Politikk

Harald og Anne Brit Jære kom i juni over denne jervefamilien på fire uti Storlidalen. I Oppdalsfjellene skal det ikke forekomme jervyngling.

Ordføreropprop til Solberg-regjeringen:

Slår rovdyr-alarm

 1. oddvar magne skjørstadmo For 17 timer siden

  Det må no vårrå læv te å luur på ka de æ som fella dissa politikarain på tenge. Det vart no rent gale ette at de vart så... Vis mer Det må no vårrå læv te å luur på ka de æ som fella dissa politikarain på tenge. Det vart no rent gale ette at de vart så my vinsterfolk i regjeringa. Først så bestemme dem dæ, at dem som driv med pelsdyroppdrett ska bli arbesslaus, å no så ska det vårrå så my rovdyr uti naturen, at det bli ailldeles rålaust å driiv me husdyr på beet. Å folk kanskje slutta me dæ, å bli arbesslaus. Å så ha det værre sokkeravgifta og flyseteavgifta, å my anna rart. E trudd dæ e at dem som va valgt tå folke te å vårra på tenge, ha ei forpliktels, å arbeid for å gjårrå teng bæær for dæm som bor oppi dinna stenrøsa her mot nord. En kan no bærre luur på ka som kjem no viar fram i tid. Kanskje de itt bli læv å fiis hell !

Legg inn kommentar
Sp-representantene Bjørg Marit Sæteren (t.v) og Ola Husa Risan sammen med varaordfører Ingvill Dalseg (H).

Sp-topp reagerer på rovdyrsvaret fra departementet:

Krever dokumentasjon fra Elvestuen

 1. Arnljot Granås For 1 uke siden

  Prøv å forstå Elvestues politikk. Rovdyrene vernes til bøndene gir opp beitebruken i utmark. Dette er en fanatiker som i... Vis mer Prøv å forstå Elvestues politikk. Rovdyrene vernes til bøndene gir opp beitebruken i utmark. Dette er en fanatiker som ikke skyr noe middel. Dere skal huske, hver gang dere ser Elvestuen ser dere en mann som har rett. Skjei grande har satt ham inn som sin representant med hensikten som er å hente stemmer fra ULVEELSKERNE!

Legg inn kommentar
Harald og Anne Brit Jære kom i juni over denne jervefamilien på fire uti Storlidalen. I Oppdalsfjellene skal det ikke forekomme jervyngling.

Departementet svarer på varaordførerens brev til statsråden:

– Må regne med tap av beitedyr

 1. Inge Bertil Bruseth For 1 uke siden

  Konflikt beitedyr og Rovdyr har pågått å vil fortsette

 2. oddvar magne skjørstadmo For 1 uke siden

  Vedkommende som har skrevet dette her, må no vel ha bodd altfor lenge sør for Sinsenkrysset!!!!

Legg inn kommentar
Harald og Anne Brit Jære kom i juni over denne jervefamilien på fire uti Storlidalen. I Oppdalsfjellene skal det ikke forekomme jervyngling.

Utfordrer sin egen statsråd etter jervyngling:

Refser regjeringens rovdyrpolitikk

 1. oddvar magne skjørstadmo For 2 uker siden

  Når en går i skog og mark, eller i fjellet, og får den opplevelsen å møte ulv, bjørn, jerv eller gaupe, så vil det si de... Vis mer Når en går i skog og mark, eller i fjellet, og får den opplevelsen å møte ulv, bjørn, jerv eller gaupe, så vil det si det samme som at det i terrenget rundtomkring ligger ihjelrevne sauer. Det kan da vel ikke være noen god opplevelse?

 2. Odd Nyberg For 2 uker siden

  – «The greatness of a nation can be judged by the way it's animals are treated». En nasjons fortreffelighet kan... Vis mer – «The greatness of a nation can be judged by the way it's animals are treated». En nasjons fortreffelighet kan vurderes ut fra hvordan landet behandler sine dyr.

Legg inn kommentar
Ordfører Kirsti Welander jublet på 17. mai 2017. Bak ordføreren går Tove Godtland, Gjermund Strand og Tone Bjerkaker, før Oppdal juniorkorps.

Oppdal på 17. plass på kommunebarometeret:

Vi bor i Trøndelags beste kommune!

 1. Inge Bertil Bruseth For 1 måned siden

  Er det enstemmig????

Legg inn kommentar
God stemning mellom ordførerne Kirsti Welander og Ola Øie da fusjonsavtalen ble signert. Da innbyggerne stemte nei til fusjon, ville fire grender i sør bli en del av Oppdal kommune.

Møter om grensejustering i departementet:

– Ultimatum på vent til høsten

 1. Marianne Dolpen For 2 måneder siden

  "Rennebu har motsatt seg sterkt en grensejustering som de mener vil tappe kommunen for ressurser," blir det uttalt fra o... Vis mer "Rennebu har motsatt seg sterkt en grensejustering som de mener vil tappe kommunen for ressurser," blir det uttalt fra ordføreren. Hva er det som skjer med grendene pr i dag da? Jo, de tappes for ressurser vi aldri ser noe mer til. Rundt 15 millioner årlig for å være nøyaktig, og det bare fra grendene som vil ha grensejustering. På 10 år blir det 150 millioner. Penger som kunne vært brukt til nærings- og bygdeutvikling, for å få flere til å flytte hit.

Legg inn kommentar
Hallvard Storli og Linda-Mai Helmersen Weiseth med ektemannen Rune Weiseth bak, forlater fornøyd kommunestyresalen etter møtet der det ble vedtatt at Lønset skole består.

Sp mener det er «forsvarlig, men ser faremomentene»:

Lønset får ett år

 1. Aud Marie Bøe For 2 måneder siden

  Kan trøste Meslo med at å bevare Lønset oppvekstsenter ikke er unnfallenhet styrt av følelser. Tro det eller ikke, men v... Vis mer Kan trøste Meslo med at å bevare Lønset oppvekstsenter ikke er unnfallenhet styrt av følelser. Tro det eller ikke, men vi foreldrene utenfor sentrumskjernen er også oppgående voksne og foreldre, med utdanninger, livserfaringer som gjør oss i stand til å vite hva som er best for våre barn. Vil faktisk påstå at jeg vet bedre hva som er bra for mine barn, enn Meslo tror er best for mine barn ☺

 2. Sigmund Fostad For 2 måneder siden

  Og kommunestyreflertallet i everksaka tok samtid bort det økonomiske grunnlaget for å følge opp tidligere lovnader om sk... Vis mer Og kommunestyreflertallet i everksaka tok samtid bort det økonomiske grunnlaget for å følge opp tidligere lovnader om skole og oppvekstsenter ut over 2019. Kondolerer Lønset!

Legg inn kommentar
Her avgjøres everksaken. Kun seks av kommunestyrets 25 representanter stemte for å selge 50,1 prosent av aksjene i Oppdal Everk til TrønderEnergi. Det trønderske kraftselskapet har fra før kjøpt 49,9 av aksjene og kraftomsetningen.

Varslet fellesforslag ble vedtatt:

Massivt nei til everksalg

 1. Ingrid Mellem For 2 måneder siden

  Jeg fulgte debatten fra kommunestyret med stor interesse og kunne oppservere at de gamle holdningene og følelsene rundt ... Vis mer Jeg fulgte debatten fra kommunestyret med stor interesse og kunne oppservere at de gamle holdningene og følelsene rundt "arvesølvet" enda eksieterer. Arvesølver, som er strømkrafta, kan vi takke Sigmund Fostad for at vi ved å gå rettens vei fikk bekreftet tilhører Oppdal kommune og ikke Oppdal E-verk. Arvesølvet er det ingen som selger, stømnettet blir en bedrift som må vurderes ut i fra kost/nytteprinsippet på lik linje med andre.

 2. Sigmund Fostad For 2 måneder siden

  Flertallet i kommunestyret har ved sitt vedtak pålagt oss en ekstra skatt ved at nettleia i OE blir høyere enn i Trønder... Vis mer Flertallet i kommunestyret har ved sitt vedtak pålagt oss en ekstra skatt ved at nettleia i OE blir høyere enn i TrønderEnergi. Dette blir en ekstra "eiendomsskatt", uten noen synlig fellesnytte for oppdalssamfunnet. Den eneste "gleden" er at alle må være med å betale merkostnadene. En glede på 12 mill kr pr år.

Legg inn kommentar
Skiløypa på Gjevilvassvegen.

Knapt flertall for regulering av skiløype:

Åpner for bruk av tvang

 1. Inge Bertil Bruseth For 2 måneder siden

  La ikke Gjevilvassdalen spore helt av.

 2. Aud Marie Bøe For 2 måneder siden

  Oddvar Magne: 😂😂 de vil jo ha bedre spor for at innbyggerne skal få et bedre liv😂😂

Legg inn kommentar
Ordfører Kirsti Welander refset kommunestyret for lekkasjen som ligger bak forrige ukes oppslag i OPP om everksalget. Nå anmeldes saken.

EVERK-SALGET: Hevder kommunen taper 3 mill. på OPP-artikkel:

Vurderer å anmelde lekkasje

Ordfører Kirsti Welander og fungerende gruppeleder Anne Grete Hoelsether gikk inn for salg av hele everket.

Ap avviser opsjonsavtalen med TrønderEnergi:

Neppe flertall for everksalg

 1. Sigmund Fostad For 2 måneder siden

  Nå går toget! Betydningen av 100% salg kan verdimessig sammenlignes med følgen av at eiendomsskatt ble innført i 1980. S... Vis mer Nå går toget! Betydningen av 100% salg kan verdimessig sammenlignes med følgen av at eiendomsskatt ble innført i 1980. Salget av 50,1% betyr ca. 90 mill kr. Til kommunen. Sannsynligheten for at det er siste gang vi kan regne verdi for denne delen i omsetning er nå. All erfaring tilsier at OE ikke oppnår en effektivitet som kan bevare denne verdien, Nettleia som følge av ikke salg nå vil etter beregningene bety et årlig tap for oppdalingene på anslagsvis 10-12 mill pr år i snitt, eller kapitalisert: Ca 200-240 mill kr. Tilsammen vil tapet ved ikke gjennomføre salgsavtalen nå utgjøre samlet ca 300-330 mill kr. I minus for oppdalssamfunnet. Når en vet hva slike beløp betyr, jfr eiendomsskatten, er det en alvorlig tildragelse bevisst å unndra lokalsamfunnet slike verdier.

Legg inn kommentar

Ap vil stoppe arbeidet med ny brannstasjon i Vikavegen:

Rykk tilbake til start – igjen!

 1. Inge Bertil Bruseth For 2 måneder siden

  Når det gjelder barna så er det til og fra skolen jeg mente.

 2. Inge Bertil Bruseth For 2 måneder siden

  Brannvesenet rykker ut til Brann og bilulykker m, m sammen med Ambulanse og politi. La ikke plasseringa føre til flere u... Vis mer Brannvesenet rykker ut til Brann og bilulykker m, m sammen med Ambulanse og politi. La ikke plasseringa føre til flere ulykker. Utrykning er spennende å se på. Og noen barn tror at brannbilen kan stoppe momentant. Syrenene kan skremme barna! Noen kan springer ut i veien istedet for ut av veien. Industriområdet har god plass til brannstasjon.

Legg inn kommentar