Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Oppguiden

– Din veileder til næringslivet i Oppdal
Be om anbud
Be om anbud

Siste nytt fra næringslivet i Oppdal

Biltema har nettopp bygd dette varehuset på Bryne i Rogaland.

For dyrt å bygge i Oppdal, bekrefter ledelsen:

Biltema utsetter

 1. Andor Sæther For 9 timer siden

  Ja æ itj d typisk! Når det endelig kjæm en fornuftig butikk, så bli d utsatt...

Legg inn kommentar
Det skal bygges ny E6 gjennom Rennebu - i jomfruelig terreng som dermed ikke vil berøre dagens E6-trafikk.

Utlendinger konkurrerer om strekningen gjennom Rennebu:

Spanjoler vil bygge ny E6

 1. Odd Nyberg For 13 timer siden

  Ut fra fysikkens lover virker det merkelig med rundkjøring på Ulsberg. 90 % av tungtrafikken kjører Østerdalen - ( som o... Vis mer Ut fra fysikkens lover virker det merkelig med rundkjøring på Ulsberg. 90 % av tungtrafikken kjører Østerdalen - ( som også er kortest ). Da burde forkjørsvegen gå deretter, uavhengig av om den heter Per eller Pål. ( E6 eller R3 ) Lette personbiler og andre fra Oppdal burde da få vikeplikt for denne transportåra mellom Oslo og Trondheim. Inntegnet rundkjøring Ulsberg skurrer i mine øyne, med tanke på 50.000 kg på glatta som skal bremse, brytes rundt og deretter få opp igjen farten.

Legg inn kommentar
Illustrasjonsfoto.

JORDBRUKSAVTALEN: Sauebøndene fikk mer enn de ba om:

- Et skritt i rett retning

Slik blir det nye varehuset som Biltema planlegger i Oppdal.

Vegvesenet skeptisk til plasseringen:

Krever endringer fra Biltema

 1. Oddvar Magne Skjørstadmo For 4 dager siden

  Jeg har beskt Biltema i Trondheim noen ganger. Der har jeg svingt av feil noen ganger, og måtte kjøre tilbake. Og så er ... Vis mer Jeg har beskt Biltema i Trondheim noen ganger. Der har jeg svingt av feil noen ganger, og måtte kjøre tilbake. Og så er det noe kaotisk parkering. Og så har jeg besøkt Biltema i Kristiansund et par ganger. Der er det fin adkomst. Første rundkjøring og til venstre, neste veiskille, til venstre, for deretter å komme til en kjempefin parkeringsplass og et fint varehus. Her på Oppdal så vil jeg tro det blir å ta av til venstre i en oversiktlig avkjørsel i ei 60-sone, litt opp i veien, og til høyre, med en kjempefin parkeringsplass og varehus. Det kan da vel ikke bli noe anderledes enn det er å svinge av E-6, og inn til de andre forretningene/varehusene lenger sør? Hva mener egentlig Statens Vegvesen med at det er et bilbasert anlegg?

 2. Odd Nyberg For 5 dager siden

  Statens Vegvesen mener Biltema bygger et bilbasert anlegg. Det høres ikke bra ut nei 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂 Det burde jo ligge p... Vis mer Statens Vegvesen mener Biltema bygger et bilbasert anlegg. Det høres ikke bra ut nei 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂 Det burde jo ligge på tomta der Fjøset kommer. Det er ikke så langt fra sentrum, og kunne jo bli basert på gående og syklende Biltemakunder.

Legg inn kommentar
MOTSTANDER: Karl Olav Mærk oppfordrer folk til å svare på høringen, og sette seg inn i hva utbygging av vindkraft i Rennebu, Oppdal og nabokommunene innebærer.

Skrev åpent brev der han krever svar om vindkraft:

– De går baklengs inn i framtida

 1. Oddvar Magne Skjørstadmo For 6 dager siden

  De som er så bastant på å protestere mot vindkraft, har aldri kommet opp med noe alternativ. For ren elektrisitet må vi ... Vis mer De som er så bastant på å protestere mot vindkraft, har aldri kommet opp med noe alternativ. For ren elektrisitet må vi ha, og utviklinga tilsier at det vil bli behov for mere kraft framover i tid. Jeg synes det at de som protesterer går "framlengs inn i fortida". Skal vi da basere strømtilgangen, på strøm fra kullkraftverk, atomkraftverk , vindkraftverk og solcelleparker fra utlandet? Det bor vel folk i disse områdene også? De må da leve med disse kraftverkene i sitt nærområde for at vi skal ha noen plettfrie steinrøyser i fjellet. Da må det vel være bedre å fordele plasseringa av disse over større områder? Og for å ha sikker tilgang på strøm hele året, så er det vel bedre å ha produksjonen i "nærområdet"?

Legg inn kommentar

Meninger

Kalle Mærk
Det kan bli mer utbygging i Ramsfjella og Ilfjellet, om det blir klarsignal for vindmøller her. Bildet er fra frakting av en hytte til Trollfoten.

Skriver åpent brev til politikerne om vindmøller:

Krever svar før valget

 1. Ola vollan For 1 uke siden

  Dette er en sak som er krevende å vanskelig. Oppdal MDG sitt standpunkt er klart og tydelig. «Oppdal MDG er garantisten ... Vis mer Dette er en sak som er krevende å vanskelig. Oppdal MDG sitt standpunkt er klart og tydelig. «Oppdal MDG er garantisten for at det vindkraftutbygging som ødelegger natur eller biologisk mangfold er vi imot».

 2. Terje Grøsseth For 1 uke siden

  Siden hvert enkelt kommunestyre beslutter om det skal bygges vindmøller i kommunene, må vindkraft bli et sentralt tema i... Vis mer Siden hvert enkelt kommunestyre beslutter om det skal bygges vindmøller i kommunene, må vindkraft bli et sentralt tema i årets valgkamp. Jeg forventer at partiene klart og tydelig redegjør for sitt ståsted i saken i god tid før valget 9. september. Media har dessuten her et stort ansvar for at dette blir satt på dagsorden!

Legg inn kommentar
Låven slik den ser ut etter at Pir II har kuttet én etasje og utvidet passasjen mellom Aunasenterets parkeringsplass og sambruksgata.

Avviser klagene på Låven:

Forbereder byggestart i høst

 1. Odd Nyberg For 1 dag siden

  Antar det står en modell i rådhuset - sammen med nabobyggene for å få full oversikt. Eller klarer de folkevalgte å se hv... Vis mer Antar det står en modell i rådhuset - sammen med nabobyggene for å få full oversikt. Eller klarer de folkevalgte å se hvordan dette blir uten - siden de er så samstemte og enige - akkurat som i bruk av bompenger ( var 😳 )

 2. Espen DB Lund For 1 dag siden

  Dette er bare tragisk. 😢

Legg inn kommentar
21. juni i fjor refset ordfører Kirsti Welander kommunestyret for lekkasjen i OPP 13. juni 2018. Saken ble anmeldt, men henlagt av politiet. I den nye forhandlingsprosessen med Trønderenergi lover Welander større åpenhet.

EVERK-SALG: Ny strategi etter lekkasjebråket:

Lover åpen prosess

Bekrefter interesse for etableringer ved E6:

Burger King ser på Oppdal

 1. Inge Bertil Bruseth For 2 uker siden

  Det er vel ingen tvil om at etter at det ble burgersalg på bensinstasjoner pluss kanskje Burger King, går utover kafeter... Vis mer Det er vel ingen tvil om at etter at det ble burgersalg på bensinstasjoner pluss kanskje Burger King, går utover kafeteria(er) som har drevet siden 1942 med god Gameldags middag.

 2. Ivar Horvli For 2 uker siden

  Burger King er vel ikkje kjend for å servere den mest helsebringande kosten - (trykte dessverre feil på tommel opp, skal... Vis mer Burger King er vel ikkje kjend for å servere den mest helsebringande kosten - (trykte dessverre feil på tommel opp, skal vere ned-)

Legg inn kommentar
Kjetil Skogrand.

Varig endring for Kjetil & co:

172 år gammel bedrift skifter navn

Førstekandidat for KrF i Oppdal, Morten Olsen, med OPP fra 11. april der partiets landsbruksminister får sterk kritikk fra leder i Fjellregionen pelsdyralslag, Øystein Storholm. Olsen har mobilisert partigrasrota i Trøndelag mot regjeringens pelsdyrforslag før Krfs landsmøte i Stavanger.

PELS-NEDLEGGELSEN: KrF sender protestresolusjon til egen statsråd:

Grasrotopprør mot pelsdyrforslag

Kirsti Welander foran et utvalg av Norwegian Type i København.

PELS-NEDLEGGELSEN: Vil kartlegge behovet til hver enkelt oppdretter:

– Uverdig og dypt tragisk