Næringsliv

Hytteeierne ved Skarvatnet skal få bedre DAB-dekning.

NRK bygger ut flere sendere:

Lover bedre dab-dekning på hytta

 1. Marianne Dolpen For 6 dager siden

  Burde kanskje tenke litt på innbyggerne også? DAB-dekningen er ikke så mye å skryte av.

Legg inn kommentar
«Halvfærre» eies av Knut Storli, som er barnebarnet av en av jaktkameratene som satte opp bygda uten tillatelse i 1963.

Fjellbua gikk for 50.000 kr kvadratmeteren:

«Halvfærre» er solgt!

 1. Odd Nyberg For 4 uker siden

  Interessant spørsmål Ingeborg ! Sikkert noen som vet dette, leser her og skriver svaret..

 2. Profilbildet til Ingeborg Bekken

  Ingeborg Bekken For 4 uker siden

  Interesang historie om "Halvfærre" Kan en selge ei hytte som står på land du ikke eier? Jeg har ei hytte inn... vis mer Interesang historie om "Halvfærre" Kan en selge ei hytte som står på land du ikke eier? Jeg har ei hytte inne på Hareggfjellet som min svigerfar bygde for snart 100 år siden! Kan jeg selge den? Hvor kan jeg finne reglene?

Legg inn kommentar
UTBEDRES IKKE: Veiselskapet Nye Veier ønsker foreløpig ikke å prioritere utbedring av E6 mellom Ulsberg og Skjerdingstad, her ved Stavåbrua.

Forventer at regjeringen står ved E6-løfter:

Spent på transportavsløringer

 1. Odd Nyberg For 4 uker siden

  Prisen ble vel for høy? Løsningen forbi Berkåk med lang tunnell vippet nok prosjektet nedover på listen. Billigere å b... vis mer Prisen ble vel for høy? Løsningen forbi Berkåk med lang tunnell vippet nok prosjektet nedover på listen. Billigere å bygge nye hus for de berørte. Alle liker å ha bensinstasjoner liggende inntil veien !

Legg inn kommentar
Snøkanonen går for fullt i Kåsen der det nå legges opp et stort snølager som skal gi tidlig sesongstart neste vinter.

Ingvill Dalseg (H) forsvarte naboer med luftsveisplager:

Bevilget 50.000 til snølegging

 1. Bente Martinsen For 4 uker siden

  "Folkehelse" for enhver pris etter det jeg tolker svar og kommentarer som kom fra daværende kommunelege og mil... vis mer "Folkehelse" for enhver pris etter det jeg tolker svar og kommentarer som kom fra daværende kommunelege og miljørettet helsevern i november 2015... https://opp.no/2015/11/sport/beklagelig-at-noen-ma-lide/ Når svaret til de som til tider opplever store plager på grunn av legging av kunstsnø til alle døgnets tider og samme hvilke klimatiske forhold som rår - er å enten holde seg inne eller ta på seg en buff, så viser det vel hva som er viktigst... Som Aase Anita skriver - enkelt for oss voksne - ikke like enkelt å få til for de minste blant oss. All ære til gjengen som har sørget for et supert anlegg i Kåsen, men jeg stiller fremdeles spørsmål til at det ikke ser ut til å være noen som helst restriksjoner i forhold til denne aktiviteten. At man - så fremt det er minusgrader - kan kjøre snøkanonanlegget 24/7 gjør at enkelte av oss i nærområdet virkelig ser fram til at de i år skal lage snølageret større enn i fjor. Men vi får håpe at de klimatiske forholdene som fører til de verste plagene ikke dukker opp denne gangen... Tross alt ferdig med februar allerede så... I delegert sak 15/372 som omhandler dispensasjon fra reguleringsplan Fritidsparken og tillatelse til etablering av snølager står det i sakens vurdering "Under visse værforhold vil det kunne dannes en tåke med snøkrystaller som legger seg «lokk» over nærområdet når det produseres kunstsnø. Det antas at dette ikke vil påvirke naturmangfoldet vesentlig, men derimot kunne påvirke folkehelsa til de som bor i nærområdet. Særlig gjelder dette astmatikere og når det er stillestående luft." og "For å unngå utfordringer mtp. lufttåke for astmatikere, anbefales at det ikke produseres kunstsnø under slike værforhold at det dannes et «lokk» av tåke i nærområdene og boligfelt i nær tilknytning til Kåsen." så ville jeg trodd at dette var en rettesnor. I vedtaket står det "Det anbefales at det ikke produseres kunstsnø under slike værforhold at det kan skape stillestående tåke i boligområdene i nærområdene til Kåsen." Regner med at "anbefales" dermed tolkes som at "vi burde ikke, men vi kan...." ? (Snøkrystallene som dannes er små og spisse iskrystaller med størrelse ned mot 2,5 PM, d.v.s. av samme størrelse som asfaltstøv fra piggdekkslitasje. Disse partiklene kan trenge helt ned i alveolene og forårsake plager, spesielt hos følsomme individer.) Som jeg skrev for halvannet år siden - all ære til kommunelegen i Hol kommune som i det minste stiller spørsmål og søker informasjon i forhold til problematikken. Her står/stod vel de som snakket høyest om folkehelsa med begge beina pent plassert i umiddelbar nærhet til snøkanonene... Jeg håper Ingvild Dalseg og Ola Husa Risan ikke slipper den her ballen i første omgang!

 2. Profilbildet til Aase Anita Midtskog

  Aase Anita Midtskog For 4 uker siden

  Vi voksne astmatikere kan ta forhåndsregler og beskytte oss når snøkanonene er i drift. Verre er det for små barn med lu... vis mer Vi voksne astmatikere kan ta forhåndsregler og beskytte oss når snøkanonene er i drift. Verre er det for små barn med luftveisproblemer. Det er faktisk ingen spøk...;-) på lik linje med andre barn vil de gjerne være utendørs i lek og aktivitet. Av hensyn til disse bør produksjon av snø fortrinnsvis foregå på sen kveld/ natt.

Legg inn kommentar