Politikk

VIL BIDRA: Varaordfører i Oppdal, Ingvill Dalseg, inviterer med seg pelsdyrfarmere fra Oppdal til Stortinget for å påvirke prosessen.

PELS-NEDLEGGELSEN: Ingvill Dalseg (H) vil påvirke lovforslaget:

Inviterer pelsdyrbønder til Stortinget

Førstekandidat for KrF i Oppdal, Morten Olsen, med torsdagens OPP der partiets landsbruksminister får sterk kritikk fra leder i Fjellregionen pelsdyralslag, Øystein Storholm. Olsen mobiliserer nå partigrasrota i Trøndelag mot regjeringens pelsdyrforslag.

PELS-NEDLEGGELSEN: KrF sender protestresolusjon til egen statsråd:

Grasrotopprør mot pelsdyrforslag

Bildet viser oppdretter og leder i Fjellregionen pelsdyralslag, Øystein Storholm som tar en titt inn til tre rever som deler på tre bur.

PELS-NEDLEGGELSEN: Norges pelsdyralslag er rystet:

– Et historisk svik mot landbruket

 1. oddvar magne skjørstadmo For 7 dager siden

  Hva blir det neste som skal legges ned da tru? Gårdsdrift, med hest, ku og sau, fordi dem gørpa og fis for mye?

 2. Espen DB Lund For 1 uke siden

  Det verste er at det er en hestehandel med et parti som er så lite at det ikke burde sitte i regjering som er skyld i de... Vis mer Det verste er at det er en hestehandel med et parti som er så lite at det ikke burde sitte i regjering som er skyld i denne nedleggelsen.

Legg inn kommentar

PELS-NEDLEGGELSEN: Lovforslaget lagt frem i dag:

Regjeringen øker erstatningene

Ingrid Husdal Dørum (V).

Oppdal vil samarbeide med Sunndal og Rennebu:

Vil ansette to psykologer

 1. Oddny Berg For 2 uker siden

  Det er ikke 09-16 å ha psykiske problemer, det har du rett i Inge Bertil. Isteden for og bare se det på den måten kan ... Vis mer Det er ikke 09-16 å ha psykiske problemer, det har du rett i Inge Bertil. Isteden for og bare se det på den måten kan vi jo snu på det. Jeg mener det vil bli fult mulig for de som trenger det å få hjelp mellom 09-16 f.eks, dersom det finnes psykologer tilgjengelig.

 2. Inge Bertil Bruseth For 2 uker siden

  Hvordan fange opp dem som trenger psykolog?? Det er ikke 09-16 å ha psykiskeproblemer. Tror ikke på forandring, det blir... Vis mer Hvordan fange opp dem som trenger psykolog?? Det er ikke 09-16 å ha psykiskeproblemer. Tror ikke på forandring, det blir de pårørende som er og blir psykologer.Mange pårørende sliter selv med psyken etter liten forståelse fra hjelpeapparatet.

Legg inn kommentar
Frp-leder i Oppdal, John Lauritzen.

Stiller ikke liste til lokalvalget:

Frp kaster kortene

 1. oddvar magne skjørstadmo For 2 uker siden

  FRP er vel kjent for å være et protestparti mot høye skatter og avgifter. Så jeg antar at grunnen til lite engasjement r... Vis mer FRP er vel kjent for å være et protestparti mot høye skatter og avgifter. Så jeg antar at grunnen til lite engasjement rundt det å ha et sterkt FRP og eventuelle representanter i kommunestyret her i Oppdal, er at alle er fornøyd sånn det er, og at Oppdal er et normalt, og godt sted å bo i ! Bravo!

 2. Espen DB Lund For 3 uker siden

  Er redd dette er et resultat av utstrakt svelging av kameler av FrP i regjering.

Legg inn kommentar
Ordførerkandiat Tor Snøve og andrekdandidat Eirin Heggvold kutter den røde snora under kveldens lansering av valgprogrammet. Erik Gunnar Fagerhaug (t.v) og Ove Nonstad holder snora.

Ordførerkandidaten la frem partiprogrammet:

Slik vil han få Ap på hugget

 1. Aud Marie Bøe For 3 uker siden

  Artig politikk fra Ap :-) Legge ned, bygge nytt :-)

 2. Oddny Berg For 3 uker siden

  Hurra for Nord-Korea. Nyberg for president!!

Legg inn kommentar
KLIPPET SNORA: Ordfører Kirsti Welander klippet snora, og ønsket barnehagen velkommen inn i kommunen.

Kommunen og kretsen forhandler om etterbruk av skolen:

Stor uenighet om «Lønset-pakke»

 1. Harald Kr. Jære For 3 uker siden

  Her er det ikke snakk om et grendahus, som for eks. på Engan og Fagerhaug. Samfunnshuset på Lønset var først planlagt me... Vis mer Her er det ikke snakk om et grendahus, som for eks. på Engan og Fagerhaug. Samfunnshuset på Lønset var først planlagt med tegninger for et grendahus. Men da det skulle bygges skole og samfunnshus under samme tak, ble det arkitekt Hestman fra fylkeskommunen som laget nye tegninger, med kombinert storsal/gymnastikksal og med tilhørende dusjer garderober, og med adskillig større volum enn de opprinnelige tegningene, spesielt takhøyden. Når kommunen nå akter å trekke seg ut blir kretsen sittende igjen med gigantisk bygg som økonomisk blir uhåndterlig. Det hjelper derfor lite med kommunens foreslåtte bidrag. Hva med fremtiden sett i et nytt 50-årsperspektiv? Arbeidsgruppa fra Lønset har satt opp et ganske nøkternt forslag når det gjelder bidrag for fremtidig drift, i motsetning til kommunen som ser det viktigst å spare mest mulig penger på bekostning av fremtiden i Lønsetkretsen. Torsdag 4 april blir dagen da de 25 folkevalgte bestemmer om Lønset skal få fremtidige problemer med driften av samfunnshuset Det får greie seg lenge med besparelsen på å legge ned skolen! Mitt råd til ALLE politikerne er at stem på det høyst "edruelige" forslaget fra gruppa på Lønset. Den vet best hvor skoen trykker som har den på!

 2. Ivar Horvli For 3 uker siden

  Dette er eit alt for småleg tilbod frå Oppdal kommune. Dette både med tanke på den innsatsen Lønset krets har gjeve til ... Vis mer Dette er eit alt for småleg tilbod frå Oppdal kommune. Dette både med tanke på den innsatsen Lønset krets har gjeve til kommunen ved dugnadsinnsats (samfunnshus inklusiv gymsal, skiløype, gangstig, utvikling av turistnæring mm) opp gjennom åra og med tanke på utnytting av potensialet som ligg i utkantane av bygda. Gje oss meir tid og handlingsrom, så vil dette betale seg att fleire gonger i form av ringverknad for oppdalssamfunnet! Lønset er og ein del av Oppdal!

Legg inn kommentar
Bankhallen på Melhus ble reist uten tippemidler av idrettslaget selv med bidrag fra sponsorer.

Sp har lansert valgprogrammet:

Satser på fotballhall innen 2023

 1. Trygve Sande For 4 uker siden

  Velkommen etter, SP!

Legg inn kommentar
Styreleder Jo Skorem i Oppdalsmuseet i samtale med de frivillige arbeiderne ved museet etter kommunestyremøte 7. februar. Der vedtok kommunestyret at en tredjeperson som alle parter godkjente skulle bidra til å løse den fastlåste konflikten.

MUSEUMSBRÅKET: Styreleder i kulturhuset går av umiddelbart

– Håpløst og utmattende

ALTERNATIV SØR: Det anses som mest gunstig for trafikken at FV700 legges noenlunde rett fram fra der traséen går i dag, slik at traséen blir mest mulig strak. Næringslivet ønsker imidlertid at Fv-traséen svinger inn på og følger eksisterende E6 et stykke inn i sentrum (turkis illustrasjon), før den svinger inn på ny E6 ved dagens Shell-stasjon.

Konsekvensutredet E6-utbyggingen på Berkåk:

Slik planlegges nye Berkåk

 1. Odd Nyberg For 1 måned siden

  Totale ulykkeskostnader med ny vei reduseres fra 115,3 mrd til 114,4 på 40 år står det her. Dette er en reduksjon på mi... Vis mer Totale ulykkeskostnader med ny vei reduseres fra 115,3 mrd til 114,4 på 40 år står det her. Dette er en reduksjon på mindre enn 1 %, og er etter min mening noe som burde forklares nærmere ! I min verden brukes matematikk og statistikk for å vurdere og for å forstå. Antar mange også vil vite eksakt kostnad i bompenger både t/r Oppdal - Værnes OG t/r Oppdal - Trondheim. Det er ikke omtalt så mye i artikler om ny vei. Dessuten: Hvor store kostnader belastes alle bileiere med grunnet salting istedet for brøyting ? Reduseres de alvorlige ulykkene om vinteren med bare saltveier ? Oppdal hadde vel fremstått mye triveligere med hvite veier istedet for bløte svarte veier. Innen flyging mister vi alle rettigheter uten jevnlig trening. Før måtte en ha øvelseskjøring på glatt føre. Moderne biler har ingen problemer med å kjøre på hvite veier i Oppdal. Dette gjøres nok hovedsaklig fordi både Staten og entreprenør tjener på det. Raske verdifall for bilene med dyre reperasjoner er resultatet av dette svineriet.

 2. Odd Nyberg For 1 måned siden

  Jeg vet ikke hvor mye tungtransport du har kjørt Stian, men jeg tror de fleste forstår at det avgjørende er HVOR høydeme... Vis mer Jeg vet ikke hvor mye tungtransport du har kjørt Stian, men jeg tror de fleste forstår at det avgjørende er HVOR høydemeterne tas. Ved Trond sin veranda, eller bak industriområdet😳

Legg inn kommentar
Ordfører Kirsti Welander

8.MARS: Slik er likestillingen i Oppdal og Rennebu:

Overrasket over gode tall

 1. Inge Bertil Bruseth For 1 måned siden

  Ser ut som om mange menn er gravide.

 2. Sissel Størvold For 1 måned siden

  Det synes jeg virkelig du skal satse på! Dere har jo manflu så det skal nok gå greit👍🏻😂

Legg inn kommentar