Næringsliv

Jon H. Solum og Per K. Skjærvik er styreledere i henholdsvis NTE og TrønderEnergi.

TrønderEnergi og NTE enige:

Går sammen i trøndersk nettgigant

Oppdal fjellfisk og fjellmat planlegger landets største oppdrettsanlegg for fjellørret i Oppdal. Anlegget vil bli plassert i Drivdalen. Bildet viser et innendørs settefiskanlegg for laks.

Lover 40 arbeidsplasser - sikret mot flom og rømt fisk:

Her er oppdrettsduoens gigantplaner

 1. oddvar magne skjørstadmo For 2 dager siden

  No var det vel kuldeperiodene på vinteren jeg hadde fokus på. Alle blir jo mer eller mindre berørt av det, pga tele i jo... Vis mer No var det vel kuldeperiodene på vinteren jeg hadde fokus på. Alle blir jo mer eller mindre berørt av det, pga tele i jorda, at vannet fryser osv. Jeg håper det ikke virker som at jeg er negativ til prosjektet, for det er jeg ikke. Og jeg har vel egentlig ingenting med det å gjøre, annet enn at man skal være glad for alle arbeidsplassene som blir skapt. Og at initsiativtakerne er godt forberedt på alle problemer. Jeg ønsker dere to initsiativtakerne lykke til med prosjektet. (og så synes det er artig å legge ut en eller to kommentarer,for det generer flere kommentarer som er artig å lese)

 2. Steinar Roald For 3 dager siden

  Til Odd og Odvar: årsmiddeltemperaturen på Oppdal er 2.2 grader og på Sunndalsøra er den tIl sammenligning 6.7 grader. P... Vis mer Til Odd og Odvar: årsmiddeltemperaturen på Oppdal er 2.2 grader og på Sunndalsøra er den tIl sammenligning 6.7 grader. Praktisk betyr dette at fjelltemperaturen er lik årsmiddeltemperaturen og det samme vil gjelde grunnvann på aktuelt dyp. Den termiske gradienten i berget er ca 1.5 grad PR 100 meter dyp, riktignok noe varierende. Det vil si at når du borer et hull til 200 meters dyp på Oppdal,så forventes at fjelltemperaturen er steget fra 2.2 til 2.2+3=5.2 grader. Den spesifikke varmekapasitet til vann er som Odd skriver. jeg ser frem til spennnede regnestykker og ril ny lærdom!

Legg inn kommentar
Biltema har nettopp bygd dette varehuset på Bryne i Rogaland.

Rådmannen positiv til næringsetablering ved E6:

Gjør klart for Biltema

 1. Sverre Loeng Petersen For 1 uke siden

  Positivt for noen, hard og vanskelig konkurrent for en del andre i bygda. Ser ikke negativt på å få inn de, men ser for ... Vis mer Positivt for noen, hard og vanskelig konkurrent for en del andre i bygda. Ser ikke negativt på å få inn de, men ser for meg en del bedrifter må legge om butikksalg når de kommer dessverre!

 2. Frank Abildsten For 1 uke siden

  Velkommen til Biltema. Blir et bra supplement til alle andre butikker her på Oppdal:-)

Legg inn kommentar
Unger fra Drivdalen barnehage må krysse E6 på Driva når de skal på tur.

Statsbudsjettmidler til Oppdal:

Får penger til gangvei og E6-utbedring

Dovrebanen ble åpnet av Kong Haakon, her på Oppdal stasjon 17. september 1921.

Dette historiske øyeblikket skal markeres:

Avgang for 100-årstoget

 1. Per Roar Bekken For 2 uker siden

  Takk for korrektur. Det er rettet.

 2. oddvar magne skjørstadmo For 2 uker siden

  Ifølge teksten til bildet, så skal Dovrebanen åpnes i September neste år?

Legg inn kommentar
Vegard Øverhaug utenfor inngangsdøra til det han håper blir et nytt utested for 18-åringer i Oppdal.

Spisbar planlegger 18-årstilbud:

Naboer vil stoppe nytt utested

 1. Dennis van Leur For 2 uker siden

  Er det ikke risikoen hvis du kjøper noe i sentrum? Et sentrum har generelt et natteliv og hvis du vil bor rolig er en le... Vis mer Er det ikke risikoen hvis du kjøper noe i sentrum? Et sentrum har generelt et natteliv og hvis du vil bor rolig er en leilighet i sentrum ikke smart uansett hvilken by.

 2. Odd Nyberg For 2 uker siden

  Da leilighetene ble solgt var det vel håndtverksstuggu der. Det er kun nabovarslet ombygging til restaurant. De mest u... Vis mer Da leilighetene ble solgt var det vel håndtverksstuggu der. Det er kun nabovarslet ombygging til restaurant. De mest utsatte kjøpte mens der var håndtverksstuggu...

Legg inn kommentar
Slik ser en Doppelmayer D-line seksseter ut på produsentens hjemmeside.

River heis og varsler storsatsing i Vangslia:

Her er den nye ekspressheisen

 1. Steinar Roald For 1 uke siden

  Synes dette er kjempebra; dette blir en meget stor forbedring for nedre del av Vangslia!!!

 2. Erling Borthen For 2 uker siden

  Når man først skal igang med ny heis hadde Vangshøa vært ”toppen på alle måter”. Den har jo vært på planen tidligere og... Vis mer Når man først skal igang med ny heis hadde Vangshøa vært ”toppen på alle måter”. Den har jo vært på planen tidligere og vil helt klart gi Oppdal en ny dimensjon i alpinsammenheng. Tilfører nytt, fint preppa område ned utfortraseen, samt et supert utgangangspunkt for frikjøring i flere retninger. Vil bli et skikkelig løft for bygda. Håper dere vil gå for hele lengden.

Legg inn kommentar

Startet kampanje mot Innovasjonsbygget Siva vil bygge i sentrum:

Her leverer han 1800 underskrifter

 1. oddvar magne skjørstadmo For 2 uker siden

  Arne Rønning har en artikkel i Oppdalingen, der han karikteriserer "Låven" som et "signalbygg". Ved å google signalbygg,... Vis mer Arne Rønning har en artikkel i Oppdalingen, der han karikteriserer "Låven" som et "signalbygg". Ved å google signalbygg, så får en fram beskrivelsen på hva et signalbygg er. Der står det, sitat;" iøynefallende, arkitektonisk, signifikant bygg som skiller seg POSITIVT ut blandt omgivelsene, og bidrar til å skape lokal identitet, jamnfør landemerke, og er fellesskapets bygg." Noen av de mest markante signalbyggene vi har , er Nidarosdomen, Kristiansten Festning, NTNU-bygningen, Pirbadet o.s.v. I Oppdal er vel ho Maret, kirka vår, Kulturhuset osv., signalbygg. Men "Låven ? Neppe.

 2. Inge Bertil Bruseth For 2 uker siden

  Normalt ville sentrum vært sånn som nå, men i Oppdal får du byggetillatelse over mobiltelefon. Og jeg regner med at sake... Vis mer Normalt ville sentrum vært sånn som nå, men i Oppdal får du byggetillatelse over mobiltelefon. Og jeg regner med at saken er avgjort i bygg hvor du vill rådet.

Legg inn kommentar
Banksjef Gro Furunes Skårsmoen i Oppdalsbanken.

Følger etter konkurrenten:

Nå går renten opp igjen

Palmer Gotheim vil stoppe Sivas planer om et 90 meter langt og 19 meter høyt innovasjonssenter foran Aunasenteret. Fredag drar han i gang underskriftsaksjonen og har håp om å samle inn minst 2000 navn.

Nå drar han i gang underskriftskampanje:

Vil stoppe Siva-bygget

 1. Odd Nyberg For 3 uker siden

  Parkering ved rundkjøringa i sør. Mange er enig der... Dette viser hvor feil flertallet ofte tar. Selv parkereer jeg li... Vis mer Parkering ved rundkjøringa i sør. Mange er enig der... Dette viser hvor feil flertallet ofte tar. Selv parkereer jeg like ved der jeg skal inn...

 2. Øystein Fiskestang For 3 uker siden

  Bygg i vei slik som det skal gjøres i alle sentrum :) Dere har IKKE min stemme. Hvor er JA kampanjen der jeg kan signere... Vis mer Bygg i vei slik som det skal gjøres i alle sentrum :) Dere har IKKE min stemme. Hvor er JA kampanjen der jeg kan signere?

Legg inn kommentar
Illustrasjonsfoto

Ligger i veibanen:

Lastebil har veltet

Ordfører Kirsti Welander har provosert brøytetilhengerne med sine facebook-likes. Her med Haldor Toftaker (f.h), Geir Jacobsen, Per Henrik Vognild og advokat Ivar Chr. Andersskog.

Fortsatt steile fronter etter grunneiermøte:

– Vi akter å brøyte i vinter

 1. oddvar magne skjørstadmo For 4 uker siden

  Istedet for å se bakover, å ta lærdom av de erfaringer av det som har skjedd, og snu arket å se framover for å få til ei... Vis mer Istedet for å se bakover, å ta lærdom av de erfaringer av det som har skjedd, og snu arket å se framover for å få til ei ordning som alle er fornøyd med, så ser det ut til at det blir å forholde seg, for grunneierne, til to steile fronter framover i tid også. Skal man gråte eller le tru?

Legg inn kommentar
Statsminister Erna Solberg og landbruksminister Bård Hoksrud møtte ti ordførere i går sammen med klima- og miljøvernminister Ola Elvestuen.

10 ordførere kritiserte regjeringens rovdyrpolitikk:

Dette svarte Erna

 1. oddvar magne skjørstadmo For 1 måned siden

  Det er vel slik at ulven aldri dør den. Den løper vel over stokk og stein som et benrangel, til evig tid, i din fantasi!... Vis mer Det er vel slik at ulven aldri dør den. Den løper vel over stokk og stein som et benrangel, til evig tid, i din fantasi!

 2. Øyvind Nicolaisen For 1 måned siden

  Slakt all sau, så vi kan få ulven tilbake over hele landet. Sauen lever kun for å dø- Leve ulven

Legg inn kommentar