K. Skjærvik er styreledere i henholdsvis NTE og TrønderEnergi.

TrønderEnergi og NTE enige:

Går sammen i trøndersk nettgigant

Oversvømmelse i Storlidalen:

– Har aldri sett elva større

Annonse

Debatt

Tore Aasheim
Slik ser Siva for seg «Låven» bygd på de to smale sentrumstomtene.

SV-topp sier ja til innovasjonssenter - med forbehold:

Stiller tre krav for Låven i sentrum

 1. Arnt Thyve For 1 dag siden

  De som vil oppleve et sjarmerende sentrum bør nok ta turen til Røros... Dette bygget er lite estetisk. Ikke at det derme... Vis mer De som vil oppleve et sjarmerende sentrum bør nok ta turen til Røros... Dette bygget er lite estetisk. Ikke at det dermed stikker seg nevneverdig ut fra de andre byggene i sentrum...

 2. Inge Bertil Bruseth For 2 dager siden

  Ja til SIVA-bygget!! Da kan du ikke sitte der og slappe av,da er den plassen opptatt.

Legg inn kommentar
Annonse
Annonse

Siste fra Oppslagstavla

Arvid Langseth
2 dager siden i Leie
hybler // leilighet i 3 etg Ola Setromsvei

leilighet / hybler i 3 etg i sentrum

Hvitevarer integrert

Kontakt

Arvid 91630077
nestuggu@oppdal.com

Kommenter
Gunnveig Schønheyder
2 dager siden i Leie
Ny leilighet i sentrum ledig før jul.

Ny leilighet i sentrum. 2 etg, Heis.
2 soverom, bad,stue/kjøkken med integrerte hvitevarer. Internett. Bod.
Ønsker rolig leietaker.
Tel: 92 01 88 82

Kommenter
OPP
3 dager siden
Brøytetraktor selges

John Deere 1140 1984 mod 55 hk med lasteapparat, snøfres, kjettinger og tett hytte selges bud rundt 20 000.

Tlf.: 970 87 815

Kommenter
Det meste av Oppdal sentrum ville havnet under vann ved både en 200 års- og en 1000-årsflom, viser den nye flomfarevurderingen fra Norconsult. Brannstasjonen er tegnet inn med to alternativ, det ene i Vikaveien som politikerne har gått bort fra, men som går klar for flom, og ved Sagtunet der detaljplanleggingen nå er igangsatt.

Ny flomkartlegging for Oppdal:

Legger sentrum under vann

 1. Harald Kr. Jære For 2 dager siden

  Skrekkscenario: Ekstrem varme og regn som under "Storofsen" i 1789, og under storflaumen i Driva i 1932, - mye snø i Ålm... Vis mer Skrekkscenario: Ekstrem varme og regn som under "Storofsen" i 1789, og under storflaumen i Driva i 1932, - mye snø i Ålmdalen og Unndalen som smelter, og sørperas som demmer opp sjøer som bryter ut. Slike ekstreme hendelser hadde vi i Storlidalen i 1883 (skybrudd) og senest i vår (sørperas) i Springtverråa.

Legg inn kommentar
Martin Sesaker under lørdagens kamp mot Slovenia.

Slo Slovenia 6-2:

– Vi hadde god kontroll

Mega kundeavis

Siste kommentarer

 • oddvar magne skjørstadmo for For 20 timer siden i Dømt etter salg av kjælerever

  ADen typen rev som er avbildet, er i dommen å betrakte som "vilt". Den type rev som jeg vet om, som er å betrakte som "vi... Vis mer Den typen rev som er avbildet, er i dommen å betrakte som "vilt". Den type rev som jeg vet om, som er å betrakte som "vilt", og som lever i naturen, er rødrev og fjellrev. Den type rev som er avbildet, er avlet og vokst opp i fangenskap, og hører ikke hjemme som vilt i naturen.

 • Arne Løland for For 22 timer siden i Vil skyte 20 moskus i vinter

  AHvis en vil redusere sykdoms utfordringene, hva da med utfordringene rundt dette med saltstein til sau ? Det er jo bevis... Vis mer Hvis en vil redusere sykdoms utfordringene, hva da med utfordringene rundt dette med saltstein til sau ? Det er jo bevist at lungebetennelse smitter via sau. Hvis løsningen er å skyte moskus så kan en nok en gang stille spørsmål rundt forvaltningen av moskus. Det er helt greit å ha stammen under kontroll, men da bør en og legge til rette for at de som blir igjen skal klare seg greit.

 • Arnt Thyve for For 1 dag siden i Stiller tre krav for Låven i sentrum

  ADe som vil oppleve et sjarmerende sentrum bør nok ta turen til Røros... Dette bygget er lite estetisk. Ikke at det derme... Vis mer De som vil oppleve et sjarmerende sentrum bør nok ta turen til Røros... Dette bygget er lite estetisk. Ikke at det dermed stikker seg nevneverdig ut fra de andre byggene i sentrum...

Annonse
Mega kundeavis
Illustrasjonsfoto

Fra politiloggen:

Fikk ubuden gjest på døra

Oppdal fjellfisk og fjellmat planlegger landets største oppdrettsanlegg for fjellørret i Oppdal. Anlegget vil bli plassert i Drivdalen. Bildet viser et innendørs settefiskanlegg for laks.

Lover 40 arbeidsplasser - sikret mot flom og rømt fisk:

Her er oppdrettsduoens gigantplaner

 1. oddvar magne skjørstadmo For 2 dager siden

  No var det vel kuldeperiodene på vinteren jeg hadde fokus på. Alle blir jo mer eller mindre berørt av det, pga tele i jo... Vis mer No var det vel kuldeperiodene på vinteren jeg hadde fokus på. Alle blir jo mer eller mindre berørt av det, pga tele i jorda, at vannet fryser osv. Jeg håper det ikke virker som at jeg er negativ til prosjektet, for det er jeg ikke. Og jeg har vel egentlig ingenting med det å gjøre, annet enn at man skal være glad for alle arbeidsplassene som blir skapt. Og at initsiativtakerne er godt forberedt på alle problemer. Jeg ønsker dere to initsiativtakerne lykke til med prosjektet. (og så synes det er artig å legge ut en eller to kommentarer,for det generer flere kommentarer som er artig å lese)

 2. Steinar Roald For 3 dager siden

  Til Odd og Odvar: årsmiddeltemperaturen på Oppdal er 2.2 grader og på Sunndalsøra er den tIl sammenligning 6.7 grader. P... Vis mer Til Odd og Odvar: årsmiddeltemperaturen på Oppdal er 2.2 grader og på Sunndalsøra er den tIl sammenligning 6.7 grader. Praktisk betyr dette at fjelltemperaturen er lik årsmiddeltemperaturen og det samme vil gjelde grunnvann på aktuelt dyp. Den termiske gradienten i berget er ca 1.5 grad PR 100 meter dyp, riktignok noe varierende. Det vil si at når du borer et hull til 200 meters dyp på Oppdal,så forventes at fjelltemperaturen er steget fra 2.2 til 2.2+3=5.2 grader. Den spesifikke varmekapasitet til vann er som Odd skriver. jeg ser frem til spennnede regnestykker og ril ny lærdom!

Legg inn kommentar
VIL AVLE FRAM KJÆLEREV: Joakim Nilsen ønsker å avle fram sølvrev som kjæledyr.

Forsvarte seg selv i tingretten:

Dømt etter salg av kjælerever

 1. oddvar magne skjørstadmo For 18 timer siden

  Den typen rev som er avbildet, er i dommen å betrakte som "vilt". Den type rev som jeg vet om, som er å betrakte som "vi... Vis mer Den typen rev som er avbildet, er i dommen å betrakte som "vilt". Den type rev som jeg vet om, som er å betrakte som "vilt", og som lever i naturen, er rødrev og fjellrev. Den type rev som er avbildet, er avlet og vokst opp i fangenskap, og hører ikke hjemme som vilt i naturen.

Legg inn kommentar

Mest delt siste 7 dager

Mest kommentert

Før dommeren blåste igang finalen, stilte Oppdal J17 og Sv Polheim opp for fotografering.

Motstanderjuks ga finaleplass i Barcelona-Cup:

J-17 hjem med stor pokal

 1. Inge Bertil Bruseth For 7 dager siden

  Jentene/Damene redder fotballen! Gratulerer.

 2. oddvar magne skjørstadmo For 7 dager siden

  Stor gratulasjon til Oppdalsjentene, men var det ikke Oppdal J-17 da?

Legg inn kommentar
Mega kundeavis
Annonse
Det blir kolonnekjøring også i oppdalsområdet under den store Natoøvelsen Trident Juncture. Her fra øvelsen Joint Viking i 2015.

Militære kjøretøy rykker inn i regionen:

Kolonner over Dovrefjell

 1. oddvar magne skjørstadmo For 1 uke siden

  Mange av disse militære kjøretøyene som nå kjører i kolonne etter offentlig vei, er vel egentlig ikke godkjent for å kjø... Vis mer Mange av disse militære kjøretøyene som nå kjører i kolonne etter offentlig vei, er vel egentlig ikke godkjent for å kjøre der, men til å kjøre i terrenget.(så som tanks, armerte personellkjøretøy o.l.) Det pga utstyr(glatte belter) bredde og vekt. Dermed større ulykkesrisiko. Og vær obs på brua sør for Berkåk!

Legg inn kommentar
Illustrasjonsfoto

MØTEULYKKE: Kollisjon mellom militært kjøretøy og personbil:

Front mot front ved Buvatnet

 1. Christen Olsen For 1 uke siden

  øvelsen har ikke startet ennå. Hva skal vi forvente neste?

 2. oddvar magne skjørstadmo For 1 uke siden

  Hva er det som skjer på Berkåk? Det er andre ulykka nå, på kort tid, der militært kjøretøy er innblandet!

Legg inn kommentar

Rådmannen positiv til næringsetablering ved E6:

Gjør klart for Biltema

 1. Sverre Loeng Petersen For 1 uke siden

  Positivt for noen, hard og vanskelig konkurrent for en del andre i bygda. Ser ikke negativt på å få inn de, men ser for ... Vis mer Positivt for noen, hard og vanskelig konkurrent for en del andre i bygda. Ser ikke negativt på å få inn de, men ser for meg en del bedrifter må legge om butikksalg når de kommer dessverre!

 2. Frank Abildsten For 1 uke siden

  Velkommen til Biltema. Blir et bra supplement til alle andre butikker her på Oppdal:-)

Legg inn kommentar