Næringsliv

Lars Bjørgård informerte Ola Øie og andre rennbygger om E6-traseen på et folkemøte i november.

OBS: Ny plassering: – Jeg får støtte for det som var et crazy forslag før jul:

Her vil Øie ha godsterminalen

 1. Torbjørn Rundmo For 6 dager siden

  Nå er det slik at ungdom i hele Europa protesterer mot at forrige generasjon ikke prioriterer fremtidens miljøutfordring... Vis mer Nå er det slik at ungdom i hele Europa protesterer mot at forrige generasjon ikke prioriterer fremtidens miljøutfordringer. En løsning som innebærer tungtransport på alle trønderske veier frem og tilbake til en godsterminal på Berkåk, er lite miljøvennlig, reduserer framkommeligheten og sikkerheten på veiene i regionen, og krever ytterligere vegutbygging. Årsaken til at transportnæringen på veg kan levere billige og miljøforensende transportløsninger som forårsaker ulykker, reduserer fremkommeligheten og forårsaker store kostnader på grunn av slitasje på vegnettet, er det selvsagt fordi folk flest gjennom skatter og bomavgifter, subsidierer denne næringen. I Danmark vurderer man å forby langveis godstransport på stamvegnettet på grunn av slitasjekostander og andre utgifter og belastninger denne transporten forårsaker for samfunnet. Vi bør finne andre og bedre løsninger på våre behov for godstransport enn forslaget fra ordføreren i Rennebu og hans allierte i Lastebileierforbundet. I tillegg til jernbane, finnes det også løsninger for rimelig og ubemannet godstransport langs norskekysten, som kunne blitt videreutviklet til et godt og miljøvennlig transportsystem om politikerne hadde vært villig til å satse på det.

 2. oddvar magne skjørstadmo For 7 dager siden

  Hvorfor ikke bruke disse store helikopterne med to rotorer og stor lastekapasitet. Det må da bli raskere leveringer, de ... Vis mer Hvorfor ikke bruke disse store helikopterne med to rotorer og stor lastekapasitet. Det må da bli raskere leveringer, de kan lande overalt, og veiene vil bli helt overflødige. (men man må vel kanskje ha hørselvern).

Legg inn kommentar
Kirsti Welander sammen med styrelederne i Oppdal Everk og TrønderEnergi, Torkil Leinum og Ståle Gjersvold. Bak Everkets daglige leder Ståle Rian.

Politikerne uenige om pengeplassering etter Everk-salget:

Kjøper kraftaksjer for 81,5 mill.

 1. Ivar Horvli For 7 dager siden

  Godt vedtak for Oppdal

 2. oddvar magne skjørstadmo For 1 uke siden

  Ei tilleggsopplysning, hvis en skal skifte fra vanlige lyspærer til LED-pærer. Hvis det blir gjort i ei stue med "dimmeb... Vis mer Ei tilleggsopplysning, hvis en skal skifte fra vanlige lyspærer til LED-pærer. Hvis det blir gjort i ei stue med "dimmebryter" tilkoblet flere pærer (vanlige pærer), så vil denne bryteren ha liten eller ingen effekt. Når "dimmebryteren" er stillt på den minste spenningen, så vil LED-pærene fremdeles lyse for fullt. Lysstyrken på LED-pærene, kan også være ustabil, eller pulserende. Ved å montere ei vanlig lyspære på ca 30 watt, i en av lampene, så vil lyset bli stabilt.

Legg inn kommentar
«Nils Johansen» eksisterer ikke, nå står mannen bak den falske profilen fram.

Ville ikke svare på disse spørsmålene fra OPP:

Slettet falsk profil

 1. Øyvind Nicolaisen For 3 uker siden

  Er nok mange falske profiler på facebook og disqus.no. Få som tør kommentere med eget navn, pga hets fra andre "legale"... Vis mer Er nok mange falske profiler på facebook og disqus.no. Få som tør kommentere med eget navn, pga hets fra andre "legale" profiler. La nå ikke dette bli en stor sak. (Innlegget er redigert og kommentarer til innlegget er slettet. Red)

Legg inn kommentar
I dag startet ryddingen av Aunevang-tomta i Oppdal sentrum. Til våren går trolig spaden i jorda for det kombinerte leilighets- og næringsbygget, bekrefter Per Asphaug som solgte prosjektet til entreprenøren Consto.

Planlegger byggestart til våren:

Nå ryddes Aunevang-tomta

 1. Martin Almskår For 4 uker siden

  Supert !!! det har tatt alfor lang tid !

Legg inn kommentar
Daglig leder Stig Otto Strand i kommune-eide Vitnett, her sammen med ordfører i Oppdal, Kirsti Welander.

Vil sikre investeringer på 92 millioner med nye medeiere:

Avslørte Vitnetts partnervalg

 1. oddvar magne skjørstadmo For 4 uker siden

  Vel og bra at alle i Oppdal får tilgang til Vitnetts tjenester. Men med et stort selskap som mer eller mindre får eneret... Vis mer Vel og bra at alle i Oppdal får tilgang til Vitnetts tjenester. Men med et stort selskap som mer eller mindre får enerett og det blir lite konkurranse som regulerer prisnivået, så går vel abonnementskostnadene til himmels. ( Jamnfør salget av E-verket.)

Legg inn kommentar
Bildet viser oppdretter og leder i Fjellregionen pelsdyralslag, Øystein Storholm som tar en titt inn til tre rever som deler på tre bur.

Oppdretternes siste håp knust - ny regjering går for forbud:

KrF tapte - pelsdyrnæringa avvikles

 1. oddvar magne skjørstadmo For 4 uker siden

  Jeg skjønner godt at ekstreme naturforkjempere og dyrevernorganisasjoner, arbeider for å legge ned pelsdyrnæringa, og vi... Vis mer Jeg skjønner godt at ekstreme naturforkjempere og dyrevernorganisasjoner, arbeider for å legge ned pelsdyrnæringa, og vil ha fullt av ville dyr i Norsk natur, eller rettere sagt, gjøre om Norge til et naturreservat for ville dyr. Men har de folkevalgte egentlig fått mandat fra folket til å legge ned næringsvirksomhet og arbeidsplasser, uten å forandre på lovverket som danner grunnlaget for mandatet? Arbeidsplasser kan vel forsvinne ved konkurser, nedleggelser og innsparinger, men er det noe de folkevalgte kan gjøre? Hvis det er noen som er godt bevandret i jussens finurligheter, så burde de gå igjennom konstitusjonen (lovverket) som Storting og Regjering har som fundament. For dette her har vel aldri skjedd noen gang i Norge som selvstendig nasjon.

 2. Inge Bertil Bruseth For 1 måned siden

  Trivsel og godt stell gjør pelsen godt,regner jeg med 🐺 Har også vært levebrødet til mange i mannsaldrer🤔

Legg inn kommentar
Ordfører Kirsti Welander (Ap)

Ordføreren mener nedleggelsen er et politisk svik:

– Bør bruke mer pels

 1. oddvar magne skjørstadmo For 1 måned siden

  Da må jeg se om jeg finner en annorakk jeg kjøpte for mange år siden. Den har ei hette med en kant av ekte ULVEHÅR!!!!... Vis mer Da må jeg se om jeg finner en annorakk jeg kjøpte for mange år siden. Den har ei hette med en kant av ekte ULVEHÅR!!!!

 2. Inge Bertil Bruseth For 1 måned siden

  Pelsdyrnedleggelsen skaper frustrasjon, utrygghet og kan føre til store psykiske problemer for pelsdyrbøndene og deres f... Vis mer Pelsdyrnedleggelsen skaper frustrasjon, utrygghet og kan føre til store psykiske problemer for pelsdyrbøndene og deres familier.

Legg inn kommentar
Pelsdyroppdretter og leder i Fjellregionen pelsdyralslag, Øystein Storholm.

PELS-NEDLEGGELSEN: Sanering i Oppdal koster over 30 mill:

– Vi risikerer å bli gjeldsslaver

Prisene på drivstoff fredag morgen på Shell Express til venstre og den betjente Shell-stasjonen hundre meter unna til høyre.

Automatstasjon åpnet hundre meter unna betjent:

For en prisforShell!

 1. oddvar magne skjørstadmo For 1 måned siden

  Det har i lengre tid vært en automatstasjon for bensin og diesel, på Industriområdet, som stort sett hele året ligger un... Vis mer Det har i lengre tid vært en automatstasjon for bensin og diesel, på Industriområdet, som stort sett hele året ligger under i pris, i forhold til alle betjente bensinstasjoner på Oppdal. Der er det kortautomat. Kortautomatene på de betjente stasjonene, gir ikke noe billigere bensin av den grunn.

Legg inn kommentar
Røddesneshuset ble bygd i 1924 av eierne av daværende Bjerklund hotell, senere Hotel Nor.

Nye eiere vil bevare denne Auna-perlen:

Knuste prisrekorden i sentrum

 1. oddvar magne skjørstadmo For 1 måned siden

  Her vil det vel også bli prisrekord når huset skal restaureres.

Legg inn kommentar
HACKET: Telefonen til Geir Sæther er hacket, og nummeret 934 62 673 har ringt folk hyppig hele formiddagen. – Ikke ta telefonen, det vil gå over om noen dager, sier IKT-ansvarlig i Oppdal, Jan Ove Henriksen.

Utsatt for ringesvindel:

– Ikke svar når Geir ringer

 1. Sissel Dyngen For 1 måned siden

  Ble oppringt kl 10:00, men svarer aldri på ukjente nummer. Nummeret er blokkert hos meg.

Legg inn kommentar