Politikk

Dettbattlederne Elisabeth Skarrud, NRK og OPP-redaktør Per Roar Bekken sammen med ett av panelene: Tor Olav Naalsund, MDG, Jan Arve Nyberg, Rennebu Høyre, Haakon Nordseth, Oppdal Venstre og Tore Aasheim, Oppsal SV.

LOKALVALGET: Bred enighet om endringer i hyttenæringa:

Krever grønt skifte

«VENSTREHÅNDSARBEID»: Miljøvernminister Ola Elvestuen (V) avventer seterrivingen på Dovrefjell på grunn av uro; Bengt Fasteraune kaller rivingsvedtaket venstrehåndsarbeid.

DOVREFJELL-OPPRØRET: Fasteraune tror setrene er berget

Elvestuen snur, utsetter riving

 1. Oddvar Magne Skjørstadmo For 4 dager siden

  Vedtak om riving gjelder vel inntil det blir vedtak om ikke å rive setrene. Så når alt virvaret har roet seg, så er de v... Vis mer Vedtak om riving gjelder vel inntil det blir vedtak om ikke å rive setrene. Så når alt virvaret har roet seg, så er de vel igang igjen i det stille. Seterhusa skal vel ned, basta.

 2. Lars Vognild For 5 dager siden

  En venstrepolitiker på nasjonalt plan som endelig tok til fornuften når protestene ble store nok! I motsetning til lokal... Vis mer En venstrepolitiker på nasjonalt plan som endelig tok til fornuften når protestene ble store nok! I motsetning til lokallaget her i bygda, som enstemmig trumfet igjennom salg av Oppdal Everk, og sørget for flertall. Og det på tross av store protester om morgenen den dagen avgjørelsen falt, og med atskillig mer tyngde målt i tonn i forhold til dagens protestaksjon! To forskjellige saker riktig nok, og at skylda for utfallet i everksaken kan fordeles på flere, men det er vel snart kommunevalg!

Legg inn kommentar
FROKOSTMØTE: Gunnar Meland (89) får rundstykker fra statsråden.

Helseminister Bent Høie traff Gunnar (89):

Serverte eldreløfter

 1. Odd Nyberg For 6 dager siden

  Synes vi har en svært flink helseminister jeg. Ville heller valgt - «Helseministeren besøker Oppdal» Respekt...🙈

 2. Inge Bertil Bruseth For 6 dager siden

  Eldre blir brukt som valgflesk! Med løfter om at hvis vårt parti kommer i regjering skal alt bli så mye bedre og det bli... Vis mer Eldre blir brukt som valgflesk! Med løfter om at hvis vårt parti kommer i regjering skal alt bli så mye bedre og det blir gjentatte foran hvert valg hvor dårlig og uverdig de eldre har det. Men det er bare foran hvert valg at det oppdages at det finnes eldre.

Legg inn kommentar
Rolstadsetra i Vesllie skal rives tirsdag, selve seterbygget er solgt og skal tas ned av kjøper. Dette bildet er fra tidligere der mange moskus har funnet godt beite på setervangen.

Varsler demonstrasjoner mot riving av Veslliesetrene:

Lenker seg fast til bommen

 1. Oddvar Magne Skjørstadmo For 5 dager siden

  Om det er Staten eller om det er en privat eier av setrene, så gjelder vel lover og regler for begge parter. Jeg går ut ... Vis mer Om det er Staten eller om det er en privat eier av setrene, så gjelder vel lover og regler for begge parter. Jeg går ut fra, at det er lover og regler for både bevaring og riving av kulturminner. Her er vel bevaring det mest logiske valget. Og grunnen til at det er så mye oppstyr om urettferdige ting idag, er vel at alt er tilgjengelig på "nettet", noe det ikke var før. Og så har det kommet meg for øret, at når en gårdbruker skal bygge nytt våningshus på gården, så må det gamle rives. Det må da være opp til eieren selv å bestemme, om det gamle huset skal stå. Det er vel også et kulturminne fra gårdens tilblivelse. Nå synes jeg det er for mye som ligner på "molbohistorier".

 2. Frode Haarstad For 5 dager siden

  Det er Staten som eier seterbuene ja. Jeg lurer på... Går det an å bli sånn medeier i Staten? Kan man kjøpe aksjer, ell... Vis mer Det er Staten som eier seterbuene ja. Jeg lurer på... Går det an å bli sånn medeier i Staten? Kan man kjøpe aksjer, eller hvordan går man fram for å få et ord med i laget på generalforsamling i den bedriften..?

Legg inn kommentar

Debatt

Oppdal Ap
Tor Snøve håper å samle partiet til valgkampen, selv om det ble mannefall på lista Ap vedtok.

Reagerer på «usaklig og grovt personangrep» fra SVs Arne Opdahl:

Frykter lavmål på valgkampen

 1. Torbjørn Rundmo For 6 dager siden

  Lederskiftet i Oppdal Arbeiderparti er sikkert noe som folk merket seg. Det som blir interessant, er å se om dette påvir... Vis mer Lederskiftet i Oppdal Arbeiderparti er sikkert noe som folk merket seg. Det som blir interessant, er å se om dette påvirker valgresultatet.

 2. Inge Bertil Bruseth For 1 uke siden

  Alt i en valgkamp er lavmål.

Legg inn kommentar

Torve om at statsråden avventer flere avganger:

Misfornøyd med togsvar

 1. Oddvar Magne Skjørstadmo For 1 måned siden

  Min tanke er; det ser vel fint ut på papir i en kontrakt, men i praksis så vil det vel ikke henge på greip. Bare tiden v... Vis mer Min tanke er; det ser vel fint ut på papir i en kontrakt, men i praksis så vil det vel ikke henge på greip. Bare tiden vil vise.

 2. Odd Nyberg For 1 måned siden

  Utrolig at konkurranse kunne senke kostnadene såpass mye, og samtidig UTVIDE tilbudet. Her er det grunn til å juble - i... Vis mer Utrolig at konkurranse kunne senke kostnadene såpass mye, og samtidig UTVIDE tilbudet. Her er det grunn til å juble - ikke syte 😃

Legg inn kommentar
Replikkordskiftet mellom næringskomiteens leder Geir Pollestad (Sp) og statsråd Olaug Bollestad (KrF) under debatten om pelsdyrnedleggelse.

PELSDYROPPGJØRET: Forskrift om kompensasjon sendt på høring:

Avviser full erstatning