Politikk

Det planlegges en brannstasjon (i skogen nederst til høyre), mellom Inge Krokanns veg og Oppdal stadion.

Vil sende brannstasjon-plan i Oppdal til departementet:

Trosser NVEs flomadvarsel

 1. Ståle Steel Nyseter For 1 uke siden

  Men hvis det alerede nå planlegge ny e6, hvorfor legge stasjonen så langt unna?

Legg inn kommentar
Pelsdyroppdrettere fra Oppdal fulgte debatte i Stortinget 13. juni da det ble vedtatt å legge ned næringa. Rune Hindseth (nærmest kamera). Nå kan spørsmålet om erstatning havne tilbake i Stortinget.

PELSDYROPPGJØRET: Stor misnøye på Stortinget med erstatningsordningen:

Pelsdyropprøret ikke over

Pelsdyroppdretter og leder i Fjellregionen pelsdyralslag, Øystein Storholm.

PELSDYROPPGJØRET: Regjeringens forslag til erstatning er klar:

Minst 800 mill. til bøndene

Den nye samarbeidsalliansen i Oppdal mellom Venstre, KrF, Sp og SV er uenige i løypesaken. Her er Venstres Haakon Nordseth (f.v), Morten Olsen (KrF), påtroppende ordfører Geir Arild Espnes (Sp, Ingvill Dalseg (H), Tore Aasheim (SV) og Tor Snøve (Ap) etter oppsummeringen i Radio E6 dagen etter lokalvalget.

Alliansen legger brøytestriden død:

Signerer felles plattform

 1. Asbjørn Dypbukt For 2 uker siden

  Det kan godt være. Men Senterpartiet er jo med i to samarbeidsalianser - en fiktiv og en reell.

 2. Ola Vollan For 2 uker siden

  ja da blir alt avgjort på bakrommet. Blir ikke så mye gjennomslag for opposisjonen de neste 4 årene

Legg inn kommentar
Elias Morken (f.v), Märtha Louise Robertsen, Benjamin Killingberg og Inge Moene stiftet i forrige uke KrFU i Oppdal. Elias Morken er ungdomslagets første leder.

Nytt tilskudd blant de politiske partiene i Oppdal:

Kvartett etablerte KrFU

 1. Alf Morten Olsen For 2 uker siden

  Utrolig bra med samfunnsengasjert ungdom, dere er fremtiden vår. Gratulerer og lykke til videre :-) Mvh Oppdal KrF

Legg inn kommentar
Eli Dahle sammen med partikollegene Ingvill Dalseg og Ketil Jacobsen i et gruppemøte i siste periode.

Høyreprofil melder seg ut etter skiløypestrid:

– Det har tappet meg for energi

 1. Asbjørn Liberg For 2 uker siden

  Er helt andre forhold enn skiløypa som var årsaken til utmelding

 2. Helge Toftaker For 2 uker siden

  Til de etterlatte: Ingvild, Kjetil, Olav Martin og Torvald Kondolerer. Nå har dere mistet en av de dyktigste høyrepoli... Vis mer Til de etterlatte: Ingvild, Kjetil, Olav Martin og Torvald Kondolerer. Nå har dere mistet en av de dyktigste høyrepolitikerne Oppdal har hatt. En politiker som vet hva høyrepolitikk er. En som har representert vanlige folk, og ikke bare en selverklært grunneieradel.

Legg inn kommentar
NRK Trøndelag fulgte dagens debatt, her Olav Skjøtskift på vei ned fra talerstolen etter at bomben smalt om at han stemmer mot sitt eget parti.

Les utdrag av fire timers maratondebatt om skiløypa:

Tøffe tak før bomben smalt

 1. Oddvar Magne Skjørstadmo For 3 uker siden

  Carl S. Bjurstedt, hvis en eller annen samler 3000 underskrifter for at det offentlige skal ta ei eventuell hytte du har... Vis mer Carl S. Bjurstedt, hvis en eller annen samler 3000 underskrifter for at det offentlige skal ta ei eventuell hytte du har , til offentlig bruk for de som ikke har muligheten til å skaffe seg det, kanskje med begrunnelse i at du har da dyr bil og fint hus fra før, og ikke trenger hytta, og at du derfor også heller ikke kan få erstatning. Det er omtrent opp mot den begrunnelsen du argumenter med. Slik kan vi vel ikke ha det?

 2. Carl S. Bjurstedt For 3 uker siden

  Tips til litt folkeopplysning om ekspropriasjon og grunnleggende retiigheter, Skjørstadmo: EMK om ekspropriasjon, opps... Vis mer Tips til litt folkeopplysning om ekspropriasjon og grunnleggende retiigheter, Skjørstadmo: EMK om ekspropriasjon, oppsummert i "Mysuseterdommen" i Høesterett i forrige uke. Se hjemmesidene til Høyesterett. Eiendomsretten er en menneskerett men merk hva GRL § 105 sier: "Krev omsyn til samfunnet at nokon må gje frå seg sin faste eller rørlege eigedom til offentleg bruk, skal ho eller han få fullt vederlag av statskassa." M.a.o. - lov mot vederlag. Og vederlaget skal tilsvare verdien. Men skjønnsrettesn satte den til null for skog og tomte r(som de fleste ikke har regulert, og da er de uansett ikke berettiget til erstatning).

Legg inn kommentar
Geir Arild Espnes fortalte om tøffe personkarakteristikker på sosiale medier.

Ordføreren etter følelsesladet debatt – ble kalt «nazist»:

– Jeg er ikke skuffet

 1. Lars Gisnås For 3 uker siden

  Å kalle en meningsmotstander «nazist» er bare trist. Et sjofelt angrep fra et «nettroll». Geir Arild fortjener bedre.... Vis mer Å kalle en meningsmotstander «nazist» er bare trist. Et sjofelt angrep fra et «nettroll». Geir Arild fortjener bedre.

Legg inn kommentar
Ordfører Geir Arild Espnes (Sp). I bakgrunnen alliansepartnerne fra Venstre.

Ordføreren svarer på kritikken:

Derfor vil han stoppe løypa

 1. Bente Sande For 3 uker siden

  Rent hypotetisk - dersom det viser seg å være riktig at det IKKE er mulig å legge en alternativ løype (av tilnærmet lik ... Vis mer Rent hypotetisk - dersom det viser seg å være riktig at det IKKE er mulig å legge en alternativ løype (av tilnærmet lik kvalitet som den på veien) - vil da senterpartiet med ordfører få et ettermæle som de som avviklet Gjevilvassdalen med sitt unike tilbud gjennom 40 år.

 2. Tomas Rosset For 3 uker siden

  Det hadde vært interessant å få høre hvilke saker og mennekegrupper skiløypetilhengere og politikere som gjør alt de kan... Vis mer Det hadde vært interessant å få høre hvilke saker og mennekegrupper skiløypetilhengere og politikere som gjør alt de kan for å sikre kommunal makt i dalen ønsker å bortprioritere for å sikre seg skiløype til «enhver pris». Er det hjemmesykepleien/hjemmetjenesten, eller kanskje nye bad på boas? Eller kanskje er det tilbud for barn og unge eller helsestasjonen og psykisk syke? Eller er opprustning av kommunale barnehager kanskje mindre verdt enn x antall helger på ski uti dalen? Det synes jeg både pressen og politikerne burde ta tak i å spørre om. Det er som sagt et trangt budsjett allerede og jeg ser det som meget betimelig at det likevel er såpass stor vilje for å bruke «penger som fulle sjømenn» for å sikre noe som smelter hver vår for at en liten prosentandel skal få viljen sin og gå på ski. Vi har andre skiløyper i bygda også ! Registrerer også advokat andersskog’s uttalelse om at det er mulig å få til skiløype allerede i vinter med dialog hvis reguleringsplanen ikke tas i bruk eller reverseres. Kanskje energien og fokuset burde ligge her fremover? Snøen laver ned og klokka går...

Legg inn kommentar
Den nye samarbeidsalliansen i Oppdal mellom Venstre, KrF, Sp og SV er uenige i løypesaken. Her er Venstres Haakon Nordseth (f.v), Morten Olsen (KrF), påtroppende ordfører Geir Arild Espnes (Sp, Ingvill Dalseg (H), Tore Aasheim (SV) og Tor Snøve (Ap) etter oppsummeringen i Radio E6 dagen etter lokalvalget.

Venstre, KrF og SV med brev til Espnes i løypesaken:

Stiller Sp et ultimatum

 1. Oddvar Magne Skjørstadmo For 3 uker siden

  Nå synes jeg noen og enhver bør roe seg ned. Et lovlig vedtak i et kommunestyre bør vel vises noe mer respekt enn dette.... Vis mer Nå synes jeg noen og enhver bør roe seg ned. Et lovlig vedtak i et kommunestyre bør vel vises noe mer respekt enn dette. Det er trusler om boikott, og noe som minner om skittkasting, nedrakking av personer. Det er faktisk noen grunneiere som frivillig vil være med på å lage ei alternativ skiløype. Så i fremtiden så vil det vel bli mulighet for helårsvei og skiløype som vil gi adgang til Gjevillvassdalen. Det må da vel være positivt for både hytte-eiere og turister/skigåere, for å komme seg uti dalen. Som igjen vil være positivt både for Jokerbutikken, bominntekter og Gjevillvasshytta. Isteden for å krangle, brenn alle broer, og skap noe positivt ut av dette og se framover!

 2. Birger Ole Berg For 3 uker siden

  Stå på mot sp utspill Ingvild, Morten og Haakon :)

Legg inn kommentar
Haakon Nordseth fyrte løs mot Sps gruppeleder Ola Husa Risan i Nyhetsmorgen på Radio E6 tirsdag morgen.

Lydfil: Hør alliansepartnerne ryke uklare i radiointervju:

Sprekker på direkten

 1. Bente Sande For 3 uker siden

  Dette er bare trist. Oppdal er en skibygd og løypa i Gjevilvassdalen er selve indrefileten for skiglade turgåere. Det fi... Vis mer Dette er bare trist. Oppdal er en skibygd og løypa i Gjevilvassdalen er selve indrefileten for skiglade turgåere. Det finnes ikke noe alternativ fra Osen til Resset så da forsvinner den mest populære skiløypa i Oppdal bare tenk hva den betyr for turismen og folkehelsa. Osen har vært full av biler alle helger i hele vinter som var. Det er trist at Oppdal med så flotte naturområder skal manifestere seg som kranglebygda. Flertallet av grunneierne og befolkningen ønsker skiløype på veien.

 2. Terje Grøsseth For 3 uker siden

  Det sies at folket får de politikerne de fortjener, men det kan neppe sies at oppdalingene og andre turglade fortjener s... Vis mer Det sies at folket får de politikerne de fortjener, men det kan neppe sies at oppdalingene og andre turglade fortjener slike politikere som vi nå har her i bøgda nå. Et annet ordtak er: «Tilgi dem, for det vet ikke hva de gjør». Dessverre vet disse politikerne riktig så godt hva de gjør. For det fortjener de ingen tilgivelse! Bare så synd det er så lenge til neste valg, og vi kan kvitte oss med synda.

Legg inn kommentar
Skiløypa ved Gjevilvasshytta.

GJEVILVASSDALEN: Sp legger trolig frem forslag torsdag:

Nå skal løypa stoppes

 1. Terje Hansen For 3 uker siden

  Alle som har stemt SP eller H, men som ønsker at skiløypa skal leve stemte på feil parti. Vår alles kjære smilende ordfø... Vis mer Alle som har stemt SP eller H, men som ønsker at skiløypa skal leve stemte på feil parti. Vår alles kjære smilende ordfører driver SP politikk så ingen bør være forbauset. Et lite mindretall som ikke fikk legge ut tomter tar skikkelig hevn og ødelegger for hele bygda.

 2. Marianne S. Sæther For 3 uker siden

  Dette er nesten ikke til å tro.. :-(

Legg inn kommentar
Advokat Ivar Chr. Andersskog under skjønnsrettens behandling av veistriden i august.

GJEVILVASSVEIEN: Brøyternes advokat i nytt brev:

– Enkelt å droppe løypeplanen