Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Oppguiden

– Din veileder til næringslivet i Oppdal
Be om anbud
Be om anbud

Siste nytt fra næringslivet i Oppdal

Bildet viser oppdretter og leder i Fjellregionen pelsdyralslag, Øystein Storholm som tar en titt inn til tre rever som deler på tre bur.

Oppdretternes siste håp knust - ny regjering går for forbud:

KrF tapte - pelsdyrnæringa avvikles

 1. oddvar magne skjørstadmo For 3 dager siden

  Jeg skjønner godt at ekstreme naturforkjempere og dyrevernorganisasjoner, arbeider for å legge ned pelsdyrnæringa, og vi... Vis mer Jeg skjønner godt at ekstreme naturforkjempere og dyrevernorganisasjoner, arbeider for å legge ned pelsdyrnæringa, og vil ha fullt av ville dyr i Norsk natur, eller rettere sagt, gjøre om Norge til et naturreservat for ville dyr. Men har de folkevalgte egentlig fått mandat fra folket til å legge ned næringsvirksomhet og arbeidsplasser, uten å forandre på lovverket som danner grunnlaget for mandatet? Arbeidsplasser kan vel forsvinne ved konkurser, nedleggelser og innsparinger, men er det noe de folkevalgte kan gjøre? Hvis det er noen som er godt bevandret i jussens finurligheter, så burde de gå igjennom konstitusjonen (lovverket) som Storting og Regjering har som fundament. For dette her har vel aldri skjedd noen gang i Norge som selvstendig nasjon.

 2. Inge Bertil Bruseth For 4 dager siden

  Trivsel og godt stell gjør pelsen godt,regner jeg med 🐺 Har også vært levebrødet til mange i mannsaldrer🤔

Legg inn kommentar
Ordfører Kirsti Welander (Ap)

Ordføreren mener nedleggelsen er et politisk svik:

– Bør bruke mer pels

 1. oddvar magne skjørstadmo For 5 dager siden

  Da må jeg se om jeg finner en annorakk jeg kjøpte for mange år siden. Den har ei hette med en kant av ekte ULVEHÅR!!!!... Vis mer Da må jeg se om jeg finner en annorakk jeg kjøpte for mange år siden. Den har ei hette med en kant av ekte ULVEHÅR!!!!

 2. Inge Bertil Bruseth For 5 dager siden

  Pelsdyrnedleggelsen skaper frustrasjon, utrygghet og kan føre til store psykiske problemer for pelsdyrbøndene og deres f... Vis mer Pelsdyrnedleggelsen skaper frustrasjon, utrygghet og kan føre til store psykiske problemer for pelsdyrbøndene og deres familier.

Legg inn kommentar
Pelsdyroppdretter og leder i Fjellregionen pelsdyralslag, Øystein Storholm.

PELS-NEDLEGGELSEN: Sanering i Oppdal koster over 30 mill:

– Vi risikerer å bli gjeldsslaver

Prisene på drivstoff fredag morgen på Shell Express til venstre og den betjente Shell-stasjonen hundre meter unna til høyre.

Automatstasjon åpnet hundre meter unna betjent:

For en prisforShell!

 1. oddvar magne skjørstadmo For 1 uke siden

  Det har i lengre tid vært en automatstasjon for bensin og diesel, på Industriområdet, som stort sett hele året ligger un... Vis mer Det har i lengre tid vært en automatstasjon for bensin og diesel, på Industriområdet, som stort sett hele året ligger under i pris, i forhold til alle betjente bensinstasjoner på Oppdal. Der er det kortautomat. Kortautomatene på de betjente stasjonene, gir ikke noe billigere bensin av den grunn.

Legg inn kommentar
Røddesneshuset ble bygd i 1924 av eierne av daværende Bjerklund hotell, senere Hotel Nor.

Nye eiere vil bevare denne Auna-perlen:

Knuste prisrekorden i sentrum

 1. oddvar magne skjørstadmo For 1 uke siden

  Her vil det vel også bli prisrekord når huset skal restaureres.

Legg inn kommentar
HACKET: Telefonen til Geir Sæther er hacket, og nummeret 934 62 673 har ringt folk hyppig hele formiddagen. – Ikke ta telefonen, det vil gå over om noen dager, sier IKT-ansvarlig i Oppdal, Jan Ove Henriksen.

Utsatt for ringesvindel:

– Ikke svar når Geir ringer

 1. Sissel Dyngen For 1 uke siden

  Ble oppringt kl 10:00, men svarer aldri på ukjente nummer. Nummeret er blokkert hos meg.

Legg inn kommentar
Per Atle Hansen bor i toppetasjen på Aunasenteret og klager på vedtaket som åpner for innovasjonssenteret Låven.

Anklager kommunen for saksbehandlingsfeil:

Flere naboer klager på Låven

 1. Oddmund Morken For 4 uker siden

  Hvorfor ikke plassere låven på parkeringsplassen utenfor rådhuset med parkering under hele bygget. Der kan de bygge hvor... Vis mer Hvorfor ikke plassere låven på parkeringsplassen utenfor rådhuset med parkering under hele bygget. Der kan de bygge hvor høyt de vil uten å ødelegge parkeringer for etablerte butikker i sentrum. Fortettelse av bygg i sentrum svinger butikker å flytte ut p.g.a. parkeringsplasser. Dette er det mange eksempler på rundt om i Norge som for eksempel Steinkjær, Levanger osv. Sentrumsbutikkene går konkurs eller må flytte ut. No er det på tide at komunepolitikkere med deres administrasjon ser fremover i tidens utvikling.

 2. Inge Bertil Bruseth For 4 uker siden

  Klaging på byggesak:Plassering av Låven er bestemt og klager fører sjelden frem.

Legg inn kommentar
Helgas lokalmat- marked er en forsmak på neste års satsing. Da planlegges det julegate i hele Shared Space i sentrum.

Generalprøve med lokalt matmarked i helga:

Planlegger julegate neste år

 1. Inge Bertil Bruseth For 1 måned siden

  Har inntrykk av at det er julegate hele året🤔

Legg inn kommentar
Brøytetilhengernes advokat Ivar Chr. Andersskog i samtale med sine klienter Geir Sparling Jacobsen (t.h), Per Henrik Vognild og hans datter Elin Hammern Vognild under Høyesterets behandling i april.

Brøyternes advokat mener forbudet ikke er gyldig:

– Vil fortsette brøytingen

 1. Inge Bertil Bruseth For 4 uker siden

  Solsideløypa må da være helt topp,med tidlig 🌞 gang.

 2. oddvar magne skjørstadmo For 4 uker siden

  I en del kommentarer er betegnelsen "nett-troll" brukt. Kommentarer som en er enig eller er uenig i, eller har en positi... Vis mer I en del kommentarer er betegnelsen "nett-troll" brukt. Kommentarer som en er enig eller er uenig i, eller har en positiv eller negativ kommentar til, hører vel til under betegnelsen "ytringsfrihet". "Nett-troll", er vel personer som legger ut usannheter, uønskede bilder, og trusler mot navngitte personer! Etter min mening, er det et skille der. Det er vel enkelte som tror kommentaren gir mer tyngde slik, kanskje.

Legg inn kommentar