Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Oppguiden

– Din veileder til næringslivet i Oppdal
Be om anbud
Be om anbud

Siste nytt fra næringslivet i Oppdal

Replikkordskiftet mellom næringskomiteens leder Geir Pollestad (Sp) og statsråd Olaug Bollestad (KrF) under debatten om pelsdyrnedleggelse.

PELSDYROPPGJØRET: Forskrift om kompensasjon sendt på høring:

Avviser full erstatning

Brannstasjonen i Oppdal slik den ser ut på tegnebrettet.

Fulgte bygningsrådets innstilling:

Vil bygge brannstasjon i Klokkesvingen

 1. Oddvar Magne Skjørstadmo For 2 uker siden

  Etter det jeg kan tyde, så vil brannstasjonen bli plassert øst for grasbanen (fotball), og vil vel bare berøre en liten ... Vis mer Etter det jeg kan tyde, så vil brannstasjonen bli plassert øst for grasbanen (fotball), og vil vel bare berøre en liten bit av friområdet der. Det jeg synes er rart, at det er fokusert så mye på flom/tusenårsflom. Nå er det flere boliger som ligger langs Ålma/Vikaveien, og tilhørende områder, nedenfor den tiltenkte brannstasjonen, som vil være utsatt. Hvis det er noen av brannmannskapene som bor der, så vil vel de bli tatt av flom før de kommer seg til brannstasjonen. Så verv brannmannskap som bor i høyden! Og så ser jeg det at det har kommet opp en stor fin idrettshall/flerbrukshall. Den er plassert i et stort myrhæl nedenfor Videregående skole. Den plasseringa må da være under nivået i Ålma? Det går en bekkdal vestover der, som ender opp i Ålma lenger nede. Blir det ekstra mye vann i Ålma, så vil vel vannet komme innover mot den nye hallen? Har vurderinga av flomfare vært fraværende der?

 2. Haakon Nordseth For 2 uker siden

  Et betimelig spørsmål, Asbjørn. NVE sier at brannstasjonen, en av de viktigste redningsetatene ved en skikkelig flom, fa... Vis mer Et betimelig spørsmål, Asbjørn. NVE sier at brannstasjonen, en av de viktigste redningsetatene ved en skikkelig flom, faktisk risikerer å skvalpe nedover Driva på vei mot Sunndalsøra den dagen det virkelig drar seg til. Er ikke dette noe som burde vært avklart før man bestemmer Klokkesvingen. Jeg er overrasket over hele beslutningsgrunnlaget i denne saken. Jeg håper ikke siste ord er sagt !

Legg inn kommentar
Distriktssjef sør i Trøndelag brann og redningstjeneste, Steingrim Falksete står sammen med ambulansesjef, Jon Rokkonesløkk og ser bort på området hvor brannvesenet ønsker å bygge ny stasjon.

Beliggenheten viktig for forebyggingen, mener brannleder:

Åpner for flytting

 1. Roald brandtzæg For 3 uker siden

  Ta hensyn til grøntarealet som vil bli gull verdt i fremtiden. Ta også vare på trafikksikkerheten.

 2. Steingrim Falksete For 3 uker siden

  Undertegnede synes det er uheldig når Opp skriver at TBRT og leder distrikt sør er åpen for å flytte beliggenhet til ny ... Vis mer Undertegnede synes det er uheldig når Opp skriver at TBRT og leder distrikt sør er åpen for å flytte beliggenhet til ny brannstasjon. Overskrift og innhold henger ikke sammen i fredagens reportasje. TBRT er tydelig på at nærhet til politi, ambulanse og legesenter er mest hensiktsmessig for godt samarbeid. Det gagner Oppdals lokalbefolkning. Også nærhet til skole og idrettsanlegg ser vi på som en fordel. Kort vei til kommunale virksomheter vil trygge barn og unge. Vi fraviker ikke tidligere vedtatte plassering og går for «Klokkesvingen»/ Inge Krokanns veg.

Legg inn kommentar
Jon Georg Dale

Frp stemte for ny E6 gjennom Rennebu:

Banket 5,6 mrd i bompenger

 1. Oddvar Magne Skjørstadmo For 4 uker siden

  For den som kjøper ny bil, er det flere hundre tusen i engangsavgift til Statskassa, kjøper du bruktbil, er det omregist... Vis mer For den som kjøper ny bil, er det flere hundre tusen i engangsavgift til Statskassa, kjøper du bruktbil, er det omregistreringsavgift til Statskassa, på bilforsikring er det avgift i Statskassa, og så er det årsavgift til Statskassa, når du fyller bensin eller diesel, går det 2 tredjedeler minst, til Statskassa, når du kjøper dekk eller andre deler til bilen, eller er på verksted, er det moms og skatt i Statskassa, hvis du ikke følger trafikkreglene og får bot, så går det rett i statskassa, bileierne bidrar også sikkert med mange andre inntekter til Statskassa. Så bilen og bileieren bidrar ikke med millioner, men milliarder til ei allerede velfylt Statskasse. Og når det skal bygges veier for at vi skal ferdes behagelig og trygt med bil, så må en jammen betale da også, med bompenger. Alt dette her begynner å få en til å føle som det er ei straff å ha bil, noe som jeg ser som en nødvendighet i vårt grisgrendte og langstrakte land. Ikke rart det dukker opp parti som kaller seg "nei til bompenger". Det dukker vel også opp et parti snart som kaller seg NEI, NEI og atter NEEEIII !!!!

Legg inn kommentar
Konsernsjef i TrønderEnergi Ståle Gjersvold (midten), sammen med ordfører Kirsti Welander og styreleder i Oppdal Everk, Torkil Leinum.

EVERK-SALG: Ekspert til OPP før skjebnedagen:

- Mulig å få mer for everket

 1. Kurt Guldvik For 4 uker siden

  Tror virkelig ordføreren at TrønderEnergi kommer med dette budet,for og være snill? Eller er det slik at TrønderEnergi ... Vis mer Tror virkelig ordføreren at TrønderEnergi kommer med dette budet,for og være snill? Eller er det slik at TrønderEnergi ser et potensial deler av Oppdal Kommune ikke ser? Energi og evighetsinntekter vil være gull verdt for fremtiden. Både for bygda/idrettslag osv. Og ikke minst for oss forbrukerne i Oppdal.Kommune kassa vil faktisk være avhengig av eierskap i Oppdal Everk i fremtiden. Den vil gi faste og forutsigbare inntekter hvert eneste år. Vær så snill.Ikke selg.

Legg inn kommentar
Tidligere Ap-ordfører i Oppdal, Ola Røtvei, ber politikerne la neste kommunestyre avgjøre salg av everket.

EVERK-SALG: Både ONF og tidligere ordfører advarer:

– Legges på profittens alter

Rune Hindseth (nærmest) er pelsdyroppdretter i Oppdal, og fulgte den fem timer lange debatten i Stortinget fra galleriet.

PELSDYROPPGJØRET: Pelsdyralslaget etter nedleggingsvedtaket i natt:

– Folk sitter og gråter

Marit Arnstad (Sp)

PELSDYROPPGJØRET: Tøffe angrep i fem timer lang pelsdyrdebatt:

– Hyllet de som fikk dødsstøtet

KrFs gruppeleder i fylkestinget i Trøndelag, Åste Marie Lindau (t.v) og fylkestingskollega og sentralstyremedlem i KrF, Karin Bjørkhaug ser på Bollestads pelsdyruttalelse. Lindau håper noen av partiets representanter bryter med forslaget fra sin egen regjering.

PELSDYROPPGJØRET: KrF-topper innrømmer at erstatningen er urettferdig:

Håper partikolleger bryter ut