Næringsliv

Oppdal i NHO-kåring:

Klatrer i kommune-NM

Paul Joar Haaker i Oppdal Spekemat står på stand for Oppdal smak av fjell.

Rennebumartnan: Halve bygda stiller opp som frivillige:

Håper 12.000 kommer på martnan

OVS-rektor Torkil Svorkmo Lundberg kan se rett på nyhallen fra sitt kontor, men får foreløpig ikke ta den i bruk til elevene.

Hall til 100 millioner er ikke ferdig:

Får ikke ta i bruk ny hall

 1. Kurt Guldvik For 1 uke siden

  En og halv uke går relativt fort. I allefall når Oppdal får et så stort idrettsløft som denne hallen gir fjellbygda.... Vis mer En og halv uke går relativt fort. I allefall når Oppdal får et så stort idrettsløft som denne hallen gir fjellbygda.

Legg inn kommentar
MISTET SJU KALVER: Dårlige jernbanegjerder fører til at dyra tar seg inn på skinnegangen. Mandag mistet Gerd inger Flå sju av kalvene sine i togpåkjørsel. Nå vil bondelagsleder Kari Toftaker ha dialogmøte med Bane Nor.

TOGPÅKJØRSLER: Flere beitelag har ingen dyretap etter tiltak:

Nå tas det gjerdegrep

Replikkordskiftet mellom næringskomiteens leder Geir Pollestad (Sp) og statsråd Olaug Bollestad (KrF) under debatten om pelsdyrnedleggelse.

PELSDYROPPGJØRET: Forskrift om kompensasjon sendt på høring:

Avviser full erstatning

Brannstasjonen i Oppdal slik den ser ut på tegnebrettet.

Fulgte bygningsrådets innstilling:

Vil bygge brannstasjon i Klokkesvingen

 1. Oddvar Magne Skjørstadmo For 2 måneder siden

  Etter det jeg kan tyde, så vil brannstasjonen bli plassert øst for grasbanen (fotball), og vil vel bare berøre en liten ... Vis mer Etter det jeg kan tyde, så vil brannstasjonen bli plassert øst for grasbanen (fotball), og vil vel bare berøre en liten bit av friområdet der. Det jeg synes er rart, at det er fokusert så mye på flom/tusenårsflom. Nå er det flere boliger som ligger langs Ålma/Vikaveien, og tilhørende områder, nedenfor den tiltenkte brannstasjonen, som vil være utsatt. Hvis det er noen av brannmannskapene som bor der, så vil vel de bli tatt av flom før de kommer seg til brannstasjonen. Så verv brannmannskap som bor i høyden! Og så ser jeg det at det har kommet opp en stor fin idrettshall/flerbrukshall. Den er plassert i et stort myrhæl nedenfor Videregående skole. Den plasseringa må da være under nivået i Ålma? Det går en bekkdal vestover der, som ender opp i Ålma lenger nede. Blir det ekstra mye vann i Ålma, så vil vel vannet komme innover mot den nye hallen? Har vurderinga av flomfare vært fraværende der?

 2. Haakon Nordseth For 2 måneder siden

  Et betimelig spørsmål, Asbjørn. NVE sier at brannstasjonen, en av de viktigste redningsetatene ved en skikkelig flom, fa... Vis mer Et betimelig spørsmål, Asbjørn. NVE sier at brannstasjonen, en av de viktigste redningsetatene ved en skikkelig flom, faktisk risikerer å skvalpe nedover Driva på vei mot Sunndalsøra den dagen det virkelig drar seg til. Er ikke dette noe som burde vært avklart før man bestemmer Klokkesvingen. Jeg er overrasket over hele beslutningsgrunnlaget i denne saken. Jeg håper ikke siste ord er sagt !

Legg inn kommentar
Distriktssjef sør i Trøndelag brann og redningstjeneste, Steingrim Falksete står sammen med ambulansesjef, Jon Rokkonesløkk og ser bort på området hvor brannvesenet ønsker å bygge ny stasjon.

Beliggenheten viktig for forebyggingen, mener brannleder:

Åpner for flytting

 1. Roald brandtzæg For 2 måneder siden

  Ta hensyn til grøntarealet som vil bli gull verdt i fremtiden. Ta også vare på trafikksikkerheten.

 2. Steingrim Falksete For 2 måneder siden

  Undertegnede synes det er uheldig når Opp skriver at TBRT og leder distrikt sør er åpen for å flytte beliggenhet til ny ... Vis mer Undertegnede synes det er uheldig når Opp skriver at TBRT og leder distrikt sør er åpen for å flytte beliggenhet til ny brannstasjon. Overskrift og innhold henger ikke sammen i fredagens reportasje. TBRT er tydelig på at nærhet til politi, ambulanse og legesenter er mest hensiktsmessig for godt samarbeid. Det gagner Oppdals lokalbefolkning. Også nærhet til skole og idrettsanlegg ser vi på som en fordel. Kort vei til kommunale virksomheter vil trygge barn og unge. Vi fraviker ikke tidligere vedtatte plassering og går for «Klokkesvingen»/ Inge Krokanns veg.

Legg inn kommentar
Jon Georg Dale

Frp stemte for ny E6 gjennom Rennebu:

Banket 5,6 mrd i bompenger

 1. Oddvar Magne Skjørstadmo For 2 måneder siden

  For den som kjøper ny bil, er det flere hundre tusen i engangsavgift til Statskassa, kjøper du bruktbil, er det omregist... Vis mer For den som kjøper ny bil, er det flere hundre tusen i engangsavgift til Statskassa, kjøper du bruktbil, er det omregistreringsavgift til Statskassa, på bilforsikring er det avgift i Statskassa, og så er det årsavgift til Statskassa, når du fyller bensin eller diesel, går det 2 tredjedeler minst, til Statskassa, når du kjøper dekk eller andre deler til bilen, eller er på verksted, er det moms og skatt i Statskassa, hvis du ikke følger trafikkreglene og får bot, så går det rett i statskassa, bileierne bidrar også sikkert med mange andre inntekter til Statskassa. Så bilen og bileieren bidrar ikke med millioner, men milliarder til ei allerede velfylt Statskasse. Og når det skal bygges veier for at vi skal ferdes behagelig og trygt med bil, så må en jammen betale da også, med bompenger. Alt dette her begynner å få en til å føle som det er ei straff å ha bil, noe som jeg ser som en nødvendighet i vårt grisgrendte og langstrakte land. Ikke rart det dukker opp parti som kaller seg "nei til bompenger". Det dukker vel også opp et parti snart som kaller seg NEI, NEI og atter NEEEIII !!!!

Legg inn kommentar