Politikk

Kirsti Welander sammen med styrelederne i Oppdal Everk og TrønderEnergi, Torkil Leinum og Ståle Gjersvold. Bak Everkets daglige leder Ståle Rian.

Politikerne uenige om pengeplassering etter Everk-salget:

Kjøper kraftaksjer for 81,5 mill.

 1. Ivar Horvli For 7 dager siden

  Godt vedtak for Oppdal

 2. oddvar magne skjørstadmo For 1 uke siden

  Ei tilleggsopplysning, hvis en skal skifte fra vanlige lyspærer til LED-pærer. Hvis det blir gjort i ei stue med "dimmeb... Vis mer Ei tilleggsopplysning, hvis en skal skifte fra vanlige lyspærer til LED-pærer. Hvis det blir gjort i ei stue med "dimmebryter" tilkoblet flere pærer (vanlige pærer), så vil denne bryteren ha liten eller ingen effekt. Når "dimmebryteren" er stillt på den minste spenningen, så vil LED-pærene fremdeles lyse for fullt. Lysstyrken på LED-pærene, kan også være ustabil, eller pulserende. Ved å montere ei vanlig lyspære på ca 30 watt, i en av lampene, så vil lyset bli stabilt.

Legg inn kommentar
Rådmann Dagfinn Skjølsvold fikk hard medfart av Sigmund Fostad fra talerstolen i kommunestyret.

GJEVILVASSVEIEN: Harde beskyldninger da klage i løypesak ble avvist:

– Tenk gjennom hva du sier!

 1. Inge Bertil Bruseth For 1 uke siden

  Her er en enkel løsning,bli enig😀😸

 2. Audun Sivertsen Fjeldvær For 2 uker siden

  Dersom skiløypa etter vegen innover Gjevilvassveien forsvinner til fordel for bilvei de 4 vintermånedene det er snakk om... Vis mer Dersom skiløypa etter vegen innover Gjevilvassveien forsvinner til fordel for bilvei de 4 vintermånedene det er snakk om, pga hytteutbygging som det skinner lett igjennom at er «brøyternes» intensjon slik JEG ser dette, vil dette bety at Oppdals apell for turister og hyttekjøpere vil lide kraftig. Enkelt og greit. Det er av det jeg har opplevd i Oppdal ingen annen skiløype som er så vakker og lun og som favner om så mange aldersgrupper av skigåere som denne. Hytte-Oppdaling

Legg inn kommentar
Miljødirektoratet har ekskludert de blåe områdene fra mulig vindkraftutbygging i område 22, det røde området er ekskludert av Riksantikvaren.

Miljødirektoratet om Storhornet og Gjevilvassdalen:

Fredes for vindkraft

 1. oddvar magne skjørstadmo For 1 uke siden

  På dette kartet som er avbildet, så er det markert med blått, et område som strekker seg fra Vognill i øst, til Lønset i... Vis mer På dette kartet som er avbildet, så er det markert med blått, et område som strekker seg fra Vognill i øst, til Lønset i vest, og til Granasjøen i nord. Det er avmerket og skal fredes for vindkraftutbygging. Vest for dette området, så er det et område som kalles " landskapsvernområde", på vestsida av Svahøa og Grøntjønna. Midt oppi dette område, så har jeg erfart at det også er et område som er betegnet som "hensyntagen reindrift". En skulle tru det at dette var et område som er fredet og er villmark. Men fakta er vel det, at vi har Gjevilvatnet/-dalen i sør som er regulert, så har vi bebyggelsen på Vognill, masse hyttebygging langs Skarveien/Skarvatnet, og likedan, bebyggelse og hyttebygging/veibygging i naturen, utover Skaret og Nerskogen. Gjevilvatnet og Granasjøen er regulert for vannkraftproduksjon, og ser ut som et katastrofeområde i sommerhalvåret. Det har vært bedre med noen vindmøller for strømproduksjon, som kunne avlaste nedtapping av vannmagsinene. Og så ei bønn til de styrende myndigheter; ikke fred flere områder, så slipper vi å få naturen helt ødelagt ....!

Legg inn kommentar
Ordfører Kirsti Welander åpnet Lønset oppvekstsenter 9. januar i fjor. Hun medgir at hun ble overrasket over at foreldrene selv ønsker nedleggelse ett år etter.

SKOLE-NEDLEGGELSE: Kommer foreldrene i møte, men vil hindre privatskole:

Ordføreren ønsker Lønset-fond

 1. Aud Marie Bøe For 3 uker siden

  Har tenkt litt på ordførerens krav om og ikke danne privatskole på Lønset. Nå har ikke jeg noe mandat til å forhandle, m... Vis mer Har tenkt litt på ordførerens krav om og ikke danne privatskole på Lønset. Nå har ikke jeg noe mandat til å forhandle, men jeg kunne godt gå med på kravet, mot at kommunen istedet for å bygge ut andre skoler pga plassmangel, endrer kretsgrensene og starter opp igjen Lønset oppvekstsenter.

Legg inn kommentar
Ungdommene mener det kjøres for fort i sambruksgata, men siden den er et prøveprosjekt, er det for kort tid å vurdere kjøremønsteret foreløpig.

Trafikksikkerhetsplan: Folk mener Oppdal er for mørkt, for uoversiktlig, og for dårlig skiltet:

– Kjører for fort i sambruksgata

 1. Arvid Langseth For 4 uker siden

  Steng gata for ALL bil trafikk før det skjer ett uhell.

 2. oddvar magne skjørstadmo For 4 uker siden

  I dette sentrumsområdet så har vi Quality Skifer Hotell, så har vi Remasenteret, så har vi Mølla, Sentrumsbygget, bloms... Vis mer I dette sentrumsområdet så har vi Quality Skifer Hotell, så har vi Remasenteret, så har vi Mølla, Sentrumsbygget, blomsterforretninga med tilhørende leiligheter, Husfliden, G-sport, og ved siden av under oppføring et nytt bygg, bakeriet Sprø, og gamle brannstasjon med butikk. adomsten til disse med bil er, fra sør; sentrumsgata/sambruksgata, og fra nord; fra riksvei 70, og gjennom parkeringa til Remasenteret, og delvis ved å kjøre gjennom Cirkle-K. Hvis nå "Låven"( "Almannberget 2"), også blir bygd midt oppi dette her, da blir vel kaoset omtrent perfekt!

Legg inn kommentar
Kirsti Welander forklarer at hun trekker seg fra nominasjonslista etter at flertallet på nominasjonsmøte ikke ville gjenvelge henne som toppkandidat.

NOMINASJONSDRAMAET I AP: Welander om spillet i Ap-kulissene:

– Har jobbet for å kaste meg lenge

Trond Mesloe trakk seg fra lista da møtet vraket Kirsti Welander.

Slik ble Snøves lag til valget:

Mannefall på Ap-lista

 1. oddvar magne skjørstadmo For 1 måned siden

  Dette er da vel ikke en kamp mellom de aktuelle kandidatene. Det er vel flertallet i Oppdal AP som velger den de vil ha ... Vis mer Dette er da vel ikke en kamp mellom de aktuelle kandidatene. Det er vel flertallet i Oppdal AP som velger den de vil ha på topp på lista, og som ordførerkandidat?

 2. Harald Kr. Jære For 1 måned siden

  Indre uro og maktkamp har i alle tider preget Ap når en ser på historien. Men ofte har "taperne" fortsatt i politikken f... Vis mer Indre uro og maktkamp har i alle tider preget Ap når en ser på historien. Men ofte har "taperne" fortsatt i politikken for å kjempe for den sosialdemokratiske ideologien og kanskje vinne ved neste korsvei. Men her ser det ut til at hvis man ikke får det akkurat som man vil kan det være det samme med hele politikken. Med andre ord er hvem som styrer viktigere enn å fortsette å kjempe for partiet. Da kan en spørre om det sosialdemokratiske sinnelaget ikke stakk så dypt som en kanskje kunne forvente.

Legg inn kommentar
Her får Kirsti Welanden den brutale beskjeden om at hun er vraket som Arbeiderpartiets ordførerkandidat ved høstens valg. Minuttet etter trakk hun seg fra 2. plassen.

NOMINASJONSDRAMAET I AP: Tor Snøve danket ut ordføreren - Ap-profiler trekker seg:

Her får Kirsti sparken av Ap

 1. oddvar magne skjørstadmo For 1 måned siden

  For å kommentere det siste innlegget; Det er vel og bra med god utdannelse, men en får god utdannelse i "livets skole " ... Vis mer For å kommentere det siste innlegget; Det er vel og bra med god utdannelse, men en får god utdannelse i "livets skole " også, både i teori og i praktisk arbeid, som danner grunnlaget for vett og forstand. En kan vel ikke plukke ut representanter til kommunestyret og som ordfører, på grunnlag av den som har mest og best utdannelse. Da vil det vel bli en akademisk elite som styrer kommunene. Da blir det vel som før i tiden, da det var fullt av småkonger og hertuger som råla at seg alt som var, og eide alt og bestemte alt, og alle de andre var prisgitt en overklasse og var slaver. Det er heldigvis slutt på den tiden, og at vi har ytringsfrihet og demokrati !

 2. Odd Nyberg For 1 måned siden

  For å styre en kommune med mange millioner kroner som fordeles, kreves ingen utdannelse eller vurdering av tidligere pre... Vis mer For å styre en kommune med mange millioner kroner som fordeles, kreves ingen utdannelse eller vurdering av tidligere prestasjoner. Er ikke det litt rart ? Anbefaler heretter å se på CV .

Legg inn kommentar
Ap-gruppa med Tor Snøve, Idar Heggvold, Ragnhild Skjevik, Arnt Gulaker, Hanne Torve, Monica Flor og ordfører Kirsti Welander tok et kjapt gruppemøte under finpussen av budsjettet for 2018.

AP-NOMINASJONEN: Ap-veteraner slår ring om ordføreren før nominasjonsdrama:

Ber Tor droppe kampen

 1. Per Ole Aalberg For 1 måned siden

  Takk for tilbakemeldingen, Flor! Vi har gått gjennom intervju-notatene en gang til og lagt til en presisering i saken.

 2. Haakon Nordseth For 1 måned siden

  I det politiske utviklingslandskapet vi har foran oss er dette det vi trenger minst av alt. Vi har en dyktig, ryddig og ... Vis mer I det politiske utviklingslandskapet vi har foran oss er dette det vi trenger minst av alt. Vi har en dyktig, ryddig og dønn solid ordfører i Kirsti. Et og annet politisk glipptak må tillates rollen som førstedame i kommunen vår. Nei politisk eksperimentell virksomhet er det vi minst av alt trenger akkurat nå.

Legg inn kommentar
Pelsdyroppdretter og leder i Fjellregionen pelsdyralslag, Øystein Storholm.

PELS-NEDLEGGELSEN: Sanering i Oppdal koster over 30 mill:

– Vi risikerer å bli gjeldsslaver

Tor Olav Naalsund

Miljøpartiet De Grønne i Oppdal og Rennebu med benkeforslag:

Vil ha Tor Olav på fylkestinget

 1. oddvar magne skjørstadmo For 1 måned siden

  Mest sannsynlig at disse ikke har noen interesse av det idet hele tatt.

 2. Egil Hjelmeland For 1 måned siden

  Mer sannsynlig at 97% av velgerne ikke har lest programmet.

Legg inn kommentar