Næringsliv

Distriktssjef sør i Trøndelag brann og redningstjeneste, Steingrim Falksete står sammen med ambulansesjef, Jon Rokkonesløkk og ser bort på området hvor brannvesenet ønsker å bygge ny stasjon.

Beliggenheten viktig for forebyggingen, mener brannleder:

Åpner for flytting

 1. Roald brandtzæg For 2 dager siden

  Ta hensyn til grøntarealet som vil bli gull verdt i fremtiden. Ta også vare på trafikksikkerheten.

 2. Steingrim Falksete For 3 dager siden

  Undertegnede synes det er uheldig når Opp skriver at TBRT og leder distrikt sør er åpen for å flytte beliggenhet til ny ... Vis mer Undertegnede synes det er uheldig når Opp skriver at TBRT og leder distrikt sør er åpen for å flytte beliggenhet til ny brannstasjon. Overskrift og innhold henger ikke sammen i fredagens reportasje. TBRT er tydelig på at nærhet til politi, ambulanse og legesenter er mest hensiktsmessig for godt samarbeid. Det gagner Oppdals lokalbefolkning. Også nærhet til skole og idrettsanlegg ser vi på som en fordel. Kort vei til kommunale virksomheter vil trygge barn og unge. Vi fraviker ikke tidligere vedtatte plassering og går for «Klokkesvingen»/ Inge Krokanns veg.

Legg inn kommentar
Jon Georg Dale

Frp stemte for ny E6 gjennom Rennebu:

Banket 5,6 mrd i bompenger

 1. Oddvar Magne Skjørstadmo For 6 dager siden

  For den som kjøper ny bil, er det flere hundre tusen i engangsavgift til Statskassa, kjøper du bruktbil, er det omregist... Vis mer For den som kjøper ny bil, er det flere hundre tusen i engangsavgift til Statskassa, kjøper du bruktbil, er det omregistreringsavgift til Statskassa, på bilforsikring er det avgift i Statskassa, og så er det årsavgift til Statskassa, når du fyller bensin eller diesel, går det 2 tredjedeler minst, til Statskassa, når du kjøper dekk eller andre deler til bilen, eller er på verksted, er det moms og skatt i Statskassa, hvis du ikke følger trafikkreglene og får bot, så går det rett i statskassa, bileierne bidrar også sikkert med mange andre inntekter til Statskassa. Så bilen og bileieren bidrar ikke med millioner, men milliarder til ei allerede velfylt Statskasse. Og når det skal bygges veier for at vi skal ferdes behagelig og trygt med bil, så må en jammen betale da også, med bompenger. Alt dette her begynner å få en til å føle som det er ei straff å ha bil, noe som jeg ser som en nødvendighet i vårt grisgrendte og langstrakte land. Ikke rart det dukker opp parti som kaller seg "nei til bompenger". Det dukker vel også opp et parti snart som kaller seg NEI, NEI og atter NEEEIII !!!!

Legg inn kommentar
Konsernsjef i TrønderEnergi Ståle Gjersvold (midten), sammen med ordfører Kirsti Welander og styreleder i Oppdal Everk, Torkil Leinum.

EVERK-SALG: Ekspert til OPP før skjebnedagen:

- Mulig å få mer for everket

 1. Kurt Guldvik For 1 uke siden

  Tror virkelig ordføreren at TrønderEnergi kommer med dette budet,for og være snill? Eller er det slik at TrønderEnergi ... Vis mer Tror virkelig ordføreren at TrønderEnergi kommer med dette budet,for og være snill? Eller er det slik at TrønderEnergi ser et potensial deler av Oppdal Kommune ikke ser? Energi og evighetsinntekter vil være gull verdt for fremtiden. Både for bygda/idrettslag osv. Og ikke minst for oss forbrukerne i Oppdal.Kommune kassa vil faktisk være avhengig av eierskap i Oppdal Everk i fremtiden. Den vil gi faste og forutsigbare inntekter hvert eneste år. Vær så snill.Ikke selg.

Legg inn kommentar
Tidligere Ap-ordfører i Oppdal, Ola Røtvei, ber politikerne la neste kommunestyre avgjøre salg av everket.

EVERK-SALG: Både ONF og tidligere ordfører advarer:

– Legges på profittens alter

Rune Hindseth (nærmest) er pelsdyroppdretter i Oppdal, og fulgte den fem timer lange debatten i Stortinget fra galleriet.

PELSDYROPPGJØRET: Pelsdyralslaget etter nedleggingsvedtaket i natt:

– Folk sitter og gråter

Marit Arnstad (Sp)

PELSDYROPPGJØRET: Tøffe angrep i fem timer lang pelsdyrdebatt:

– Hyllet de som fikk dødsstøtet

KrFs gruppeleder i fylkestinget i Trøndelag, Åste Marie Lindau (t.v) og fylkestingskollega og sentralstyremedlem i KrF, Karin Bjørkhaug ser på Bollestads pelsdyruttalelse. Lindau håper noen av partiets representanter bryter med forslaget fra sin egen regjering.

PELSDYROPPGJØRET: KrF-topper innrømmer at erstatningen er urettferdig:

Håper partikolleger bryter ut

Pelsdyrbønder fra Oppdal og andre steder i landet har tatt turen til Oslo hvor de gir uttrykk for sin frustrasjon foran Stortinget før de skal følge debatten i stortingssalen i formiddag. Fra venstre, Knut Haugland, Odd Arne Myromslien og sønnen, Mathias. Rune Hindseth til høyre.

PELSDYROPPGJØRET: Demonstrerer før skjebnedagen på Stortinget:

Oppdretternes siste protest

Landbruksminister Olaug Bollestad svarte på spørsmål om erstatning på et møte i Voss Bondelag tirsdag kveld. -Svaret viser at statsråden ikke har skjønt konsekvensene av pelsdyrnedleggelsen, mener pelsdyralslaget.

Statsråden avslørte seg på møte, mener pelsdyralslaget:

– Noen kan tape mye

 1. Odd Nyberg For 2 uker siden

  Frp-veteran Carl I. Hagen vil ikke stemme for regjeringspartienes forslag. – For meg er det en selvfølge at når du skal... Vis mer Frp-veteran Carl I. Hagen vil ikke stemme for regjeringspartienes forslag. – For meg er det en selvfølge at når du skal nedlegge en næring, skal det ytes full kompensasjon. Ingen skal komme ut av det med gjeld, sier han til NTB.

Legg inn kommentar
Rådmann Dagfinn Skjølsvold og ordfører Kirsti Welander har ledet forhandlingene med Trønderenegi Nett AS. Her fra et formannskapsmøte som ble gjennomført ved Oppdal Everk i 2017. På bildet (t.v) Olav Martin Mellemsæter (H) og Venstres Trygve Sande (t.h.)

Vil spare 11 mill. årlig i nettleie:

Går for å selge hele everket

 1. Kurt Guldvik For 2 uker siden

  Jeg synes ikke man skal selge mer til Trønderenergi Nett As i det hele tatt. De skulle ikke solgt de 49.9 % de allered... Vis mer Jeg synes ikke man skal selge mer til Trønderenergi Nett As i det hele tatt. De skulle ikke solgt de 49.9 % de allerede har solgt heller. Det er både kortsiktig og lite gjennomtenkt. Mangler Oppdal Kommune ambisjoner? Eller har man kjørt økonomien litt i grøfta,slik at man trenger litt raske penger? Forbannet trist hele greia.

Legg inn kommentar